ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μπορεί η συνήθης έκφραση που συνδέει το σεξ με τη γεωμετρία να είναι το ερωτικό «τρίγωνο», οι ΗΠΑ όμως φαίνεται ότι είναι μπροστά και σε αυτόν τον τομέα καθώς αυτές τις ημέρες η χώρα ταλανίζεται από ένα ερωτικό… πεντάγωνο.Στην περίπτωση του πρώην διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, η λέξη πεντάγωνο λαμβάνει διπλή ανάγνωση καθώς η εμπλοκή του σε ροζ σκάνδαλο με άλλους τέσσερις «συμπρωταγωνιστές» φαίνεται να έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλα τα σημαντικά γραφεία (από FBI και CIA μέχρι Λευκό Οίκο, Πεντάγωνο κτλ.).

Βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι ο Ντέιβιντ Πετρέους και η βιογράφος του Πόλα Μπρόντγουελ οι οποίοι είχαν παράνομο ερωτικό δεσμό. Στην υπόθεση πλέον εμπλέκεται και ο ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αλεν. Γιατί; Επειδή είχε σχέση με μία γυναίκα, φίλη του Πετρέους, η οποία έλάμβανε συνεχώς απειλητικά μηνύματα από την Μπροντγουελ. Η Τζιλ Κέλεϊ αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από το FBI επειδή η Μπρόντγουελ της έλεγε να αφήσει «ήσυχό το αγόρι της» (σ.σ. όπου αγόρι ο Πετρέους) και έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο όμως αφενός είναι πολύ μπερδεμένο και αφετέρου παίρνει καθημερινά νέες διαστάσεις. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που θεωρούν ότι πίσω από την αποκάλυψη κρύβεται ο «σκοτεινός πόλεμος» μεταξύ CIA και FBI.
Τα ερωτήματα είναι πολλά.

Γιατί η Μπροντγουελ απειλούσε την Κέλεϊ;

Γιατί ο Αλεν αντάλλασσε συνεχώς email με την Κέλεϊ;

Πόσα γνώριζαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τις ανάρμοστες σχέσεις;

Πλέον στο στόχαστρο έχει τεθεί ο στρατηγός Αλεν «για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους», όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως το FBI εντόπισε 20.000 ως 30.000 σελίδες επικοινωνίας--κυρίως ηλεκτρονικά μηνύματα--κατά το διάστημα 2010-2012, ανάμεσα στον Αλεν και την Τζιλ Κέλεϊ, φίλη εδώ και χρόνια της οικογένειας Πετρέους.

Σε ερώτηση αν η επικοινωνία Αλεν-Κέλεϊ περιείχε απόρρητες πληροφορίες, ο αξιωματούχος είπε πως «η έρευνα περιορίζεται στην ανάρμοστη επικοινωνία».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην Αυστραλία ότι ζήτησε να καθυστερήσει ο διορισμός του Αλεν ως διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης και Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και ο πρόεδρος Ομπάμα συμφώνησε με αυτό.

Πάντως ερωτήματα εγείρονται και από τη χρονική συγκυρία αποκάλυψης του σκανδάλου. Ο Πετρέους παραιτείται αμέσως μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και μία εβδομάδα πριν από την ακρόαση του στο Κονγκρέσο με θέμα την επίθεση στη Βεγγάζη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης αμαυρώνει τη φήμη του δημοφιλέστερου αμερικανού στρατιωτικού και ενταφιάζει τις πολιτικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου στο πρόσωπο του οποίου πολλοί έβλεπαν έναν ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο.πηγή proto thema