Τα αποτελέσματα που δίνουν οι διεκδικήσεις του Προέδρου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ» κ. Νίκου Βαρδακαστάνη και αφορούν όχι μόνο τις επιχειρήσεις μέλη του αλλά ολόκληρη τη τοπική κοινωνία του Δ.Δ.Βασιλικού, μπορεί να συνοψιστούν στη διαπίστωση ότι πορεύεται και διεκδικεί με σχέδιο και συγκεκριμένες επιδιώξεις.

Από την άλλη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΖ κ.Λευτέρης Νιοτόπουλος, σταθερός  στην άποψη-θέση ότι δε θα προβεί σε ενέργειες που θα αντιβαίνουν  και μάλιστα ευθέως τις προεκλογικές του εξαγγελίες, αρχίζει σιγά – σιγά , να υλοποιεί  τις δεσμεύσεις του.

Στα πλαίσια αυτά ανακοίνωσε, παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, στη πρώτη επαρχιακή οδό Ζακύνθου-Βασιλικού, προυπολογισμού 300.000,00€, προκαλώντας ιδιαίτερη ικανοποίηση στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στο κ.Βαρδακαστάνη, ο οποίος συχνά πυκνά επισκεπτόταν τη ν ΠΕΖ για το λόγο αυτό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης φθορών και βλαβών, που αποσκοπούν στην επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση και συγκεκριμένα αποκατάσταση καθισμάτων του ασφαλτοτάπητα όπως και τοποθέτηση νέου, επισκευή των τοιχίων αντιστήριξης, αντικατάσταση και συμπλήρωση των κιγκλιδωμάτων ασφαλείας, όπως και επισκευή των παλαιών πέτρινων στηθαίων.

Η σκοπιμότητα του έργου προκύπτει από την ανάγκη συντήρησης του οδικού δικτύου και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, λόγω της μεγάλης συχνότητας διέλευσης των οχημάτων, κυρίως κατά την τουριστική περίοδο

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ