ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στην ίδρυση της ιταλικής «Χρυσής Αυγής», της επονομαζόμενης «Alba Dorata», στην Τεργέστη προχώρησε ένας 44χρονος ακροδεξιός, ο Ιταλός Αλεσάντρο Γκαρντόσι. Την είδηση αποκάλυψαν, η ηλεκτρονική ιταλική έκδοση της εφημερίδας Huffington Post και μία εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Uno.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ήδη οι υπεύθυνοι του Facebook αποφάσισαν να διαγράψουν τη σελίδα της Alba Dorata και των μελών της.

«Με εκστρατεία εγγραφών μέσω Twitter, Facebook και με ειδικό ιστότοπο, τις ώρες αυτές, παρουσιάστηκε επίσημα ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος» γράφει ο δημοσιογράφος Μάρκο Πάσκουα.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή Ελλήνων στην Alba Dorata.

Στο παρελθόν ο Γκαρντόσι είχε εκλεγεί γραμματέας της ακροδεξιάς δύναμης Forza Nuova στην περιοχή της Τεργέστης. Ως σήμερα, οι εγγραφές φέρονται να έχουν φτάσει τις 800.

Στα προγραμματικά της σημεία, όπως τονίστηκε και στην εκπομπή του Rai Uno, η Αlba Dorata προβάλλει την αντίθεσή της στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, στο ευρώ, στο τραπεζικό σύστημα και την αρνητική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης.

«Ο Γκαρντόσι χαρακτηρίζεται επίσης από ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία» δήλωσε ο Μάρκο Πάσκουα, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση ενώ σύμφωνα με τη huffingtonpost.it ο ιδρυτής της Alba Dorata φέρεται να έχει από παλιά σχέσεις με την ελληνική Χρυσή Αυγή

Τα μέλη του συγκεκριμένου κινήματος ζητούν, μέσω της διαδικτυακής πύλης του, την επιστροφή στη λιρέτα και την άμεση απέλαση των ξένων κρατουμένων από τις ιταλικές φυλακές, ενώ εξυμνούν τον ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο έχουν μεγάλη ομοιότητα με εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η όλη πρωτοβουλία θα περιοριστεί στην περιοχή της Τεργέστης ή εννοεί να προσπαθήσει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ιταλία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή tovima.gr