Στο IonianRadio.gr Π.Μπάστας και Α.Κοντονής για τις λαθρουδροληψίες στο Τσιλιβί "Την Τετάρτη 13/6 ξεκινούν οι έλεγχοι στο Πλάνο"-Α.Κοτσώνης και Ν.Βαρδακαστάνης:  "Ναι" στη τοποθέτηση της σιδερένιας γέφυρας-Γ.Στασινόπουλος: "Αναξιόπιστη η διοίκηση της ΠΕΖ, 3 χρονια δεν έχουν κάνει τίποτα"

Παναγώτης Μπάστας (Πρόεδρος της τοπικης κοινότητας Πλάνου)

δεν είμαι πολιτικός αλλά εκλέχτηκα να υπερασπίσω το χωριό μου και τα συμφέροντα του.
Έγινε μια καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο που αναφέρει και το όνομα μου μέσα στους καταγγέλλοντες. Εγώ ουδέποτε έλαβα γνώση του εγγράφου και ξαφνικά την Τρίτη το βράδυ με πήραν από το δημοτικό συμβούλιο και μου ανέφεραν για το κείμενο – καταγγελία. Συντάχθηκε το έγγραφο από ένα δικηγόρο, διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Με τι δικαίωμα ο κ.Κασσιμάτης ανέφερε το όνομα μου στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς εγώ να έχω γνώση; Μόνο μια προφορική συζήτηση είχε προηγηθεί με τον κ.Μαυρία όπου θα συντασσόταν κάποιο έγγραφο και πριν οτιδήποτε άλλο θα το συζητούσαμε.
Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας αλλά και με προσωπική μου γνώση, στο ύψωμα Λάππου στο Πλάνο κοντά στη δεξαμενή , αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει παράνομη σύνδεση σε ξενοδοχειακό συγκρότημα . Από ότι γνωρίζω σφραγίστηκε από τη ΔΕΥΑΖ.
Μετά το συμβάν και τη δημοσιοποίηση ενημερώθηκα από τον ιδιοκτήτη ότι η σύνδεση έγινε λόγω δυσκολίας υδρομεταφορέων να έχουν εύκολη πρόσβαση στη περιοχή.
Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 50 παράνομες συνδέσεις. Εγώ αν δεν έχω στοιχεία, δε μπορώ να καταγγείλω κάποιον. Έχουμε στείλει από 4/5/2017 έγγραφα να γίνει αυστηρός έλεγχος από το πρώτο σπίτι έως τη τελευταία επιχείρηση του Πλάνου.
Αυτοί που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν ονόματα οφείλουν να τα παρουσιάσουν. Είχαμε συνεργασία με το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ και μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο έλεγχος και θα είναι αυστηρός. Δεν γνωρίζω αν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Το θέμα είναι να γίνει έλεγχος και μάλιστα να είναι αυστηρότατος.
Έχουμε στενή συνεργασία με το κ.Κόκορη να δούμε τα προβλήματα, πως θα αντλήσουμε νερό από γεωτρήσεις. Άμεσα πιστεύω ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης στο Πλάνο. Είμαστε στο πλευρό του και έχουμε καλή συνεργασία .
Πιστεύω ότι με την έναρξη εργασιών και πριν ξεκινήσει ένα ξενοδοχείο να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες. Το ίδιο ισχύει και για την αποχέτευση. Μακάρι να μην έχουμε προβλήματα. Στο κεντρικό αντλιοστάσιο έχει τοποθετηθεί μια καινούργια μεγάλη αντλία και θα δούμε τι μπορούμε άλλο να κάνουμε για το καλό όλων

Ανδρέας Κοτσώνης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ζακύνθου)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
Τουριστικά έχουμε περισσότερο κόσμο από όλα τα χρόνια. Ζητήθηκαν κάποια στοιχεία από το αεροδρόμιο δεν τα έχουμε όμως πάρει.
Για τη γέφυρα του Αγ.Χαραλάμπη προσωπικά και γενικά πιστεύω ότι θα εξυπηρετηθεί η περιοχή πολύ αν γίνει μία γέφυρα. Πρέπει όμως να βάλουν την γέφυρα αλλά να γίνει παράλληλα μελέτη, να τοποθετηθεί ένα στολίδι-γέφυρα εκεί . Με το κ.Νιοτόπουλο δεν έχω μιλήσει, έχω μιλήσει με το κ.Ζήβα της Λιμενικής Επιτροπής και λέει το ίδιο, να φτιαχτεί μία στρατιωτική γέφυρα.
Νερό και σκουπίδια ας μη βγαίνουν να λένε πράγματα που σε λίγο καιρό θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο. Ο πολίτης έχει κάνει τα πάντα και αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες δεν θα υπήρχε τίποτα στο νησί. Αυτό που λέω είναι να προχωρήσει η διαδικασία με τα απορρίμματα. Έξι μήνες τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο ήταν στους δρόμους και οι παρεμβάσεις των επιχειρηματιών έφεραν αποτελέσματα.
Από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες είναι η καθαριότητα και να έχουμε νεράκι.
Αυτή τη στιγμή το μόνο που παρακαλάμε είναι να προχωρήσει η λύση και να τελειώσει ο βραχνάς που λέγεται καθαριότητα. Έπειτα με τον καινούργιο αγωγό ευελπιστούμε να λυθεί και το θέμα του νερού.
Υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη της παραλιακής οδού Αργασίου και ζήτησα από ειδικό του δήμου να το δουν με γραφείο της Αθήνας και να προχωρήσει

Ακης Κοντονής(Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
Έχει γίνει κάποια καταγγελία για παράνομη υδροληψία στο Πλάνο. Πριν ένα χρόνο είχε γίνει πάλι από τον ίδιο καταγγελία. Σε όλη τη Ζάκυνθο γίνονται έλεγχοι και βρίσκονται παράνομες . Συγκεκριμένα στο Τσιλιβι στείλαμε έγγραφο στους εμπλεκομένους και ενημερώσαμε ότι τη Τετάρτη τα συνεργεία θα είναι εκεί για έλεγχους. Αυτοί που γνωρίζουν συγκεκριμένα σημεία καλούνται να μας υποδείξουν έστω και ανώνυμα ή να απευθυνθούν στον Εισαγγελέα. Έχουμε διαπιστώσει κλοπή νερού και ήδη στη ΔΕΥΑΖ μέσα έχουμε πρόστιμα.
Το ίδιο ήταν και στο Λαγανά. Περυσι το έλεγαν και το ξαναέλεγαν. Φέτος πέρασα ένα επιφανειακό αγωγό, απομόνωσα τον υπόγειο αγωγό έγιναν νέες συνδέσεις και τέλειωσε το πρόβλημα

ΓιώργοςΣτασινόπουλος (Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου) 

Σκληρή κριτική με σαφείς αναφορές  τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης της ΠΕΖ άσκησε μιλώντας στο IonianRadio.gr , ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ,κ. Γιώργος Στασινόπουλος  , με αφορμή   την Δημοπρασία   για υπηρεσίες  μυοκτονίας - απεντόμωσης  στη Ζάκυνθο.

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει , υπάρχει όμως μια αναξιόπιστη διαχείριση από πλευράς της Περιφέρειας. Το λέω γιατί ζακυνθινές επιχειρήσεις έδωσαν έκπτωση 15 % και ήρθε εταιρεία από απέναντι με έκπτωση 50 % και την πήραν. Εδώ ή είναι παπατζήδες που δε θέλω να το πιστέψω ή η περιφέρεια φουσκώνει λογαριασμούς. Απαξιώνονται επιχειρήσεις τοπικές και έρχονται εταιρείες που χρειάζονται υπέρογκα έξοδα για να έρθουν . Εδώ τίθεται το ερώτημα «οι δικοί μας είναι τόσο ακριβοί? Έχει τη δυνατότητα η περιφέρεια ότι το έργο που θα πραγματοποιηθεί από τα συνεργεία που θα έρθουν θα έχει πραγματική έκπτωση ή εικονική?» Αν δεν υπάρχει εξήγηση λογική στο ότι γίνεται τότε κάτι συμβαίνει.

Κάθε λύση ανάγκης είναι αποδεκτή αρκεί να μην είναι μόνιμη. Όμως θα έρθουν δίπλα στο ιστορικό μνημείο να τοποθετήσουν μία σιδερένια. Πως θα κατασκευάσουν τη νέα γέφυρα και που ? τη βάζουν για να μείνει μόνιμη. Αν θέλουμε αυτή τη κατάντια στη Ζάκυνθο γι άλλη μια φορά εγώ δε συμφωνώ μαζί τους. Επιτρέψτε μου να διαφωνώ. Διαψεύδουν τον ίδιο τους τον εαυτό, μας παραμυθιάζουν και δεν κάνουν τίποτα για το τόπο. Είναι αναξιόπιστοι. Πείτε μου ένα έργο που έχουν κάνει και εγώ δημόσια θα ζητήσω συγνώμη. Τρία χρόνια τίποτα , είναι απαράδεκτοι , είναι τα καλύτερα παιδιά για πολιτικοί δεν κάνουν.

 Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος του συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
Είμαστε υποχρεωμένοι όταν κάτι δε λύνεται να το λέμε συνέχεια. Είμαι υπέρ της στρατιωτικής γέφυρας γιατί θεωρώ ότι μια άλλη γέφυρα μακάρι να γίνει αλλά μέχρι τότε θα έχουμε ταλαιπωρηθεί και θα πάθουμε ζημιά αν δεν μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη περιοχή του Βασιλικού με εύκολη πρόσβαση
Προ ημερών ο κ.Νιοτόπουλος μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν πολύ ήθελε τη στρατιωτική γέφυρα γιατί έχει προχωρήσει ενέργειες και έχει πρόγραμμα για την άλλη. Επίσης μου είπε ότι θα μπει αυτή προσωρινά και με συνοπτικές διαδικασίες θα προχωρήσει τη νέα. Τώρα να είχε λόγους να μου πει ψέματα δε νομίζω.
Με ανησυχεί αυτό που είπε ο κ.Στασινόπουλος για τη γέφυρα. Οπότε δύο πράγματα συμβαίνουν ή πραγματικά θα είναι μόνιμη η σιδερένια οπότε πολύ καλώς τη στηρίζω ή θα υπάρξει κενό πάλι για να βγει η στρατιωτική να αντικατασταθεί με τη νέα. Για μένα είναι θετικό να μπει η στρατιωτική γέφυρα. Εκεί αυτό που χρειάζεται είναι νοικοκυριό από όλους, δε θα πω αστυνόμευση γιατί θα ακουστεί πολύ σκληρό.
Εύχομαι ο κ.Κοκορης να υλοποιήσει το πρόγραμμα του. Νερό νεράκι…. Έχουμε πρόβλημα, κε Κόκορη
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (12/06/2017)

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ