• «Δεν μιλάω για αισχροκέρδεια, αλλά κυνηγάμε τον τουρίστα να φάει σουβλάκια και να τα πληρώσει 7-8 ευρώ ή το τζατζίκι να μυρίζει πίτουρο»
    ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΙΜΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR.
    ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ , ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ , ΩΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ο κ.ΤΖΙΜΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. « Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΩΣΕΙ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ , ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ , ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ. ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο κ.ΤΖΙΜΗΣ.
    ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ «ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ», ΔΗΛΩΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Ο Τάσος Τζίμης  (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου ) στο  Ionianradio.gr

«Αγανάκτησα από τις παρεμβάσεις που κάνουν κάποιοι , γιατί δεν θέλουν να μιλάω μαζί σας επειδή η φωνή σας είναι καθαρή.
Παρακολουθώ την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Εκεί είναι το σημείο που πήγαιναν παλιά τα σκουπίδια. Έχει ήδη σβήσει , εύχομαι να είναι από κάποια ζευγαράκια και όχι κάποιος εμπρηστής που απέτυχε να μας κάψει και να φτάσει μεχρι το ΣΚΟΠΟ. Καλά κάνει και η πολιτική προστασία και απαγορεύει σε τέτοια σήμεία την πρόσβαση σε μέρες υψηλού κινδύνου.
Χάρηκα με την τοποθέτηση του διοικητή μας, και πρώτη φορά άκουσα να ευχαριστεί κάποιος, εθελοντές, κατοίκους, Καλαμακιώτες.
Ήμουν εκεί από την πρώτη στιγμή. Είναι από την υψηλή τάση της ΔΕΗ που δύο μέρες σπινθήριζε όπως είπε κάτοικος της περιοχής.  Μου το είπε εμένα  και καταλαβαίνετε τι έγινε.
Οι περιοχές που είναι οι γραμμές υψηλής τάσης, κάθετες και παράλληλες στη θήλασα,  πρέπει τακτικά να καθαρίζονται, γιατί γίνεται η θετικότητα από το αλάτι και έχουμε αυτούς τους σπινθήρες. Πρέπει να συντηρούν καλύτερα τα δίκτυα, ή να βρουν τρόπο να φεύγει τακτικά το αλάτι από επάνω».
 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ|
«Αυτά τα είχαμε συζητήσει το χειμώνα και στην κανονιστική. Δυστυχώς, όχι ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι η δημοτική αρχή, αλλά και εμείς οι ντόπιοι, δεν ξέρουμε να οδηγούμε, παρκάρουμε όπου θέλουμε. Έχει πατώσει η Ζάκυνθος, γιατί το κυκλοφοριακό είναι παντού. Συμβαίνει και στο Καλαμάκι. Αν κάνουμε κυκλοφοριακή μελέτη, χωράει η Ζάκυνθος,  μηχανάκια, γουρούνες,  αυτοκίνητα, νέα ενοικιαζόμενα δωμάτια, που έχουμε φέτος; Ποιος θα σταματήσει να δίνει άδειες,  αν δεν χωράνε;
Χωράμε; Αυτό είναι το πρόβλημα. Θα φτάσουμε να δουλεύουμε καλοκαίρι, με ζυγούς και μονούς αριθμούς στις πινακίδες.
Ασχολούμαι από το 1983 που δουλεύαμε με κουπόνια. Δεν χωράμε. Ο τουρίστας που μπαίνει σε ένα κατάστημα,  όπου δει πιο φθηνά , μιλάει για discount. Ξέρω ότι τα εστιατόρια πουλάνε σαλάτες, τζατζίκια, και 2 μερίδες φαγητό.
Δεν μιλάω για αισχροκέρδεια, αλλά κυνηγάμε τον τουρίστα να φάει σουβλάκια και να τα πληρώσει 7-8 ευρώ ή το τζατζίκι να μυρίζει πίτουρο.
Τα πακέτα του Κόβιντ του 2020 και του 2021, εκτελούνται σήμερα. Κάθε μέρα ανεβαίνουν όλα τα αγαθά.
Πιστεύω ότι είναι πολιτική η βούληση , να προσεγγίσουμε καλύτερους τουρίστες, έλεγχο σε όλα τα μαγαζιά,  γιατί έχουμε τεράστια παράπονα στα περισσότερα μαγαζιά. Δεν υπάρχουν ήθη και έθιμα. Η πρώτη ελληνική βραδιά   που έγινε το 1983   την έχουμε τελειώσει. Στα 10 καταστήματα ,τα 7 δουλεύουν με το ρυθμό της καταστροφής. Πρέπει να αλλάξουν τα μαγαζιά τους. Παρανομία παντού. Η παραλία έχει γεμίσει από αθίγγανους που πουλάνε φρουτοσαλάτες.
Έχουμε χάσει εντελώς τον έλεγχο. Όπως χάθηκε στο Λαγανά πάει να χαθεί σε όλη τη Ζάκυνθο.
Στο Αργάσι αν περάσει ένα τραινάκι πάνε σημειωτόν. Στο Λαγανά παρκάρουν κάθετα, υπάρχει ένα μπάχαλο. Το απόγευμα υπήρξε έλεγχος στη πόλη . Ζητάμε όχι να παίρνουν πινακίδες όταν παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ, αλλά ολόκληρα τα αυτοκίνητα. Δεν είναι κακό να περπατήσουμε ένα χιλιόμετρο. Φτάνει αυτό το μπάχαλο,  εχει καταστραφεί το νησί. Τον Οκτώβριο θα μιλάμε για νερό που δεν υπάρχει, βοθρολύματα και σκουπίδια.
Το ποτάμι έχει καθαριστεί το μισό , εκεί που είναι ο βιολογικός δεν έχει καθαριστεί και αυτό σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει.
Από το Σεπτέμβριο βάζουμε μπροστά για την κυκλοφοριακή μελέτη
Εύχομαι να έχει μεγαλύτερα αυτιά η δημοτική αρχή το χειμώνα και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα την επόμενη σαιζόν.
Με τον κ. Γεωργάνο διαφώνησα για το σημείο εκεί που είναι η οδός Στεφάνου,  που είπε να ανοίξει . Εγώ διαφωνώ. Πως θα γίνει αυτό,  όταν βλέπεις μπροστά σου πολύ κόσμο; Θεωρώ ότι οι δρόμοι πρέπει να μείνουν κλειστοί και να βρουν άλλους τρόπους εξόδων.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο,  αρκεί να αγαπάς τον τόπο σου. Είναι πανεύκολο να βρεις 4-5 παρκινγκ.
Άμα αγαπάς αυτό το νησί είναι εύκολο να βρεις τα πάντα. Θα τρέξεις μόνο για το νησί σου και δεν σε ενδιαφέρει αν ο βουλευτής σου είναι δεξιός ή ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Μαρούδας όταν ήταν δήμαρχος ζήταγα  πράγματα και από τα 10 άκουγε τα 5.
Δώστε παρκινγκ στο κόσμο, δώστε καντούνια και δρόμους ιστορικούς, για να φτιάξουμε μία όμορφη πολη. Επισκεφτείτε το Μητσοτάκη να πάρετε λεφτά. Δεν είναι κακό».
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΡΑΝΤΖΟΥΛΕΣ|
«Εκεί ακριβώς που πήγαιναν παλιά τα σκουπίδια  είναι , τα οποία είναι αδρανή. Τελικά έσβησε. Φοβάμαι ότι είναι εμπρησμός».

Ο Τάσος Τζίμης  (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου ) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο  Ionianradio.grΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent