Σε 13 Πολιτείες τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, πάνω από ένα εκατομμύριο έχει κληθεί να εγκαταλείψει τις εστίες του,  ενώ 33 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Skynews.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, τρεις νεκροί καταγράφηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ, μεταξύ των οποίων και ένα ζευγάρι που έχασε τη ζωή του όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους (τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 11 και 14 ετών επέζησαν), αλλά και μία γυναίκα στην Δυτική Βιρτζίνια, η οποία παρασύρθηκε από δυνατή καταιγίδα.

Η ακτίνα του τυφώνα καλύπτει απόσταση γύρω στα 160 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του ήταν η Πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στο Ατλάντικ Σίτι και χτύπησε την ξηρά γύρω στις 2 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Οι ισχυροί άνεμοι, που σε μερικές περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, κατέστρεψαν εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών.

Οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, με μικρότερη κάπως ένταση, θα συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Με βάση τις προβλέψεις του αμερικανικού ΝΗC, το επίκεντρο του συστήματος κακοκαιρίας θα κινηθεί προς το εσωτερικό, φτάνοντας πάνω από την Πενσιλβάνια το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).

Eπειτα, το αποδυναμωμένο σύστημα θα κινηθεί βόρεια, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης (βράδυ Τετάρτης) και θα περάσει τα σύνορα προς τον Καναδά (βράδυ Πέμπτης).

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Μανχάταν θα διαρκούσε μέχρι αργά το πρωί της Τρίτης, «ίσως και περισσότερο», ενώ σύμφωνα με μετεωρολόγους που επικαλείται το πρακτορείο BBC ο τυφώνας αναμένεται να «παραμείνει» στις 12 Πολιτείες από 24 έως 36 ώρες.

Ανέφερε επίσης ότι το ύψος του νερού είχε ανέβει μέχρι τα 4,15 μέτρα στο νότιο μέρος του Μανχάταν και τώρα άρχισε να κατεβαίνει και να βρίσκεται κάτω από τα δυόμισι μέτρα. Ο κ. Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους, γιατί ακόμη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, ακόμη και από τις  «πολλές πυρκαγιές» που έχουν εκδηλωθεί εξαιτίας των ηλεκτρικών καλωδίων που έχουν πέσει στο έδαφος. Ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να μην τηλεφωνούν στις υπηρεσίες άμεσης δράσης (911) παρά μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης, ενώ για πιο ήπια περιστατικά έδωσε τη γραμμή 311. «Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες λαμβάνουν 10.000 κλήσεις ανά ημίωρο, έναντι 1.000 υπό κανονικές συνθήκες».