ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ | ΛΙΒΑΣ |ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ| ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Υ ΡΩΜΑ  - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - OPEN MALL| ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ| ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΑΝΟΥ| ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ- ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ |

Ο Νικήτας Σπίνος  (Αντιδήμαρχος ΔΕ Αλυκών, παιδείας, υγείας και πρόνοιας- Αναπληρωτής Δημάρχου) στο  Ionianradio.gr
 
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ |
«Πράγματι γίνονται πολλές ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη, που σε πολλά σημεία υπήρχε έντονο πρόβλημα. Γειτονιές, που ήταν για χρόνια παρατημένες  , είχαν θέματα, που  αφορούσαν  φωτισμό, καθαριότητα, ή και τους ίδιους του δρόμους. Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρώσει αυτό που σχεδιάζουμε, όμως σιγά σιγά αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα.
Οι ασφαλτοστρώσεις,  γίνονται μέσα σε 2-3 ημέρες και αμέσως μετά ο κόσμος,  χαίρεται το αποτέλεσμα
Σήμερα δόθηκε η Γλάδστωνος και οι δρόμοι που διασταυρώνονται μαζί της. Αμέσως άλλαξε όψη η περιοχή.
Μετά την  πόλη,  ο προγραμματισμός ασφαλτοστρώσεων, είναι για τα χωριά. Βελτιώνεται έτσι η ποιότητα ζωής των πολιτών και αυτός είναι ο στόχος μας.
Αναφορικά με το ότι οι εργασίες γίνονται μέσα στην τουριστική περίοδο, είναι γιατί εμείς , κοιτάζουμε την ουσία και όχι την επικοινωνία για κάθε τι που δημιουργούμε. Γι αυτό δεν μπήκαμε στη διαδικασία επιλογής χρόνου. Τώρα ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες με τον εργολάβο και προσπαθούμε γρήγορα και σωστά να γίνουν οι παρεμβάσεις. Νομίζω ότι αξίζει το κόπο η όχληση 2-3 ημερών ,έστω και αν είναι μέσα στο καλοκαίρι.
Το κυκλοφοριακό είναι  μια πραγματικότητα.  Έχουμε ρεκόρ επισκεπτών και αυτό πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε όλοι στο μερίδιο που μας αναλογεί τις ευθύνες μας, είτε είναι δήμος , είτε περιφέρεια,  ώστε η πόλη μας να μπορεί να έχει τη δυνατότητα, να φιλοξενεί χωρίς να δημιουργείται κομφούζιο».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ|
«Δεν είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι. Το βλέπω καθημερινά στην  πόλη μας. Έχουμε όλα τα απορριμματοφόρα και το προσωπικό που χρειαζόμαστε,  έχει όμως προκύψει ένα θέμα με τα ογκώδη  που τα συναντάμε σε εμφανή σημεία της πόλης περισσότερο , πολύ δε λιγότερο  στα χωριά. Δεν αμφιβάλει κάποιος, ότι επηρεάζεται  η  όλη εικόνα.
 Έχει προκύψει πρόβλημα επίσης,  με κάποιες αρπάγες και φορτηγά,  που θα λυθεί εντός 2-3  ημερών. Είναι ένα θέμα που παρουσιάστηκε πριν 10 ημέρες και λύνεται αυτές τις ημέρες. Είναι και τα μηχανήματα ταλαιπωρημένα και  με προβλήματα, και δεν γίνεται κάτι από τη μια μέρα στην άλλη. Το λύνουμε και αυτό και θα το αντιμετωπίσουμε , όπως λύσαμε και το θέμα,  της καθημερινής αποκομιδής,  σε όλο το νησί».

ΛΙΒΑΣ|
«Δεν έχουμε κάποιο άμεσο πρόβλημα. Πρέπει να υπάρχει βελτίωση σαφώς της κατάστασης εκεί. Θα τοποθετηθεί περαιτέρω όμως γι αυτό ο δήμαρχος».

ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ|
«Σήμερα,  μαζί   με τον εργολάβο και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο μηχανικό του δήμου , είδα τα πιο πολλά σχολεία , συζητήσαμε τα χρονοδιαγράμματα μας,  είμαστε εντός του προγραμματισμένου πλαισίου.
Το ζητούμενο είναι,  όταν ανοίξουν  τα σχολεία να μην επηρεαστεί  η λειτουργία.
Επίσης θέλουμε ότι φτιάχνεται,  να είναι σωστό,  όπως και το κομμάτι της οικονομίας και της διαφάνειας, θέμα αδιαπραγμάτευτο από όλους μας.
Ήδη, ο εργολάβος στο 3ο δημοτικό  σχολείο,  μπαίνει μέσα, για τις εργασίες που χρειάζονται εσωτερικά,  ώστε αρχές Σεπτέμβρη να έχουν τελειώσει οι εσωτερικές παρεμβάσεις. Έτσι αν χρειαστεί παραπάνω χρόνος, για τις εξωτερικές παρεμβάσεις,  δεν θα επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Υπάρχει προγραμματισμός και πρόβλεψη.
Είμαστε μέσα στο πλαίσιο που χρειάζεται,  οι σκεπές και τα εσωτερικά θα έχουν ολοκληρωθεί και πολλά σχολεία θα έχουν τελειώσει και εξωτερικά. Αυτό είναι το συνολικό πλαίσιο  που έχουμε θέσει  στους εργολάβους.
Ήδη έχουν φτιαχτεί ράμπες ΑΜΕΑ σε πολλά σχολεία και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και στα υπόλοιπα.. Παρουσιάζονται προβλήματα,  γιατί από την αρχική κατασκευή του σχολείου, δεν ήταν να φτιαχτούν ράμπες και πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε  και η εικόνα να μη χαλάει και να είναι λειτουργικό για τα άτομα. Δεν είναι μόνο οι ράμπες , είναι και οι τουαλέτες ΑΜΕΑ.
Για την  πυρασφάλεια υπάρχει ανάδοχος για να γίνει μελέτη.
Για τις άδειες των σχολείων θα δούμε το θέμα με τη συνεργασία των ιδιωτών μηχανικών της Ζακύνθου. Έχουμε καλή συνεργασία με το προεδρείο και θα προχωρήσουμε στις μελέτες για τα τοπογραφικά , που είναι το πρώτο βήμα.
Επίσης θεωρώ θετικό , το πνεύμα συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης γονέων τον  κ.Βαρδακαστάνη όπου πλέον πάντα θέλαμε και  γινόταν και με τον κ.Γεωργάνο, αλλά τώρα γίνεται ακόμη περισσότερο πράξη,  το να συνεπικουρούν στο έργο που γίνεται»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Υ ΡΩΜΑ  - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ - OPEN MALL|
«Πρέπει   να δούμε,  πως η Ζάκυνθος,  θα είναι πιο φιλόξενη... Έχει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης , όποτε πρέπει να προχωράμε,  βαλτώνοντας σημαντικά τις υποδομές μας . Για το open mall,  ο κίνδυνος απένταξης είναι μηδέν , δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.  άλλωστε οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.  Σε αυτή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει από κάποιους,  νομίζω ότι  δεν υπάρχει ουσιαστικά θέμα. Είναι προκλήσεις για το μέλλον του νησιού και αυτά συζητάμε. Δεν χρειάζεται αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση,  αλλά συνεργασία.
Το συγκεκριμένο έργο του open mall, εξελίσσεται,  έτσι όπως  πρέπει και δεν έχουμε κίνδυνο απένταξης. Όλα αυτά τα έργα περνάνε από τις τεχνικές υπηρεσίες,  που χρειάζεται σειρά διαδικασιών για  να φτάσουμε στη πραγμάτωση των έργων. Οι τεχνικές μας υπηρεσίες, είναι απογυμνωμένες από επιστημονικό προσωπικό και υπάρχουν προθήματα πέρα από αυτό που θα θέλαμε να είναι ,  με αυτό που συμβαίνει. Οι προσλήψεις δεν είναι εύκολες και δεν εξαρτώνται από τη δημοτική αρχή.
Έχουμε στείλει στο υπουργείο, τις ανάγκες που έχουμε, πιέζουμε για προσωπικό , αλλά  ότι έρχεται έρχεται  με το σταγονόμετρο. Έχουμε διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Μια φορά  το χρόνο, το κράτος  ζητάει  να ενημερωθεί για τις ανάγκες του δήμου.  Όμως ένα σημαντικό μέρος συνταξιοδοτείται, ένα άλλο μέρος   φεύγει σε άλλες υπηρεσίες, με μετατάξεις. Σε καμία περίπτωση δεν μας δίνουν προσωπικό και εμείς το αρνούμαστε. Κάνουμε ήδη και παρεμβάσεις προσωπικές και προσπαθούμε να έχουμε περισσότερο και κταταλληλότερο προσωπικό».

ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ|
«Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να αφαιρεθούν κολώνες. Πολλές φορές μελετώνται κάποια έργα,  αλλά κανένας δεν είναι απολύτως σοφός,  ακόμη και ο μελετητής ενός έργου,  γι αυτό υπάρχουν και  οι τροποποιήσεις,  ακόμη και μετά την ολοκλήρωση ενός έργου.
Η παρέμβαση στην Ταβουλάρη,  είναι σημαντική . θα γίνουν οι διορθώσεις και θα κρίνουμε το αποτελέσμα,  όταν ολοκληρωθεί το έργο»

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΑΝΟΥ|
«Σε ότι  αφορά τη διαδικασία της δικαιοσύνης  γνωρίζω ότι έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις από πλευρά της. Ζήτησε επιπλέον δεδομένα, επιπλέον στοιχεία από τη ΔΕΥΑΖ.
Είναι φυσιολογικό αυτό. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο  που  πρέπει,  στο χρόνο που  χρειάζεται.
Σε ότι αφορά τη λειτουργία του βιολογικού , αυτή τη στιγμή, στο νησί μας  φιλοξενούμε περισσότερο κόσμο από το 2019,  που ήταν χρονιά σταθμός. Η έως τώρα εξέλιξη λειτουργίας του ,είναι ανεκτή, δεν έχουμε μεγάλο πρόβλημα και δεν περιμένουμε παραπάνω κόσμο σε αριθμό. Οπότε ,με την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση και με τις βελτιώσεις που προγραμματίζουμε, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε και για το συνολικό μάστερ πλαν, ύδρευσης-αποχέτευσης»

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ- ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑΣ|
«Είναι ένα δύσκολο και άσχημο περιστατικό η δολοφονία μιας μητέρας τριών παιδιών , από το σύζυγο της. Θέλει διακριτικότητα και ευαισθησία, η προσέγγιση του θέματος.
Επικοινώνησα και προσωπικά, αλλά και σαν δήμος, με τον 19χρονο Μάνο. Θα είμαστε δίπλα του. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν κοινωνία. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, περνάμε απόφαση και ελπίζω να ψηφιστεί,  για την οριζόντια επικοινωνία των δομών.
Σε ότι  αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση , την οποία και σήμερα το πρωί , συζήτησα επισταμένως με τον διευθυντή της πρόνοιας, η  γυναίκα αυτή,  ποτέ δεν είχε έρθει, δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια . Οι υπηρεσίες μας δεν είχαν εικόνα. Επίσης όταν υπάρχει ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας μέσα από μια σύμπραξη που έχουμε  με τον ΟΔΑΖ.
Αν δεν ήταν και αυτό,  εγώ θα αποφάσιζα και για φιλοξενία σε κάποια δωμάτια  που έχουμε στο χώρο στέγαση του   κοινωνικού  εστιατορίου.
Όμως τώρα μιλάμε μετά την εξέλιξη του γεγονότος. Σε κάθε περίπτωση,  παρατηρούμε τα γεγονότα , και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη η πιο στενή συνεργασία των δομών μας.
Εγώ θα πω ότι η επικοινωνία υφίσταται,  απλά θα γίνει πιο συγκεκριμένη,  με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent