Τσουνάμι αντιδράσεων και πλήθος μηνυμάτων στη ZantePress24, προκάλεσε γι άλλη μια φορά η απόφαση του φορέα διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Ζ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύει την τοποθέτηση ομπρελών στους  λουόμενους οι οποίοι επιλέγουν να στρώσουν τη πετσέτα τους στην άμμο και όχι στις ξαπλώστρες των επαγγελματιών.

 

Το όλο θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, όταν τουρίστες οι οποίοι μάλιστα επέλεξαν για τη διαμονή τους το Δ.Δ Βασιλικού, επισκέφτηκαν τη παραλία του Γέρακα και στη προσπάθεια τους να τοποθετήσουν τις ομπρέλες τους, σε σημεία που δεν ενοχλούν τις θαλάσσιες χελώνες  Caretta-Caretta,  δέχτηκαν τις παρατηρήσεις του φύλακα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν κακήν κακώς και να καταγγείλουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα παράπονα τους  στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαμένουν.

Οι επιχειρηματίες  επικοινώνησαν με το Πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Dr Δρ.Κουτσούμπα, εκφράζοντας τη δυσφορία τους κι επισημαίνοντας μάλιστα, ότι με αυτό το καθεστώς κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις τους με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες.

Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου  Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ» κ. Νίκος Βαρδακαστάνης, έγινε αποδέκτης πολλών παραπόνων από τα μέλη του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη και άμεση αντίδραση του, προς το φορέα, δεδομένου του ότι  και με άλλους τοπικούς παράγοντες έχει υπογράψει κοινή επιστολή προς το ΕΘΠΖ, σύμφωνα με την οποία, παρουσιάζουν το πρόβλημα και ζητούν άμεση αναθεώρηση της αποφάσεως του (η οποία μάλιστα ακόμη δεν έχει απαντηθεί).

Η ZantePress24 αναζήτησε το κ.Βαρδακαστάνη, ο οποίος μπροστά  στο φακό του web-tv  (της zantepress24), κατήγγειλε το γεγονός  και παρουσίασε υποδεικνύοντας  τα σημεία, το πρόβλημα που έχει προκύψει στη περιοχή.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι οι απόψεις  των ιδιοκτητών  ομπρελών στο Γέρακα, συμπίπτουν με αυτές του συλλόγου «Ο ΣΚΟΠΟΣ»

 

Η επιστολή προς το ΕΘΠΖ

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να αναφερθούμε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και πρόκειται να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς αυξάνεται η τουριστική κίνηση και αφορά την απαγόρευση τοποθέτησης ιδιωτικών ομπρελών στην παραλία του Γέρακα.

Η Κοινότητα και οι σύλλογοι είναι ήδη ενήμεροι για τη σωρεία παραπόνων που διατυπώνονται από τους επιχειρηματίες καθώς και από τους επισκέπτες, οι οποίοι αδυνατώντας να αντιληφθούν τον λόγο που απαγορεύεται η τοποθέτηση της ομπρέλας τους καλούνται είτε να αποχωρήσουν, είτε παραμείνουν απροστάτευτοι από τον ήλιο κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία, είτε προκειμένου να προστατευθούν να υποχρεούνται να καταβάλλουν το ανάλογο τίμημα ενοικίασης ομπρέλας και ξαπλωστρών.

Επίσης το πρόβλημα αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία στις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Γέρακα.

Η παραλία του Γέρακα έχει μήκος 750 μέτρα. Λόγω όμως των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά την χειμερινή περίοδο, η δεξιά πλευρά της παραλίας μήκους περίπου 150 μέτρων δεν είναι προσβάσιμη πλέον από τους επισκέπτες, αφού η άμμος έχει υποχωρήσει και έχει μόνο πέτρες, οπότε καθίσταται αδύνατη η τοποθέτηση των ιδιωτικών ομπρελών σε αυτό το σημείο που ήταν και το ενδεδειγμένο όλα τα χρόνια.

Ο χώρος εκμίσθωσης του αιγιαλού από επιχειρηματίες καταλαμβάνει περίπου 150 μέτρα .

Επομένως απομένουν 550 μέτρα .

Πρότασή μας ώστε να δοθεί μία λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα είναι να επιτρέψετε την οριοθέτηση χώρου για την τοποθέτηση ιδιωτικών ομπρελών σε  χώρο περίπου 120 μέτρων,  ο οποίος θα εκτείνεται στο  μπροστινό μέρος της παραλίας και σε απόσταση 6 μέτρων από το θαλάσσιο κύμα. 

Σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε την ανωτέρω πρότασή μας και στα πλαίσια της αγαστής μας συνεργασίας, μας απαντήσετε άμεσα σχετικά με το τι προτίθεσθε να πράξετε .

 

Με εκτίμηση 

 

  1. Για την Τοπική Κοινότητα Βασιλικού

    Ο Πρόεδρος

    Πέτρος Γιαννούλης

  1. Για τον Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο Σκοπός»

    Ο Πρόεδρος

     Νικόλαος Βαρδακαστάνης   

  1. Για τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δ.Ε. Ζακυνθίων

    Η Πρόεδρος

    Βίκη Βίτσου

 

 

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ