Ο Νίκος Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος του συλλόγου "Ο ΣΚΟΠΟΣ", Πρόεδρος Α.Ο.Βασιλικού, μαθητής και μέλος του Δ.Σ ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ φιλοξενούμενος στο στούντιο του Ιοnian radio.gr δηλώνει:
 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
"Το μήνυμα είναι κάνε με φίλο και όχι εχθρό. Εσύ που έχεις εκλεγείς λοιπόν κάνε τα απαραίτητα...
Έτοιμοι δεν είμαστε παρόλο που είμαστε πάμπλουτοι από φύση εδώ συμβαίνουν τρελά πράγματα, σαν να θέλουμε να διώξουμε το τουρισμό. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει αύριο. Εμείς οι οργανωμένοι φορείς, "ουρλιάζουμε" να λυθούν τα προβλήματα, νοσοκομείο και απορρίμματα. Χθες έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημα και αντί αυτού γίνεται κάθε μέρα και κάτι. Το να γυρίζουμε τη πλάτη και να λέμε δεν κάνει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Είμαστε τέλος Μαΐου , τα σκουπίδια είναι στο δρόμο . Τώρα η κοινωνία ξέρει ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ πολιτικές ; οικονομικές; Δεν ξέρω. Υπάρχουν όμως... Ντροπή!
Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι κύριοι ότι είμαστε σε πόλεμο. Πρέπει άπαντες να ενωθούμε να βοηθήσουμε το τόπο. Θα διώξουμε το τουρισμό έτσι. Άπαντες αντί να σαμποτάρουν, να βοηθήσουν. Βουλευτής-Περιφέρεια-Δήμος, δεν εκλέχτηκαν να βγάλουν τα προσωπικά τους θέματα αλλά για να λύσουν τα προβλήματα των Ζακυνθινών. Τα άλλα να τα λύσουν στο σπίτι τους...
Κε Υπουργέ, σας στέλνω μήνυμα Βοηθήστε να λυθεί ή αφήστε άλλους να λύσουν το πρόβλημα. Εγώ δε συμφωνώ με το Σκοπό όμως βρείτε τη λύση.
Τι θα γίνε αύριο που εμείς περιμένουμε να ζήσουμε από τις επιχειρήσεις μας
Με το κ. Κοντονή δεν έχω μιλήσει τελευταία , του απέστειλα όμως μήνυμα και πραγματικά το πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Εγώ πάντως προτείνω βοήθεια από όλους μας προς τον αρμόδιο φορέα.
Ο τρόπος που εκλεγόμαστε άπαντες είναι επικίνδυνος. Δεν είναι με αξιολόγηση και αυτό βγαίνει στη πορεία. Δικαίωμα επανεκλογής και λόγου θα πρέπει να έχει αυτός που έχει προσφέρει.
Δεν τραβάω κόκκινες γραμμές. Έχουν γίνει κάποια πράγματα. Στο Βασιλικό που έχω εικόνα , οφείλω να αναγνωρίσω κάποια πράγματα που έχουν γίνει από το κ.Νιοτόπουλο και το κ.Κολοκοτσά.
Επίσης σε συνεργασία με το Πέτρο Γιαννούλη το Πρόεδρο της Κοινότητας έχουμε καθαριότητα και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στο Βασιλικό. Επίσης έχουμε υπόσχεση από το κ.Κόκορη ότι μέχρι 10/6 θα έχουν ανοιχτές αντλίες στο Αργάσι και θα έχει νερό η περιοχή σε μεγάλη κάλυψη.
Υπεύθυνοι είναι όλοι που ήταν στην εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια .
Οι παραλίες είναι έτοιμες. Τυγχάνει στο Βασιλικό , εκτός του Γέρακα , να είναι επιχειρήσεις οπότε είναι έτοιμες από τους επιχειρηματίες.
Ο ηλεκτροφωτισμός είναι σε καλό στάδιο, καλοσυντηρημένος, αίτημα του συλλόγου να μπει και σε 2-3 σημεία που πηγαίνοντας στο Βασιλικό δεν έχει φωτισμό.
Θέλω να πω για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη να βοηθηθεί το έργο τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας άμεσα στο σημείο γιατί ήδη υπάρχει πρόβλημα.

Για τον Α.Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε:

Η αγάπη μου προς το βασιλικό με οδήγησε και μετά την ανακοίνωση του απερχόμενου προέδρου Α.Ο Βασιλικού με έκανε να ασχοληθώ με την ομάδα. Δε μου αρέσει η ήττα, θέλω να πετυχαίνω το καλύτερο.
Ο Α.Ο.Βασιλικού ξεκίνησε «χτες» και θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ τους παίκτες και την άριστη μεταξύ μας συνεργασία. Πάντα υπάρχουν μικρά θέματα , σοβαρά όμως προβλήματα δεν έχουμε . Επίσης να ευχαριστήσω το κ. Λάππο που αποχώρησε όμως και στη θέση του ανέλαβε ο κ.Μουζάκης καθώς και τα άλλα μέλη του Δ.Σ.
Η ομάδα έχει ανέβει στο Α΄ τοπικό με την άριστη συνεργασία που υπήρξε, γιατί οι δυναμικές χάνονται αν δεν υπάρχει συνεργασία.
Θα συνεχίσουμε, διεκδικούμε και κάποιους αθλητικούς χώρους της περιοχής. Μας είχαν πρωταθλητές φέτος , αλλά το χάσαμε το πρωτάθλημα από κάποια δικά μας προσωπικά λάθη. Οι παίκτες ήταν αξιόλογοι, η ομάδα ήταν πολύ δυνατή, το Καλαμάκι το πήρε δίκαια το πρωτάθλημα, αλλά θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει κι εμείς.
Τα βήματα πρέπει πιο κάτω να είναι σταθερά και σίγουρα. Δεν είναι εύκολο στο Α΄Τοπικό να συναγωνιστείς τις ομάδες που υπάρχουν. Υπάρχει στήριξη από επιχειρηματίες. Δεν έχω οριστική απάντηση για τα επόμενα βήματα γιατί ακόμη δεν έχω εικόνα.
Τίποτα δε πάει μόνο του. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα θέλει πολύ κόπο και πραγματικά το έχω. Συμβάλλω σε όλες τις προσπάθειες και πιέζω.

Για τον ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε:

Σίγουρα αγαπάω το ποδόσφαιρο αλλά από μικρός μου άρεσε το καράτε. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια αλλά λόγω εργασίας έκανα διακοπές. Ξεκίνησα με δάσκαλο το κ. Ζαχόπουλο που σε όλη την Ελλάδα έβγαλε ένα πολύ καλό «φυτώριο»
Όταν ήρθε ο Ζαχόπουλος Ζάκυνθο , με είδε σε στιγμή που έφτιαχνα ένα ποδήλατο. Μου μίλησε και μου είπε να πάω μαζί του, γιατί θα άνοιγε μία σχολή στη Ζάκυνθο.
Στο χώρο επανήλθα όταν ξεκίνησε καράτε η κόρη μου Κωνσταντίνα. Ξέροντας ότι θα είχα μια συνέχεια , αυτών που έμαθα από το κ.Ζαχόπουλο, και με το κ.Παναγιωτόπουλο αποφάσισα να είμαι μαθητής του ΑΠΟΛΛΟΦΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ και συμμετέχω πλέον και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επειδή πραγματικά γονείς και παιδιά κοιτάνε την αλλαγή στο χρώμα ζώνης θα πω ότι σημασία έχει το τι θα μάθει ,αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων και όχι η αλλαγή χρώματος ζώνης .
Ας το τολμήσουν οι μεγάλοι να πάνε. Εμένα με τρόμαζε το από όρθιος να πέσω κάτι. Όμως μαθαίνεις πράγματα. Βοηθάει στο σώμα , γυμνάζεται και ζούμε και σε μια κοινωνία που χρειάζεται σε κάποιες περιπτώσεις για να μας προφυλάξει.
Στο Δ.Σ. πήγα απλά για να βοηθήσω. Όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι που είμαι μαθητής. Όσο ο Θεός με έχει καλά στην υγεία μου, θα είμαι στη σχολή. Διονύσης Μουζάκης- Μποζώνος

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Πριν τέσσερα χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια , μια ποδοσφαιρική ομάδα που έλειπε από τη περιοχή Βασιλικού . Τα παιδιά έδειξαν θέληση και πραγματικά ήταν απορίας άξιο που άφηναν τη δουλειά τους και έρχονταν στο Ρόιδο για προπόνηση. Παιδιά που δεν είχαν δελτίο και έπαιζαν στα λιόφυτα και στις αλάνες.
Καταρών δίνουμε συγχαρητήρια στο Καλαμάκι που ήταν σταθερό σε όλο το πρωτάθλημα. Είχαμε μια ομοιογενή ομάδα, κάποια στιγμή έκανε «κοιλιά» και η διαφορά μας με το Καλαμάκι ήταν μια ισοπαλία που είχαμε. Βγάλαμε το πρώτο σκόρερ και μια άσημη ομάδα του Βασιλικού που δεν υπήρχε στο χάρτη κατάφερε να φτάσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική
Ως αρχηγός ομάδα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έκαναν να γραφτεί μια ιστορική άνοδος του Βασιλικού στο Α΄τοπικό. Χαιρόμαστε , πανηγυρίζουμε και προχωράμε να κάνουμε προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα... 
 

 

 

 
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ