ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


  • «Δέχτηκα και δέχομαι έντονα τις τελευταίες ημέρες, παράπονα για τη χρέωση στην εστίαση. Δεν μπορεί μία μερίδα πατάτες να έχει 4 ευρώ και επειδή ζήτησαν κέτσαπ της χρέωσαν 5 ευρώ. Με απόδειξη βέβαια»
  • «Η πίτα το σουβλάκι 4 ευρώ, το καλαμάκι 3 ευρώ  και όλα αυτά στον παραλιακό δρόμο, μέσα στη βαβούρα, την κίνηση,  μέσα σε ένα περιβάλλον όχι φιλόξενο»

ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ .
ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ, ΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ , ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΤΣΑΠ ΣΥΝ 1 ΕΥΡΩ, Η κ.ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ  ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ , ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ,  ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ, ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΤΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ΟΤΙ « ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ  ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ». 

Η Λίλυ Μπουζιάνου  (Επιχειρηματίας/τ.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου ) στο  Ionianradio.gr

«Ευχαριστώ που  μπορούμε μέσα από την εκπομπή σας, να μεταφέρουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει στον τόπο μας. Με στενοχωρεί το γεγονός,  ότι δεν φερόμαστε φιλόξενα. Δέχτηκα και δέχομαι έντονα τις τελευταίες ημέρες, παράπονα για τη χρέωση στην εστίαση. Δεν μπορεί μία μερίδα πατάτες να έχει 4 ευρώ και επειδή ζήτησαν κέτσαπ της χρέωσαν 5 ευρώ. Με απόδειξη βέβαια .
Η πίτα  το σουβλάκι 4 ευρώ, το καλαμάκι 3 ευρώ  και όλα αυτά στον παραλιακό δρόμο, μέσα στη βαβούρα, την κίνηση,  μέσα σε ένα περιβάλλον όχι φιλόξενο.
Είναι σίγουρο, ότι η εστίαση υποφέρει με τις χρεώσεις της ΔΕΗ,  αλλά και τις αυξήσεις στα καταναλωτικά προϊόντα.
Πρέπει κάτι να γίνει. Δεν θεωρώ ότι τα καταστήματα το κάνουν για να αισχροκερδήσουν.
Αυτό όμως που συμβαίνει , σημαίνει,  ότι ο επισκέπτης πήγε μία φορά,  έφαγε και  δεν ξαναπάει. Ο καθένας πάει από μία φορά γιατί  δεν έχει δυνατότητα και μετά μαγειρεύει μέσα στο σπίτι που έχει νοικιάσει , γιατί δεν αντέχει το κόστος    φαγητού.
Άκουσα και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου,  που είπε ότι  πάνε και τρώνε μία σαλάτα. Μα βλέποντας τον κατάλογο βλέπεις ότι δεν σε παίρνει να φας και τίποτα άλλο. Αν οι τιμές ήταν πιο λογικές θα υπήρχε και άλλη κατανάλωση. Μη ξεχνάμε και το κόστος του πλοίου. Εν τω μεταξύ δεν έχουμε να προσφέρουμε και κάτι. Δεν μπορεί να έχουμε τιμές σαν να είναι Μύκονος. Μέσα στη πόλη να βολτάρεις ,να δεις τι;
Το παράπονο είναι μ ότι δεν μπορεί δύο σουβλάκια να χρεώνονται σαν να έχεις φάει φιλέτο.
Δεν νομίζω ότι το τμήμα εμπορίου, μπορεί να ελέγξει, αν είναι σωστή η χρέωση. Αυτό πρέπει να το δουν τα καταστήματα. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, στις επιχειρήσεις και ειδικά στην εστίαση που καίει πολύ περισσότερο ρεύμα από εμπορικό κατάστημα  και δεν δόθηκε τίποτα.
Δεν έχω άποψη για τις μυρωδιές των καταστημάτων εστίασης, αν ευωδιάζουν ζακυνθινό φαγητό,  γιατί μέσα στη πόλη που κυκλοφορώ, όταν το ένα εστιατόριο είναι δίπλα στο άλλο , μπερδεύονται και δεν ξεχωρίζεις μυρωδιές . Από εκεί και πέρα δεν ξέρω ούτε τις ποιότητες. Έχω ψάξει να βρω παραλία να νιώσεις έλληνας. Όλα είναι φαστφουντάδικα.  Το φαγητό έχει   γυρίσει σε διεθνή κουζίνα και δεν έχει τοπικό χαρακτήρα. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα. Μου έκανε εντύπωση που είπε ο κ.Τζίμης ότι έχουμε ελληνικές βραδιές με ξένη μουσική. Έτσι προσπαθούμε να διώξουμε τον επισκέπτη που έρχεται και μάλιστα σε ένα τόπο με σκουπίδια, έλλειψη νερού και αποχέτευσης, θέματα διαχρονικά.
Και που υπήρξε σχεδιασμός τα προηγούμενα χρόνια, ποιο είναι το αποτέλεσμα;. Είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν και πριν 15 χρόνια.
Θεωρώ ότι όφειλε η κυβέρνηση στο θέμα της ενέργειας,  πριν  και από τα νοικοκυριά να είχε φροντίσει για την εστίαση,  γιατί  έχουν κατανάλωση.
Η πόλη πλέον είναι τουριστική περιοχή δεν φιλοξενεί ζακυνθινούς. Επίσης και ο δρόμος από τη Μπόχαλη θα μονοδρομείται λόγω των εκδηλώσεων στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο. Βέβαια σωστά θα γίνεται, γιατί όταν υπάρχουν εκδηλώσεις,  γίνεται κομφούζιο.
Είπε ο κ.Τζίμης,  ότι δεν είναι κακό να περιπατάει κάποιος. Δεν είναι όμως όλοι νέοι , υπάρχουν και άνθρωποι με κάποιο πόνο στη μέση, ένα σπασμένο πόδι,  που δεν θα του είναι εφικτό να διανύσει αποστάσεις.
Θα βγουν έλεγχοι  σήμερα. Πόσοι φιλοξενούμενοι θα την πληρώσουν; Μπαίνουμε στη πόλη,  προσπαθούμε να αφήσουμε κάπου το αυτοκίνητο, τρώμε και μια κλήση… γιατί να ξανάρθουμε;;;
Δεν έγινε τίποτα τόσα χρόνια …
Το να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη,  που την έχουμε πληρώσει τρεις φορές τώρα δεν ισχύει. Τότε η Ταβουλάρη ήταν δρόμος με χώρους στάθμευσης, η Λεωνίδα Ζώη  και η Στεφάνου δεν έκλειναν. Πρέπει να γίνει καινούργια. Η ευθύνη είναι σε αυτούς που δίνουν τις άδειες εστίασης χωρίς να βλέπουν την περιοχή.
Όταν λέγαμε να πεζοδρομηθεί από την πλατεία        Αγίου Μάρκου μέχρι το  διοικητήριο,  το μόνο που έκαναν ήταν, να βάψουν κίτρινο  το δρόμο για να δείξουν ότι πεζοδρομήθηκε. Η κληρονομιά που παίρνει ο  καθένας όταν βγαίνε πίσω του έχει ένα μπάχαλο.
Σε άλλες περιοχές  που υπάρχουν και πεζοδρομήσεις,  υπάρχουν και νόμοι.
Πρέπει να υπάρξουν περιφερειακά παρκινγκ και να κλείσουν οι δρόμοι στη πόλη
Έχουν γίνει από την ομοσπονδία μας βήματα για να γίνει κάτι στο θέμα της ενέργειας  για την εστίαση. Είναι αποτρεπτικά να πάει κάποιος να βγει. Τα νέα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα  να πληρώσουν σε συχνή βάση ούτε το σουβλάκι. Θα το κάνουν μία φορά και αν…»

Η ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ (Επιχειρηματίας/τ.Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου ) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο  Ionianradio.grΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent