ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • «Έβαλαν δύο αυτοκίνητα για να μην περάσω»
  • «Αν κάποιος τρελαθεί και κάνει καταγγελία στο Σ τΕ ; το συζητάνε κάποιοι έντονα από τους ανθρώπους που είχαν κάνει τη προσφυγή στο ΣτΕ»
  • «Θα έλεγα ότι οι άνθρωποι που επισκέφτηκαν το ΛΙΒΑ,Kράτσα, Μοθωναίου,Στασινόπουλος, Κάρδαρης, μετά από τόσες καταγγελίες από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις,  δεν θα έπρεπε να μας καλέσουν , να βγάλουμε μαζί , κάποιες φωτογραφίες από τα έργα; Δεν θα μπορούσε όμως να συμβεί αυτό,  γιατί θα έπρεπε να βγάλουμε φωτογραφίες  και στους σωρούς  των απορριμμάτων»
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΒΡΑΧΙΩΝΑ», ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ,ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR ΤΗΣ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ  κ.ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΙ ΤΗΣ «ΟΜΑΔΑΣ» ΤΗΣ) ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ «ΕΒΑΛΑΝ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ,» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΩΝΑ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 15%;» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ «ΓΙΑΤΙ Ο κ.ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ;»
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ «ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΡΓΑ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ» ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΓΙΑΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΆ;»
ΤΕΛΟΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ «ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ Κ.ΑΡΕΤΑΚΗ «ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ…ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ»

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ) στο  Ionianradio.gr

«Το ΛΙΒΑ επισκέφθηκα δυο (2) ημέρες πριν τον επισκεφθεί  η κ.Κράτσα.
Υπάρχει ένας δρόμος,  που πάει πίσω, εκεί που γίνεται η διαχείριση. Με εντόπισαν και έβαλαν δύο αυτοκίνητα και δεν μπορούσα να περάσω  με το αυτοκίνητο μου.
Όντως ισχύει αυτό που είπε η κ.Μοθωναίου. Έχουν σκεπάσει με μουσαμάδες τα απορρίμματα και εύχομαι να μη βρέξει, γιατί θα αρχίσουν να τρέχουν στραγγίδια.
Είδα τους κρουνούς της πυρασφάλειας, και είμαι ευτυχισμένος, ότι μετά από τόσες καταγγελίες,  έκανε η περιφέρεια το αυτονόητο. Η Ζάκυνθος, ότι πρέπει να έχει διαχείριση απορριμμάτων,  είναι αυτονόητο και δεν πρέπει κανείς να ενθουσιάζεται και να φωτογραφίζεται.
  • Η Κ.Κράτσα θα ήθελα να μας απαντήσει,  για την ταφή των απορριμμάτων,  όπως είπε ο κ.Κάρδαρης … γιατί μη γελιόμαστε,  θα τα θάψουν, θα τα ρίξουν μέσα στα ΧΥΤΥ που θα ανοίξουν.
  • Επίσης, λέει ο κ.Κάρδαρης ,ότι θα είναι η πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που θα έχει διπλή στρώση. Αλλάξανε τις μελέτες; Τις τροποποιήσανε για να έχουμε υπόλειμμα 15%;
  • Στο ΛΙΒΑ ανεβαίνει ότι υπάρχει στο νησί. Στο σημείο που γίνεται η χειροδιαλογή, όταν ανέβηκα έλειπε το μηχάνημα. Υπάρχει ή χάλασε και το έχουν πάρει από εκεί;
Από πληροφορίες που είχα κάποια στιγμή το είδαν που κατέβαινε από το ΛΙΒΑ.
Στο σημείο υπήρχαν πάνω από 100 χιλιάδες τόνοι, αν μετέφεραν 10 χιλιάδες,  είναι μία κουταλιά νερό  της θάλασσας.
  • Θα ρώταγα τη κ. Μοθωναίου και τη κ.Κράτσα ,αν , έχει αλλάξει κάτι σε ότι έχει να κάνει με το εργοστάσιο;  Θα το παραλάβει ο ΦΟΔΣΑ ή ο δήμαρχος που θα είναι τότε;
Ξέρω ότι ο υπεύθυνος θα είναι ο Δήμος Ζακύνθου και ότι έχει να κάνει με τη μεταβατική ανήκει στο ΦΟΔΣΑ
Θα πω λοιπόν «ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ! ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ»
Γιατί δεν έβγαζαν φωτογραφίες και στους χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, αφού μπορούν να τα διαχειριστούν;  θα πρέπει το υπόλειμμα να το πάνε 15% και όχι 50%.
Ατή τη στιγμή θάβουμε το 48%
Αν κάποιος τρελαθεί και κάνει καταγγελία στο Σ τΕ ; το συζητάνε κάποιοι έντονα από τους ανθρώπους που είχαν κάνει τη προσφυγή στο ΣτΕ.
Θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε, να μη μιλάνε με πυροτεχνήματα. Αν κατασκευαστεί πρότυπο εργοστάσιο,  οι πρώτοι που θα είμαστε περήφανοι,  θα είμαστε εμείς και θα πούμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι. Δεν χρειάζονται κορώνες μεγάλες και φωτογραφίες . Κάνουμε τα αυτονόητα και γι αυτό τους ψήφισαν οι πολίτες,  για να κάνουν το αυτονόητο. Δεν είμαστε στραβοί , βλέπουμε.
Αν έχει αλλάξει κάτι , θα το ακούσουμε μετά από αυτό που λέω, γιατί εγώ αυτό γνωρίζω ότι θα το παραλάβει ο δήμος.
Και βέβαια ο δήμος παραμένει υπεύθυνος του εργοστασίου , υπάρχει και στη διαύγεια.
Το ότι τα έργα προχωράνε και βλέπουμε και πυρασφάλεια,  είναι πραγματικότητα, γιατί πρέπει ν α είμαστε ειλικρινείς σε αυτά που λέμε. Όμως τα έργα αυτά που έρχονται πίσω τους,  έχουν χιλιάδες τόνους απορριμμάτων. Δεν ακούω να λέει κανείς τι θα τα κάνουν, αν θα  τα θάψουν.
Η θερμοκρασία στο ΛΙΒΑ είναι υψηλή, το αυτοκίνητο μου έγραφε 46ο C και καλά κάνουν και φυλάσσεται για να μην έχουμε άλλου είδους προβλήματα.
Νερό είναι δύσκολο να υπάρξει στη περιοχή. Εκτός και φτιάξουν μεγάλες δεξαμενές οι  οποίες θα βοηθήσουν. Στην περιοχή δεξαμενή δεν υπάρχει, εκτός κι έχουν ανεβάσει κάποιες. Εγώ από το δρόμο που πέρασα δεν υπήρχε, τώρα αν υπήρχε από την πίσω πλευρά, δεν το γνωρίζω.
Θα έλεγα ότι οι άνθρωποι που επισκέφτηκαν το ΛΙΒΑ,Kράτσα, Μοθωναίου,Στασινόπουλος, Κάρδαρης,  μετά από τόσες καταγγελίες από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις,  δεν θα έπρεπε να μας καλέσουν , να βγάλουμε μαζί , κάποιες φωτογραφίες από τα έργα; Δεν θα μπορούσε όμως να συμβεί αυτό,  γιατί θα έπρεπε να βγάλουμε φωτογραφίες  και στους σωρούς  των απορριμμάτων.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Τα απορρίμματα θα τα θάψουμε και δεν θα αλλάξει τίποτα. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία  για θάψιμο του 15% , να μας καλέσουν κι εμάς για να τους πούμε μπράβο.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, εμείς είμαστε εδώ και όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ευαισθησία».

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ(Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο Ionianradio.grΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent