ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Άμεσα θα έχουμε εξελίξεις, στις επόμενες ημέρες»
  • «Ήδη βγήκε βούλευμα για κατηγορούμενους με την αγοραπωλησία.
Υπάρχει συσχέτιση της προστασίας των ιδιοκτησιών στα ορεινά, με το ναυάγιο. Οι κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση,  αλλά και οι κινήσεις  παλιότερα επί ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ο κ. Θεοχάρης ,  μας δημιουργούν  την εντύπωση,  ότι τα θεσμικά απρεπή πράγματα,  στοχεύουν σε κάτι άλλο εκτός από την προστασία. Όπως επίσης και οι απευθείας αναθέσεις όχι τμημάτων, είναι σαν να δίνει επιχειρήματα νομικά ,  ώστε να επιτύχει το στόχο της… Βλέπω ότι εξελίσσονται εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή και οι νομικοί προβληματισμοί μου,  με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενεργήσουμε τάχιστα.»
 
Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΟΝΙΤΗΣ (Βουλευτής Κέρκυρας & Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ), μιλά στο IonianRadio.gr
 
ΝΑΥΑΓΙΟ |
«Παρακολουθώ το θέμα καιρό και από νομική άποψη και κατά πτώση ήμουν και εισηγητής όταν συζητείτο το νομοσχέδιο για την επιτροπή. Ανταλλάξαμε μάλιστα  διαξιφισμούς με τον κ. Κικίλια, για τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη δημιουργία μιας ανώνυμης εταιρείας ή  μιας τέτοιας επιτροπής
Σε κάθε περίπτωση,  η άποψη μου είναι,  ότι χθες έπρεπε να προβούν σε ενέργειες,  ώστε να επιβεβαιώσει το ρόλο της αυτή η επιτροπή , να προστατέψει το ναυάγιο και να υλοποιήσει και να στηρίξει το βράχο πάνω από το ναυάγιο,  ώστε σε περίπτωση σεισμού να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μιλάμε για το ναυάγιο, ένα τουριστικό αξιοθέατο,  δεύτερο  σε επισκεψιμότητα,  και το ενδιαφέρον όλων των κομμάτων, και της κυβέρνησης , και του ΣΥΡΙΖΑ,  πρέπει να είναι μεγάλο και να αποδεικνύουν ότι πρέπει να προστατέψουν την κλονισθείσα νομιμότητα,  στην  περιοχή , με την αγοραπωλησία .
Καμία αντίρρηση δεν θα υπήρχε,  να ξεκινήσει η ανάθεση για την προστασία της περιοχής . Να τονίσω,  ότι είναι στο μάτι του κυκλώνα η περιοχή του ναυαγίου.
Ήδη βγήκε   βούλευμα για κατηγορούμενους με την αγοραπωλησία.
Υπάρχει συσχέτιση της προστασίας των ιδιοκτησιών στα ορεινά, με το ναυάγιο. Οι κινήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση,  αλλά και οι κινήσεις  παλιότερα επί ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ο κ. Θεοχάρης ,  μας δημιουργούν  την εντύπωση,  ότι τα θεσμικά απρεπή πράγματα,  στοχεύουν σε κάτι άλλο εκτός από την προστασία. Όπως επίσης και οι απευθείας αναθέσεις όχι τμημάτων, είναι σαν να δίνει επιχειρήματα νομικά ,  ώστε να επιτύχει το στόχο της.
Θα πρέπει ο εισαγγελέας να παρέμβει και σε πρόσφατες παραλείψεις που έχουν υπάρξει. Επιδιώκει η κυβέρνηση,  αποκλειστικά και μόνο,  να προστατέψει από  τις κατολισθήσεις; Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τα εντάξουμε αυτά,  σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και στο τέλος θα κάνουμε ότι μπορούμε και θα σας γνωστοποιήσουμε τις ενέργειες μας.
Κομπάζω. Ξέρω καλά το θέμα. Βλέπω ότι εξελίσσονται εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή και οι νομικοί προβληματισμοί μου,  με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενεργήσουμε τάχιστα.
Άμεσα θα έχουμε εξελίξεις στις επόμενες ημέρες.
Με την ομιλία στη ΔΕΘ του Αλέξη Τσίπρα,  ουσιαστικά άρχισε η νικηφόρα πορεία για την Κυβέρνηση και θεωρώ ότι το πρόγραμμα, οι  16 εθνικές προτεραιότητες,  είναι εκείνες που απαντούν στη σωρεία προβλημάτων,  του γονατισμένου λαού... Εδώ είμαστε... Οψόμεθα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent