ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


«Καταθέτουμε στο τέλος  της εβδομάδας μελετημένες και ολοκληρωμένες προτάσεις στην Δημοτική Αρχή για αξιοποίηση χώρων στάθμευσης αυτοκίνητων … »
Για ΝΑΥΑΓΙΟ:«Δεν υπάρχει υπευθυνότητα, παιδεία,  φιλότιμο …Σιγή ιχθύος ,από  την επιτροπή και  τη Δημοτική Αρχή»
  • «Κανείς δεν έχει αντίρρηση αλλά κανείς δεν κάνε κάνει το αυτονόητο. Έτσι και στο ναυάγιο, κινδυνεύουν να πέσουν τα βράχια στους τουρίστες. Το ίδιο γίνεται και στη πόλη και μας λένε ότι η ολοκλήρωση θα γίνει με το open mall. To open mall  πότε θα γίνει; Δεν κάνουμε το παραμικρό να βελτιώσουμε τίποτα. Πως μπορεί η πόλη να είναι φιλόξενη;»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  «Γιατί μπορεί να γίνει καλύτερη η πόλη μας»
  • «Κοντράραμε τη δημοτική αρχή , γιατί δεν πρέπει να μεροληπτεί σε κάποιες περιοχές. Όταν δεν χεις κάνει  την επικαιροποίηση για τους 19 δρόμους και πεζόδρομο και η Αλεξάνδρου Ρώμα δεν έχει αυτό το ΦΕΚ ,δεν μεροληπτεί ο δήμος;»
  • «Σαν εμπορικός σύλλογος, πήγαμε στο διοικητή και ζητήσαμε να επιβληθεί η  νομιμότητα. Ζητήσαμε έλεγχο στις κάθετους οδός. Προσωπικά πήρα τρία (3) τηλέφωνα προχθές. Παίρνουμε τις αρμόδιες αρχές  και δεν πάνε για έλεγχο. Φταίει ο εμπορικός σύλλογος; Είπαμε όποιος δεν είναι νόμιμος να τον γράψουν. Πρώτος ο εμπορικός σύλλογος το είπε»
  • «Ο πρόεδρος μου το επαναλαμβάνει συνέχεια. Να παίρνω την αστυνομία όταν βλέπω πρόβλημα. Δεν μπορούμε όμως να ελέγχουμε τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπάρχει ασυδοσία στο νησί»
  • «Ήδη έχω ξεκινήσει σαν εμπορικός σύλλογος ένα έγγραφο το οποίο θα καταθέσουμε, αφού πριν,  πάμε στη δημοτική αρχή για να δούμε πως μπορεί να γίνει καλύτερη η πόλη. Έχουμε προτάσεις για πεζοδρόμηση , για να δούμε τους χώρους που καταλαμβάνουν κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα προτάσεις για ΑΜΕΑ, γιατρούς,  φαρμακεία,, αν  υπάρχουν χώροι ιδιωτικοί να αξιοποιηθούν ή και δημόσιοι»
Ο  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ (Γραμματέας Εμπορικού  Σύλλογου Ζακύνθου) μιλά στο IonianRadio.gr
ΝΑΥΑΓΙΟ |
«Η κατάσταση είναι όπως και στις εικόνες που είχα βγάλει. Δεν υπάρχει τάξη και δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος να την βάλει. Όπου δεν υπάρχει τάξη , υπάρχει παράλογο φαινόμενο. Είναι  λυπηρό πραγματικά. Πρώτα κατηγορούμε τις αρχές και μετά τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχει υπευθυνότητα, παιδεία,  φιλότιμο.
Κάποιοι αξιοποιούμε ένα χώρο,  για να κονομάμε και δεν μας ενδιαφέρει ο χώρος από τον οποίο ζούμε.
Καμία επικοινωνία, σιγή ιχθύος ,από  την επιτροπή ή τη δημοτική αρχή μετά την ανάρτηση των  φωτογραφιών που έβγαλα»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ, 21η ΜΑΙΟΥ και ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ |
«Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος κάναμε το αυτονόητο, η πόλη να έχει ένα πεζόδρομο προς εξυπηρέτηση των πολιτών.  Αλλιώς θα υπήρχε αλαλούμ. Δεύτερον διεκδικούσαμε τη πεζοδρόμηση  με μεγάλο σθένος και τα καταφέραμε τον Ιούλιο.
Το κλείσιμο το επιδιώκαμε ε από την 1η Μαΐου και έφεραν αντίρρηση ότι δεν θα είναι νόμιμο. Κάναμε συναντήσεις, είπαμε πολλά και εγώ είπα ότι αφού δεν είναι νόμιμη η πεζοδρόμηση , γιατί έχουμε κλειστούς άλλους πεζόδρομους. Εκεί ταράχτηκαν λιγάκι και κοντράραμε τη δημοτική αρχή , γιατί δεν  πρέπει να μεροληπτεί σε κάποιες περιοχές. Όταν δεν χεις κάνει  την επικαιροποίηση για τους 19 δρόμους και πεζόδρομο και η Αλεξάνδρου Ρώμα δεν έχει αυτό το ΦΕΚ ,δεν μεροληπτεί ο δήμος;
Δεν μπορεί όλα να είναι στημένα επάνω στη παρανομία. Από το 2016 είναι η μελέτη του Ηλιόπουλου που βάση αυτής, έπρεπε να γίνει μελέτη  σήμανσης,  που συμπεριλαμβανόταν και η 21ης Μαΐου και η Αλέξανδρου Ρώμα και ευθύνεται και η προηγούμενη και η παρούσα δημοτική αρχή.
Από τα συρτάρια την ανέσυρε ο εμπορικός σύλλογος , μίλησα με την υπεύθυνη στην αποκεντρωμένη και μου είπε ότι αν έχουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένα μήνα θα υπάρχουν τα ΦΕΚ. Γιατί λοιπόν σκοτωνόμαστε τόσα χρόνια; Και βγαίνει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μου λέει αυτά που έλεγα πέρυσι;
Το Μάιο του 2023 θα έρθουμε πάλι αντιμέτωποι με το αν θα γίνει ή όχι πεζόδρομος;
Κανείς δεν έχει  αντίρρηση αλλά κανείς δεν κάνε κάνει το αυτονόητο. Έτσι και στο ναυάγιο, κινδυνεύουν να πέσουν τα βράχια στους τουρίστες. Το ίδιο γίνεται και στη πόλη και μας λένε ότι η ολοκλήρωση θα γίνει με το open mall. To open mall  πότε θα γίνει; Δεν κάνουμε το παραμικρό να βελτιώσουμε τίποτα. Πως μπορεί η πόλη να είναι φιλόξενη;
Δεν πρέπει να μπουν κιγκλιδώματα στην Αλεξάνδρου Ρώμα, αλλά ελεγκτικοί μηχανισμοί και να πληρώνουν πρόστιμα. Αλλιώς σημαίνει ότι είμαστε ζώα και δεν υπακούμε.
Σαν εμπορικός σύλλογος, πήγαμε στο διοικητή και ζητήσαμε να επιβληθεί  η  νομιμότητα. Ζητήσαμε έλεγχο στις κάθετους οδός. Προσωπικά πήρα τρία (3) τηλέφωνα προχθές. Παίρνουμε τις αρμόδιες αρχές  και δεν πάνε για έλεγχο. Φταίει ο εμπορικός σύλλογος; Είπαμε όποιος δεν είναι νόμιμος να τον γράψουν. Πρώτος ο εμπορικός σύλλογος το είπε.
Ο πρόεδρος μου το επαναλαμβάνει συνέχεια. Να παίρνω την αστυνομία όταν βλέπω πρόβλημα. Δεν μπορούμε όμως να ελέγχουμε τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπάρχει ασυδοσία στο νησί.
Ήδη έχω ξεκινήσει σαν εμπορικός σύλλογος ένα έγγραφο το οποίο θα καταθέσουμε,  αφού πριν,  πάμε στη δημοτική αρχή για να δούμε πως μπορεί να γίνει καλύτερη η πόλη. Έχουμε προτάσεις για πεζοδρόμηση , για να δούμε τους χώρους που καταλαμβάνουν κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα προτάσεις για ΑΜΕΑ, γιατρούς,  φαρμακεία,, αν  υπάρχουν χώροι ιδιωτικοί να αξιοποιηθούν ή και δημόσιοι.
Με μία συνεννόηση  ο δήμος,  τα ιδιωτικά οικόπεδα, μπορεί να τα πάρει για χρήση υπέρ της πόλης, ώστε να γίνει πιο ανθρωπινή.
Για παράδειγμα η Αρτέμιος  χρειάζεται,  καθαρότητα, η παιδική χαρά που μπορεί να αποφασίσει ο δήμος πως θα αξιοποιήσει..
Δίπλα από το ΚΤΕΛ υπάρχει χώρος απέναντι, στα Καμίνια, στο Κρυονέρι  που δεν μπορεί να γένει κτίσμα και ημπόρει να αξιοποιηθεί από το δήμο με κάποιο αντίτιμο στον ιδιοκτήτη.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το έγγραφο. Πρέπει να σταματήσουμε να είναι ο καθένα για πάρτι του αν θέλουμε να γίνει η πόλη μας φιλόξενη»

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr (VIDEO) :