• ΔΑΜΙΡΕΙΟ: «Αυτό δεν είναι ηθικό , ο εμπορικός σύλλογος θα κάνει αγώνα και θα ανατρέψει την απόφαση. Αν είχαν φιλότιμο και ηθική θα έπρεπε να καλεστεί ο πρόεδρος από τον ιατρικό και το δικηγορικό σύλλογο, να κουβεντιάσουν. Αποδείξεις θα βρούμε και θα καταρρίψουμε την απόφαση.
Σήμερα μίλησα με 4 δικηγόρους εκτός Ζακύνθου. Δεν θα κάνει πίσω ο εμπορικός σύλλογος, δεν υπάρχει περίπτωση».
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ :«Ήδη ετοιμάζουμε έγγραφο , για το τι πρέπει να κάνουμε τώρα, για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Έχουμε κάνει αγωγή,  λάβαμε απάντηση από την εισαγγελία,  η οποία ζητάει από το δήμο τι έχουν κάνει και από την αστυνομία. Τώρα ετοιμάζουμε και άλλο έγγραφο,  για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη χρονιά. Αν δεν τα κάνουν, του χρόνου θα συζητάμε τα ίδια»
 
Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ(Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου) μιλά στο  Ionianradio.gr

«Υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είναι ανυπόφορη η κυκλοφορία , αλλά αυτό έχει προκύψει ,γιατί έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, να κάνουμε τα αυτονόητα.
Κάνουν αγώνες για  τη καθημερινότητα του πολίτη και εμείς εδώ βλέπουμε να επιβαρύνεται το πρόβλημα. Τώρα πρέπει να κάνουμε και την αποχέτευση;
Ο δήμος έχει και δημοτική αστυνομία. Να βγει στους δρόμους. Ένας, δύο είναι που μένουν στην Αλεξάνδρου Ρώμα και μπαίνουν μέσα  και αυτοί δεν είναι έμποροι , αλλά κάτοικοι. Έχω και φωτογραφίες . Σήμερα το απόγευμα πήγα στη περιοχή, ο κόσμος περπατούσε, γεμάτη η Αλεξάνδρου Ρώμα και δεν υπάρχουν αμάξια παρά  μόνο τα δύο που σας είπα. Τηρείται η πεζοδρόμηση, όμως οι κάθετοι δεν τηρούνται . Εδώ υπάρχει αστυνομία και δήμος. Ενημερώσαμε την τροχαία για να εφαρμοστεί η απόφαση του δήμου. Είχα κάνει παρέμβαση και για τη Στεφάνου,  μέχρι τις 3 το μεσημέρι να είναι ανοικτή. Μένει κλειστή.
Και στη Μαντζάρου; που είναι κάθετος στην Αγίου Μάρκου; εκεί δεν υπάρχει επικινδυνότητα; Ένας να μην προσέξει,  θα παρασύρει κόσμο. Εμείς στην  πρόταση που είχαμε κάνει,  είπαμε στο ιστορικό κέντρο της Ζακύνθου να είναι όλα πεζόδρομοι. Να πηγαίνεις παραλιακά  από το Παλατίνο, να ανεβαίνεις από πίσω και να ανεβαίνεις για Μπόχαλη. Κανένα αμάξι , τίποτα. Όλο το τρίγωνο πεζόδρομοι. Όχι όπως βολεύει την εκάστοτε δημοτική αρχή, να περνάνε τα αυτοκίνητα.
Είναι μη αναποτελεσματικό το σύστημα. Δεν υπάρχει ποινή γι αυτό τα κάνουν. Έχουμε έλλειψη ποινής. Αν υπάρχει δεν θα το ξανακάνει .
Ήδη  ετοιμάζουμε έγγραφο , για το τι πρέπει να κάνουμε τώρα, για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Έχουμε κάνει αγωγή,  λάβαμε απάντηση από την εισαγγελία,  η οποία ζητάει από το δήμο τι έχουν κάνει και από την αστυνομία. Τώρα ετοιμάζουμε και άλλο έγγραφο,  για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη χρονιά. Αν δεν τα κάνουν, του χρόνου θα συζητάμε τα ίδια.
Αυτό που λέω δεν είναι μόνο καταγγελίες,  είναι και προτάσεις.
Σαν εμπορικός σύλλογος,  θα προσπαθήσουμε να δρομολογήσουμε ορισμένα πράγματα.
Θα πρέπει να αλλάξουμε και νοοτροπία,  γιατί δεν κάνει καλό στο νησί μας. Υπάρχει άτομο που καταγγέλλει  την πεζοδρόμηση και είναι ο πρώτος που μπαίνει παράνομα. Αν αυτά δεν υλοποιηθούν μέχρι την επόμενη σαιζόν , τότε θα είμαι ο πρώτος , που θα καταγγείλω με ονόματα.
Αν από Οκτώβριο και μετά , δεν κινηθούν διαδικασίες από το δήμο,  για ανθρώπινη πόλη,  τότε δεν θα φταίμε κι εμείς. Όσο κυριαρχεί το χάος και η ανομία,  τότε δεν υπάρχει πόλη. Ο τρόπος είναι δια ροπάλου. Είσαι παράνομος; Πληρώνεις».

ΔΑΜΙΡΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ
«Βγήκε η απόφαση από το διοικητικό πρωτοδικείο,  με απόρριψη της προσφυγής του φαρμακευτικού συλλόγου  μαζί με τον εμπορικό.
Εμείς θα διεκδικήσαμε το κληροδότημα,  είναι ηθικό για εμάς. Ο Δαμίρης ήταν μεγαλοέμπορος και δεν μπορεί να πετάγεται έξω, ο εμπορικός σύλλογος,   που έχει σφραγίδα από το 1910 και ο Δαμίρης πέθανε το 1928
Αυτό δεν είναι ηθικό , ο εμπορικός σύλλογος θα κάνει αγώνα και θα ανατρέψει την απόφαση. Αν είχαν φιλότιμο και ηθική θα έπρεπε να καλεστεί ο πρόεδρος από τον ιατρικό και το δικηγορικό  σύλλογο, να κουβεντιάσουν. Αποδείξεις θα βρούμε και θα καταρρίψουμε την απόφαση.
Σήμερα μίλησα με 4 δικηγόρους εκτός Ζακύνθου. Δεν θα κάνει πίσω ο εμπορικός σύλλογος, δεν υπάρχει περίπτωση».

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο  Ionianradio.grΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent


   photo: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ