ΙonianRadio.gr: Μεταφέροντας το σφυγμό των πολιτών μηνύματα σε συγκεκριμένους αποδέκτες από το Νίκο Βαρδακαστάνη-Μετά τη λαική συνέλευση του συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ με τους πολίτες, τις επόμενες κινήσεις δημοσιοποιεί ο Σταύρος ΣκιαδόπουλοςΣταύρος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ) 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
"Στο ΛΙΒΑ υπάρχουν λαγοί, το ίδιο συνέβη και στη συγκέντρωση χθες από τους αιρετούς, έγιναν λαγοί. Κάναμε μια ειρηνική συγκέντρωση, ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ, μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ήρθαν, συμφωνήσαμε στις ενέργειες του συλλόγου, και από σήμερα θα κινηθούμε νομικά. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε διοικητικό δικαστήριο.
Η κα Ντενίζ Πυριόχου και ο Αντιδήμαρχος Αλυκών δεν ήταν. Ο τ.Αντιδήμαρχος κ.Μαρίνος δεν μπόρεσε να είναι λόγω απουσίας του από το νησί. Εντύπωση προκάλεσε όμως που απουσίαζαν και όλοι οι τέως πρόεδροι της περιοχής. Ο κ.Βούτος (τ.Πρόεδρος) έπρεπε να είναι ,να ενημερώσει, για λίγο ήρθε ο σημερινός πρόεδρος. Ήρθαν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας . 
Εάν αυτή τη στιγμή ρίξει μια καλοκαιρινή βροχή δε θα μείνει τίποτα εκεί , θα κατέβουν όλα τα μπάζα κάτω. Εφόσον ο δήμαρχος λέει ότι δεν πείραξαν τις λεκάνες, μπορώ να τους ανεβάσω με το αυτοκίνητο μου να τους δείξει ο πατέρας μου που ήταν οι λεκάνες.
Όταν ήρθαν και έκλεψαν κυριολεκτικά την ψήφο των ανθρώπων στο Καταστάρι ήρθαν. Τώρα δεν μπορούσαν να ηρθουν να τους πουν «δε μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς»;
Πιστεύω ότι έκαναν κάποια πολύ μεγάλα έξοδα. Εμείς θα συνεχίζουμε θα κινηθούμε νομικά, ειρηνικά και θα παρακολουθούμε το θέμα"

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)

Ο τουρισμός είναι η μοναδική βιομηχανία που μας κρατάει ζωντανούς και ορθούς. Αν δεν προσέξουμε κάποια πράγματα όσο αφορά τις υποδομές μας και τους χειρισμούς μας κινδυνεύουμε. 

Δε βλέπω την ανάλογη προσοχή. Δε φτάνουν οι φόροι . Ο τουρισμός έχει πάρει μια άλλη μορφή. Καταρχήν έχει χαθεί ο έλληνας και θεριεύει το all inclusive. Και δεν είναι μόνο στα ξενοδοχεία, υπάρχει παντού, στο λεωφορείο, στη παραλία. Υπάρχει η κακή υποδομή και οι κακές πολιτικές. Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από ένα δυνατό και ενιαίο φορέα από όλα τα κόμματα και όλους τους θεσμούς που υπάρχουν στο νησί για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τη καταστροφή. Όμως εγώ βλέπω κακές πολιτικές. Ας βγει εκείνος που έχει τη λύση για σκουπίδια, νερό , λιμάνι… ας βγει να το πει με στοιχεία, να το δρομολογήσει και να τον χειροκροτήσουμε. Όμως στη Ζάκυνθο έχουμε κακές πολιτικές και όλοι έχουν ευθύνη. Αυτή τη στιγμή λυπάμαι και στενοχωριέμαι και δε ξέρω ποιον να πιστέψω και που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.
Θέλουμε πράξεις ή ο καθένας να πάει σπίτι του και απευθύνομαι σε όλους. Τους λέω προσοχή και να μη ξεχνάνε ότι είμαστε και εμείς από πίσω.
Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο. Μήπως δεν έχουμε θανάτους;
Είχα την ανάγκη να πω δημόσια ότι το τι θα συμβεί στη Ζάκυνθο συνδέεται με το τουρισμό και γι αυτό το ανέφερα.
Σίγουρα γίνονται κάποια πράγματα στην Επιτροπή Τουρισμού, όμως ο δυνατός φορέας δεν είναι αυτός. Για να είναι δυνατός ο φορέας πρέπει να είναι ανεξάρτητος. Τώρα γίνονται πράγματα όμως δεν είναι ο ενιαίος φορέας. Στον ενιαίο φορέα θα συμμετέχουμε όλοι και χωρίς πονηρές σκέψεις θα κάνουμε ότι καλύτερο για τη Ζάκυνθο.
Σίγουρα έχουμε πολύ σοβαρά θέματα. Αν υπήρχε αυτός ο φορέας θα είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο θέμα των απορριμμάτων.
Παντού και πάντα χρειάζεται κάποιος που θα οδηγεί τη κούρσα. Είναι δύσκολο να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, ένας τέτοιου είδους φορέας, όμως εμείς το διεκδικούμε.
Επειδή μπορεί αυτό να δεσμεύεται από κάποια πράγματα θα ήθελα να πω τουλάχιστον σε κάποια ζωτικής σημασίας για τη Ζάκυνθο να κάνουν κάποια βήματα πίσω για το καλό της Ζακύνθου. Να σεβαστούν ότι υπάρχουμε και εμείς. Υπάρχει άνθρωποι που πεινάνε, που είναι άρρωστοι, που θέλουν να ζήσουν. Οι πολλοί υποφέρουν, ας κάνουμε πράγματα. Ουδείς αλάνθαστος και πρώτος εγώ. 
Έχει έρθει πολύ κόσμος στη Ζάκυνθο όμως δεν έχουν να ξοδέψουν. Κάποιοι πλουτίζουν, κάποιοι όχι.
Τα τελευταία γεγονότα στο νησί μόνο ζημιά κάνουν στον νησί. Δεν ξέρω που είναι η αλήθεια… δεν ξέρω τι πρέπει να διορθωθεί… σίγουρα δε θέλω τα σκουπίδια στο δρόμο… σίγουρα δε θα πω εγώ αν θα πάνε στο ΛΙΒΑ….. σίγουρα όμως ξέρω ότι χρειάζεται ενότητα και να δοθεί λύση ΧΘΕΣ με τα σκουπίδια και τα σοβαρά θέματα της Ζακύνθου. Εγώ δε ξέρω αν ήταν σωστή η επιλογή ΛΙΒΑΣ. Εγώ ξέρω ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος που είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ. Με αντιπαράθεση δε βρίσκεται λύση. Όλοι μαζί θα λύσουμε το πρόβλημα. 
Όλοι μιλάμε για τους προηγούμενους….μα..ο προηγούμενος φταίει…όταν θα έρθει ο επόμενος το ίδιο θα πει.
Αυτή τη καραμέλα επικαλούνται όλοι…ας δρομολογήσουν λοιπόν καταστάσεις να λύσουν τα προβλήματα. Να μην αναλάβει δήμαρχος αυτός που ενώ γνωρίζει τι άφησε ο προηγούμενος δε μπορεί να τα διορθώσει.
Για άλλη μια φορά θα πω ενιαίας φορέας δυνατός που στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα διεκδικεί για το καλό της Ζακύνθου. 
Ενότητα από Περιφέρεια-Βουλευτή και Δήμο και λύση των άμεσων σοβαρών θεμάτων έξω από κόμματα και χρώματα. Δεν έχουν το δικαίωμα της αντιπαράθεσης σε αυτά τα θέματα,γιατί ζημιά παθαίνουμε εμείς

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (03/07/2017)


ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ