ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σκληρή γλώσσα εναντίον του Ισραήλ χρησιμοποίησε χθες σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , κατηγορώντας την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι προχωράει σε "εθνοκάθαρση" στη λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, «το Ισραήλ αγνοεί την ειρήνη στην περιοχή και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο πραγματοποιώντας εθνοκάθαρση εναντίον ενός λαού. Η χώρα αυτή καταλαμβάνει σταδιακά τα παλαιστινιακά εδάφη».

Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε και στη γραμμή που ακολουθεί το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τη νέα αιματοχυσία στη Γάζα και την οποία ενστερνίζονται και οι ΗΠΑ, ότι δηλαδή το ισραηλινό κράτος βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα ενάντια στην απειλή που δέχεται από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων της Γάζας.

Αυτοάμυνα
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το Ισραήλ κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός του για αυτοάμυνα (απέναντι στις επιθέσεις της Χαμάς). Ανεμος τρομοκρατίας πνέει εξαιτίας του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή».

Μάλιστα επανέλαβε ότι αργά ή γρήγορα το Ισραήλ «θα λογοδοτήσει για τις αιματηρές επιχειρήσεις του κατά του παλαιστινιακού λαού».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, χθες, δήλωσε ότι πρέπει να εξοπλιστούν οι Παλαιστίνιοι για να μπορούν να αμυνθούν απέναντι στις επιθέσεις του Ισραήλ. Επίσης, τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο για να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν Αμερικανοί πολίτες από το Ισραήλ.
πηγή ethnos.gr