Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ» κ. Νίκος Βαρδακαστάνης, ασκεί κριτική  και επισημαίνει πως ο πολιτικός κόσμος της Ζακύνθου , δεν παρεμβαίνει αποτελεσματικά, στα τεκταινόμενα και στα όσα αφορούν τη λειτουργία του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, με αρνητικές πολλές φορές για τους πολίτες συνέπειες.

Κατά τον κ.Βαρδακαστάνη, όποιος θιγόμενος πολίτης, νομίζει ότι η βελτίωση των σχέσεων του φορέα διαχείρισης του ΕΘΠΖ, θα έρθει από την πλευρά εκείνων που λειτουργούν «με δύο σταθμά και δύο μέτρα» και μάλιστα με αντιλήψεις που σίγουρα δεν εκπροσωπούν την κουλτούρα ενός λαού και είναι εκ δια μέτρου αντίθετη από την ελληνική, πλανάται πλάνη οικτρά.
Ο κ.Βαρδακαστάνης , υπεραμύνεται της απόψεως ότι μέχρι στιγμής, η όποια βελτίωση των σχέσεων πολιτών, τοπικών φορέων και ΕΘΠΖ, αποδείχθηκε πρόσκαιρη, αποκαλύπτοντας , το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ της περιβόητης από ορισμένους οικολογικής πραγματικότητας κομμένης και ραμμένης  στα μέτρα τους και της αντικειμενικής υπέρ της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα και της αρμονικής συνύπαρξης της με τον άνθρωπο.
Οι συγκεκριμένες επισημάνσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίες. Αντιθέτως  αποτελούν αντικείμενο στοιχειώδους προβληματισμού, ενεργοποιώντας μάλιστα τα αντανακλαστικά των κατοίκων της  ευρύτερης περιοχής του Βασιλικού και όχι μόνο.
Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (τοπικό συμβούλιο και σύλλογο ξενοδόχων)  προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε αποφάσεις του Ε.Θ.Π.Ζ που απομακρύνουν τους λουόμενους από την προστατευόμενη παραλία του Γέρακα.
Τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι , κανείς δε μπορεί να κόψει το δικαίωμα, στους επισκέπτες της παραλίας  να τοποθετούν ελεύθερες ομπρέλες σε σημεία που δε πραγματοποιείται φωλεοποίηση   από τη θαλάσσια  χελώνα.
«Εκτιμούμε και επιδιώκουμε  την καλή συνεργασία όχι όμως και μόνο  προς όφελος της μίας πλευράς και εις βάρος όλων των υπολοίπων» , καταλήγει ο κ.Βαρδακαστάνης.

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ