Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Ο ΣΚΟΠΟΣ», κ.Νίκος Βαρδακαστάνης, μιλώντας στο IonianRadio.gr, αναφέρθηκε εκτενώς στα φλέγοντα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στην επαναλειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου, σημειώνοντας , μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να βρουν διέξοδο,  στο αδιέξοδο, που οι ίδιοι δημιούργησαν διότι σε κάθε περίπτωση όλοι είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα του τόπου.  Επιχειρηματολογώντας και χρησιμοποιώντας ως ισχυρό παράδειγμα και το θέμα της αποκομιδής των  απορριμμάτων, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κυβέρνηση και στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης της Ζακύνθου, τους έστειλε ηχηρό μήνυμα.
Συγκεκριμένα,
«Σίγουρα βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο κίνδυνο, έχουν ανακαλύψει ότι κάτι συμβαίνει στη Ζάκυνθο και υπάρχει κίνδυνος να πάθουμε ζημιά.
Τις ημέρες του Πάσχα, πιθανόν κάποιοι να μην μας επιλέξουν. Θα ήθελα να παρακαλέσω άπαντες, όποιος μπορεί να συνεναίσει να το κάνει γιατί θα κάνει καλό στη Ζάκυνθο. Να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις για να γίνει καλό για το νησί μας και τους ζακυνθινούς.
Ο Βασιλικός σίγουρα δεν είναι πνιγμένος στα σκουπίδια. Διατηρείται σε καλή κατάσταση εκτός από κάποια αντικείμενα, που από ανακαινίσεις υπάρχουν στους δρόμους. Μάλιστα ,δύο ημέρες τώρα κόβονται και τα χόρτα. Αυτά που λέω είναι έγκυρα, μιλάω με στοιχεία. Μπορεί να υπάρχουν κάποια, πολύ λίγα, σκουπίδια στους δρόμους και κάποια ογκώδη. Πριν δύο μήνες είχαμε σκουπίδια τώρα έχουμε λίγα. Κάποιοι φροντίζουν να μη τα βγάζουν στο δρόμο. Πιθανόν ο καθένας να βρίσκει και κάποιο τρόπο να τα εξαφανίζει.
Για την τοποθέτηση σιδερένιας γέφυρας στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη,  από την ΜΟΜΑ  δήλωσε …
Η σιδερένια  γέφυρα, που θα τοποθετηθεί στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, θα μας λύσει τεράστια προβλήματα .Στο σημείο αυτό θέλω να αναγνωρίσω τις προσπάθειες του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, κ. Άκη Ζηβα.

Μήνυμα  στον εκπρόσωπο της  Κυβέρνηση και στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης της Ζακύνθου

Στον  Δήμαρχο, Παύλο Κολοκοτσά, θέλω να  του πω,  ότι «πρέπει να ενεργήσει  γρήγορα και αποτελεσματικά, θα πικράνει μόνο ένα μέρος της κοινωνίας»
Στον Αντιπεριφερειάρχη , Λευτέρη  Νιοτόπουλο,… θέλω να του  πω, «ότι και αν γίνει, καλώς η κακώς, και αυτός θα το χρεωθεί»
Στον  Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή,  θέλω να του πω, ότι  «θα πρέπει να κάνει σημαντικά πράγματα και να βοηθήσει τη Ζάκυνθο»

Κανένας από τους τρεις τους ,δεν δικαιούται να κάνει  το αντίθετο!!!

 Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionian Radio (11/4/2017) 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ