ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Ο Βουλευτής θα συναντηθεί με την επιτροπή για να λυθούν κάποια προβλήματα που διαπιστώνει  , όπως για παράδειγμα, με τον αριθμό των φυλάκων…»
  • «Έχω απόλυτη εικόνα για το τι γίνεται στην παραλία. Η επιτροπή που έχει αναλάβει τη φύλαξη θα έπρεπε να είχε κανονικά αυτούς τους φύλακες που προβλέπεται .Σαν δήμος , εμείς από την αρχή , ότι έλεγε η μελέτη Λέκκα, το είχαμε εφαρμόσει. Μέχρι φύλακα βάλαμε, μέχρι που μας είπε ή επιτροπή ότι αναλαμβάνει . Έχουμε βάλει παιδί που μαζεύει τα απορρίμματα από την παραλία…Έχω ενημερώσει το δήμαρχο και ο δήμαρχος έχει ενημερώσει την πρόεδρο της επιτροπής.Νομίζω ότι φέτος δεν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα από πλευράς επιτροπής, ώστε να έχουμε σωστή φύλαξη. Θέλει πιο μεγάλη προσοχή και μεγαλύτερη προστασία στο        Ναυάγιο»
OPEN MALL| «Προχωράμε κανονικά!  Δεν θα έχουμε πρόβλημα…»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ |«Η αυριανή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρεται μία μέρα μετά λόγω απουσίας του δημάρχου για δικαστήριο στην Πάτρα  για την υπόθεση της ΔΕΠΑΖ …»
 
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ   (Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου), μιλά στο IonianRadio.gr
ΝΑΥΑΓΙΟ |
«Στην  τελευταία συνάντηση με περιφέρεια , δήμαρχο , λιμενάρχη, βουλευτή, διοικητή πυροσβεστικής, αστυνομικό διευθυντή, για το  αν πρέπει να ανοίξει ή όχι , το Ναυάγιο  στους τουρίστες, πήραμε απόφαση,  ότι μετά την αυτοψία της ομάδας  Λέκκα, δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξει. Βέβαια επισημάναμε,  ότι πρέπει να υπάρχουν φύλακες. Μας είπαν, με βάση τα λεγόμενα από  την επιτροπή , ότι οι φύλακες είναι 4 . Εγώ σήμερα πληροφορήθηκα,  ότι είναι 1  ο φύλακας αντί 4.
Εκτός αυτού, εγώ ενημερώνομαι και από το ναυαγοσώστη και έχω απόλυτη εικόνα για το τι γίνεται στην παραλία. Η επιτροπή που έχει αναλάβει τη φύλαξη θα έπρεπε να είχε κανονικά αυτούς τους φύλακες που προβλέπεται .
Σαν δήμος , εμείς από την αρχή , ότι έλεγε η μελέτη Λέκκα, το είχαμε εφαρμόσει. Μέχρι φύλακα βάλαμε, μέχρι που μας είπε ή επιτροπή ότι αναλαμβάνει . Έχουμε βάλει παιδί που μαζεύει τα απορρίμματα από την παραλία..
 Έχω ενημερώσει το δήμαρχο και ο  δήμαρχος έχει ενημερώσει την πρόεδρο της επιτροπής.
Νομίζω ότι φέτος δεν έχουν παρθεί τα σωστά μέτρα από πλευράς επιτροπής, ώστε να έχουμε σωστή φύλαξη. Θέλει πιο μεγάλη προσοχή και μεγαλύτερη προστασία στο        Ναυάγιο.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την επιτροπή, ζητήσαμε από τον κ.Μαρινάκη να μας ενημερώσει για την κατασκευή , αλλά δεν ήξερε λεπτομερείς κινήσεις και τι θα επακολουθήσει παραπέρα. Αυτό συνέβη  στη συνάντηση στη περιφέρεια. Μας είπε μόνο ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη συντήρηση του πλοίου. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση , πότε θα ξεκινήσει η επισκευή του πλοίου. Είπε μπορεί τον Οκτώβριο , ίσως και Νοέμβριο……
Απ΄ ότι γνωρίζω,  ο βουλευτής θα συναντηθεί με την επιτροπή για να λυθούν κάποια προβλήματα που διαπιστώνει  , όπως για παράδειγμα, με τον αριθμό των φυλάκων.. Μιλάει και ο δήμαρχος με την επιτροπή.
Από τη δημοτική αρχή έλαβε γνώση ο βουλευτής, την ημέρα που είχαμε τη συνάντηση στη ΠΕΖ, για το αν θα ανοίξει το ναυάγιο. Είναι περίπου 10 ημέρες.
Η μελέτη Λέκκα λέει ότι στη περιοχή πρέπει να είναι γύρω στα 1.100 άτομα. Υπάρχει όμως πολύς κόσμος περισσότερος. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα και πρέπει να δούμε  πως μπορούμε να το εφαρμόσουμε ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.
Θεωρώ ότι θα βρεθεί η λύση για το Ναυάγιο, από το  βουλευτή , με τα αρμόδια υπουργεία.
Το ναυάγιο φτιάχτηκε με την πτώση των βράχων, έτσι δημιουργήθηκε αυτή η παραλία και καλώς ή κακώς πρέπει άμεσα,  όλοι οι αρμόδιοι φορείς,    να μειώσουν την εισροή των σκαφών στο ναυάγιο. Από την νέα σαιζόν θα πρέπει να εφαρμοστεί»
OPEN MALL| «Προχωράμε κανονικά!  Δεν θα έχουμε πρόβλημα…»
«Προχωράμε κανονικά,  δεν θα έχουμε πρόβλημα με το open mall. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και αυτό και να φτιαχτεί μία σωστή κυκλοφοριακή μελέτη. Τον νησί έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να τα δούμε»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ |
«Η αυριανή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρεται μία μέρα μετά λόγω απουσίας του δημάρχου για δικαστήριο στην Πάτρα. Είναι για την υπόθεση της ΔΕΠΑΖ , από παλιά, και ο δήμαρχος πρέπει να παραστεί,
Η συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη 22 του μήνα ,εκτός ημερησίας διάταξης θέματα  δεν υπάρχουν, ε εφαρμόζεται πλέον η νομοθεσία. Όποιος θέλει να βάλει κάποιο θέμα το στέλνει στη γραμματεία 3 ημέρες πριν και το εντάσσουμε κανονικά. Είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία. Μόνο ο δήμαρχος μπορεί να βάλει εκτός ημερησίας διάταξης θέμα στο τέλος της συνεδρίασης, ή ο πρόεδρος αν είναι κάτι επείγον»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent