Άκαμπτος και αμετακίνητος στις διεκδικήσεις του κι εκφράζοντας τις θέσεις των πολιτών του Δ.Δ.Βασιλικού, εμφανίστηκε γι άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού , κ.Νίκος Βαρδακαστάνης.
Προβάλλοντας σταθερά τα αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο τα συνδικαλιστικού χαρακτήρα αιτήματα των μελών του (εξάλλου υπεραμύνεται της άποψης ότι τα γενικότερα προβλήματα έχουν αντίκτυπο στο κάθε πολίτη ξεχωριστά), ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και τελικά φέρνει … αποτέλεσμα.
Στο στόχαστρο του κ.Βαρδακαστάνη βρίσκονται…
-Η κατασκευή της δεύτερης γέφυρας  στο ποτάμι Αγίου Χαραλάμπη, γεγονός που ιδιαίτερα τον απασχολεί, αν σταθούμε στο πλήθος ενεργειών και παρεμβάσεων του μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό. Οι προσπάθειες του κ. Βαρδακαστάνη είχαν ως αποτέλεμα  όχι απλά και μόνο τις δημόσιες δεσμεύσεις αλλά και την υλοποίηση τους, τόσο από την προηγούμενη όσο και από την σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με πρόσφατη αυτή του κ.Θ.Γαλιατσάτου, ο οποίος παρουσία και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γ.Στασινόπουλου, επεσήμανε ότι, η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα υπάρξει και η σχετική ενημέρωση.
-Η αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, που εντοπίζεται στην τουριστική ζώνη του Δ.Δ.Αργασίου, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών στο Δ.Δ.Βασιλικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρδακαστάνης, έχει πολλές φορές προχωρήσει σε καταγγελίες, απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς. Στη συνάντηση που είχε με το Περιφερειάρχη του απέσπασε τη δέσμευση ότι θα δει το θέμα με τις αρμοδιες υπηρεσίες.
-Οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δ.Δ.Βασιλικού, οι οποίες αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωση τους και η παράδοση του έργου στους πολίτες. 
Στο μεταξύ κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε η ZantePress24,  με το κ.Βαρδακαστάνη, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ κ.Ακη Κοντονή, μετά τις καταγγελίες των κατοίκων Βασιλικού και ειδικά του Γέρακα, του Αγίου Νικολάου και των Καμινίων, για ελλειπή  και προβληματική υδροδότηση.
Ο κ.Βαρδακαστάνης μπορεί να απέσπασε τη δέσμευση του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ ότι σύντομα θα βελτιωθεί η υδροδότηση αυτών των περιοχών, απέσπασε όμως και μια δήλωση η οποία τον εξέπληξε, αλλά και τον ενόχλησε, όταν ο κ.Κοντονής του δήλωσε «εσείς στο Βασιλικό το κλέβετε  το νερό» , για  να πάρει την απάντηση από τον κ.Βαρδακαστάνη , «αν είναι έτσι  τότε δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις τα όσα η ελληνική  νομοθεσία προβλέπει. Και περιμένω», σχολιάζοντας και μάλιστα με έμφαση ότι «αν υπάρχουν στοιχεία, αυτά πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα και όχι να εκστομίζονται χάρη εντυπώσεων».
 
Aξίζει να σημειώσουμε ότι παρόν στη συζήτηση ήταν ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Παύλος Κολοκοτσάς..
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ