Στο IonianRadio.gr , ο Γιώργος Τσάκος μιλά για τη πυρκαγιά στη Μπόχαλη- Ο Διοικητής της Π.Υ.Ανδρέας Στεμπίλης για τα πύρινα μέτωπα που τα τελευταία 24 ωρα έχουν κατακλύσει το νησί - Ο Νίκος Βαρδακαστάνης για την υδροδότηση στο Βασιλικό και το κυκλοφοριακό χάος στο Αργάσιι - Ο Θοδωρής Κολπονδίνος, για τα  τελευταία γεγονότα στο Λαγανά, την τουριστική κίνηση και τα πρώτα βήματα (;) δημιουργίας Ενωσης Ξενοδόχων ΖακύνθουΓιώργος Τσάκος (Πρόεδρος Τ.Κ.Μπόχαλης)


Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Μου τηλεφώνησαν στις 3:15 και με ενημέρωσαν για πυρκαγιά στα πράνη του Κάστρου προς Κυδώνι. Πήγα αμέσως στο σημείο. Ήταν ήδη εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με το Διοικητή ήταν και οι εθελοντές ενώ θέλω να συγχαρώ το συντοπίτη μας Αρβανιτάκη Ανδρέας που έτρεξε για το πρόβλημα.
Ευτυχώς συμμετείχαν όλοι και κατασβήστηκε γρήγορα παρόλο που είχε αεράκι και που αν έπαιρνε την κάτω μεριά θα ήταν όλα δύσκολα.
Θέλω να επαινέσω τη Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της και το έργο που κάνει.
Το 2014 με τη σύσταση των εθελοντών της Μπόχαλης κάναμε περιπολίες και σε συνεργασία με τη Πυροσβεστική.
Δεν είχαμε τη κατάλληλη συνεργασία και αύρα με το υπουργείο πολιτισμού με αποτέλεσμα φέτος να μη γίνεται κάτι ανάλογο. 
Ζήτω η Ελλάς… Να είναι καλά το Κράτος…… Όλα είναι καλά… Το Κράτος προχωράει….
Θέλουμε να τύχουμε της καλής αύρας και της καλής συνεργασίας. Όταν μας κλείνουν την πόρτα τους την κλείνουμε κι εμείς.
Τουριστικά όλα είναι φουλ στη Μπόχαλη. Ρυθμίσαμε και τη κυκλοφορία με τη Τροχαία. Θεωρώ ότι όλοι πάνε καλά στη Ζάκυνθο και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Ζάκυνθο.
Με τα τραπεζοκαθίσματα ισχύει το παλιό καθεστώς της παράνομης κανονιστικής του Μποζίκη.

Ανδρέας Στεμπίλης (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου)


Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μπαράζ  πυρκαγιών και ελπίχω και εύχομαι να σταματήσουν εδώ.

Οι δύο πυρκαγιές στις Ορθωνιές και Βολίμες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, οι δυνάμεις συνεχίζουν και βρίσκονται στα σημεία προκειμένου να τις εξαφανίσουν ολοκληρωτικά.

Στη Μπόχαλη η πυρκαγιά σήμερα έσβησε άμεσα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτές που υπάρχουν δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, υπάρχει συνεργασία με τους φορείς αλλά και τις εθελοντικές ομάδες
Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

“ Ακούγοντας το λόγο σας θα πω σε ένα όμορφο νησί που είναι πλούσιο σε φύση, θάλασσα και ιστορία δεν καταλάβαμε ακόμη ότι θα πρέπει να μη κυνηγάει ο ένας τον άλλο και χάνοντας και από το δίκιο μας να κοιτάξουμε το νησί μας. 
Δικαίωμα άποψης και λόγου έχει μόνο όποιος έχει προσφέρει στη Ζάκυνθο. Ουδείς άλλος.
Είναι μία εποχή που έχουμε πάρα πολύ κόσμο, αλλά θα πρέπει να διπλασιαστεί ο κόσμος . Έχει θεριέψει το all inclusive και όχι από τα ξενοδοχεία , αυτά έχουν το μικρότερο κακό κάνει.
Τα κέρδη δεν ανταποκρίνονται με τον πάρα πολύ κόσμο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ζάκυνθο
Ας κοιτάξουμε τις κυβερνητικές πράξεις μας για να δούμε τι θα κάνουμε για τη Ζάκυνθο.
Στις παραλίες στο Βασιλικό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και βέβαια με τη συμβολή μας.
Μετά από μεγάλη προσπάθεια 5ετίας , μπήκαν 3 ΑΤΜ στο Βασιλικό. Δεν είναι μόνο τα 16 χλμ που έπρεπε να κάνει ο επισκέπτης για να βρει ΑΤΜ στη πόλη είναι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο Αργάσι.
Μέσα σε αυτά που διεκδικώ και που είναι μια απλή διαδικασία θα είναι η απαγόρευση του πάρκινγκ ή τουλάχιστον να είναι από τη μία πλευρά του δρόμου. Έχω πάρει την υπόσχεση του κ.Νιοτόπουλου ότι θα το κάνει.
Προ ημερών είχαμε φωτιά στο ΣΚΟΠΟ και δε μπορούσε να περάσει η Πυροσβεστική. Το ίδιο συμβαίνει και αν χρειαστεί να περάσει ασθενοφόρο. Οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα. Για εμάς είναι σοβαρό.
Πραγματικά ποιος δε θέλει μια πέτρινη παραδοσιακή γεφύρι; Όμως ένιαι μακρινό το όνειρο. Μέχρι τότε ας μπει η σιδερώνει στρατιωτική γέφυρα γιατί αιμορραγούμε. Οι ημερομηνίες πουθ έδωσε ο κ.Ζήβας πέρασαν

Έχω προσπαθήσει να συναντηθώ με το κ.Κόκκορη, γεγονός είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο Βασιλικό στην υδροδότηση του. Τη Δευτέρα θα μιλήσω με το κ.Κόκκορη για να δούμε 2-3 θέματα. 
Κάποιοι δηλώνουν ότι το καλοκαίρι οι κάνουλες κλείνουν .Όχι δεν κλείνουν…. «Στρίβει» το νερό…
Η αφαλάτωση απαγορεύεται , μόνο αν δεν υπάρχει καμία ελπίδα ύπαρξης νερού τότε πρέπει να το δούμε. Μετά λύπης μου στο Βασιλικό υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα που δυστυχώς έχει πάρει άδεια και έχει προχωρήσει σε αφαλάτωση.
Για άλλη μια φορά θα ζητήσω ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ που κοντεύουν να μας φέρουν στη καταστροφή

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων Ζακύνθου)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Είναι λυπηρό το γεγονός ατό που έγινε στο Λαγανά, δεν σημαίνει ότι αυτή όμως είναι η πραγματική εικόνα της Ζακύνθου αλλά ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Δεν υπήρχε έλεγχος τη κατάλληλη στιγμή, πάνω στη διασκέδαση ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά και θα έπρεπε οι σεκιούριτι να ελέγχουν την ασφάλεια των θαμώνων.
Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν δυάδες αστυνομικών περιπολιών, και στις επιχειρήσεις άτομα εξειδικευμένα που θα παρέχουν ασφάλεια.
Θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνιακή τακτική και νοοτροπία με όχι στόχο μόνο το κέρδος αλλά να υπάρχει προσφορά υψηλού επιπέδου παροχών. 
Θα πρέπει να εστιάσουμε στις μεμονωμένες περιπτώσεις που μπορεί να αμαυρώσουν την εικόνα του νησιού μας.
Χρειάζεται στρατηγική και κοινή συνεργασία των φορέων ώστε να υπάρχει ένα σωστό τουριστικό προϊον. 
Δυστυχώς το γεγονός που έγινε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως να αλλάξουμε την εικόνα του νησιού μας. Το είδος αυτό των τουριστών δεν μπορούμε να το εξαιρέσουμε όμως θα πρέπει να γίνεται μεθοδικά με ασφάλεια και το σημαντικότερο να τους προστατέψουμε. Το θέμα αυτό δεν είναι μόνο του Λαγανά, απλά στο Λαγανά συνέβη. 
Ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει μία τοποθέτηση από όλους μας , σαν Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου. Απαιτείται η Ζάκυνθος να έχει μία Ένωση Ξενοδόχων Ζακύνθου και κατά προέκταση στη συνέχεια και ένα Οργανισμό Τουρισμού.

Η τουριστική κίνηση κυλάει ομαλά. Έχουμε ρεκόρ αυξήσεων από οικονομικής άποψης όμως δεν αντικατοπτρίζεται στα ίδια επίπεδα. 
Δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη στους επισκέπτες . Έχουν αλλάξει οι εποχές, οι τάσεις , πρέπει όμως να πορευτούμε με αυτό.

 


ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ