Με σταθερότητα και συνέπεια απέναντι στα μέλη του και στους  πολίτες ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρκαδίων κ.Θοδωρής Κολπονδίνος, συγκάλεσε σύσκεψη των μελών της Επιτροπής που συστάθηκε , (με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων)μετά την ευρεία σύσκεψη εργασίας των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου, με σκοπό  την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της μη αποκομιδής των απορριμμάτων.   

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως οι κίνδυνοι υγείας, από τους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους της Ζακύνθου, διανύοντας τη Πέμπτη εβδομάδα.

Φανερά ενοχλημένοι οι συμμετέχοντες, δηλώνουν άκαμπτοι και αμετακίνητοι στη προσπάθεια τους  εξεύρεσης  λύσης, καταλογίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες για το αποτέλεσμα σε όσους μέχρι σήμερα έχουν χειριστεί και διαχειριστεί το πρόβλημα, και παροτρύνοντας τους  να σταματήσουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις , οι μικροπολιτικού  χαρακτήρα πολιτικές, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος των πολιτών και από κοινού να συνεργαστούν και να συστρατευθούν, στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Κολπονδίνος σε δηλώσεις του στη ZantePress24 μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6/12 δήλωσε ότι «περιθώρια συζητήσεων δεν υπάρχουν, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για όλους. Δικαιολογίες και πολιτικές γύρω από την υπόθεση αυτή δεν επιτρέπονται κι αν αφουγκραστούν την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών, θα καταλάβουν ότι όλοι έχουν χρεωθεί  το αρνητικό αποτέλεσμα.

Στόχος μου και στόχος όλων όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή είναι να ασκήσουμε πίεση, προς όλες τις κατευθύνσεις, να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε.

Είμαι σίγουρος ότι λύση υπάρχει , αρκεί να θέλουμε».

Στο μεταξύ η ZantePress24 ήρθε σε επικοινωνία με το Πρόεδρο του Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ, κ.Ν.Βαρδακαστάνη, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του «Εχουμε κουραστεί να ακούμε δηλώσεις και δεσμεύσεις χωρίς αποτέλεσμα. Όσοι συμμετέχουμε στην Επιτροπή θα δουλέψουμε με ένα  σκοπό , “να δοθεί λύση εδώ και τώρα“. Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες. Θα κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις, γνωρίζοντας ότι υπάρχει λύση. Γιατί δεν την δίνουν; Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι .

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ενωση Ξενοδόχων Αρκαδίων μετά τη σημερινή σύσκεψη με την επιτροπή εργασίας

Σε συνέχεια της σύσκεψης-εργασίας, η οποία έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου 2016, μετά από πρωτοβουλία-κάλεσμα της Ένωσης Ξενοδόχων Δ.Ε Αρκαδίων για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων,  η Επιτροπή Εργασίας που συστήθηκε και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου Βίκη Βίτσου-Κοτσώνη, Χρήστος Ξένος, Νίκος Γιακουμέλος και Θεόδωρος Κολπονδίνος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας Παναγιώτης Μυλωνάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ζακύνθου ΝικόλαοςΤσίπηρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού  Νικόλαος Βαρδακαστάνης, ο Αναστάσιος Τζίμης με  δύο εκπροσώπους της Επιτροπής Κατοίκων Καλαμακίου και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Μαγδαληνή Μπουζιάνου,  συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις :

1/. Άμεση και συνεχής πίεση προς κάθε κατεύθυνση  και εμπλεκόμενο φορέα, με σκοπό την κοινή συνεργασία και συναίνεση προκειμένου για την επίλυση του προβλήματος.

2/. Επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου και, για μεσολάβηση επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

3/. Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον Γενικό Γραμματέα  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία με κοινό στόχο, και να εκλείψουν οι κάθε είδους πολιτικές τρικλοποδιές και μικροπολιτικές πρακτικές.

Τέλος, ζητάμε από Δήμο, Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ καθώς και  κάθε εμπλεκόμενο φορέα, να ενημερωθούμε εγγράφως για όλες τις ενέργειες που έχουν  γίνει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε όπου χρειάζεται.

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο Πρόεδρος​                                                     O Γ. Γραμματέας

 

Θεόδωρος Κολπονδίνος                                ​Νικόλαος Γιακουμέλος

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ