Τελικά η συνέντευξη - συζήτηση που παραχώρησε στο web tv της Zantepress24ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού "Ο ΣΚΟΠΟΣ" κ.Νίκος Βαρδακαστάνης, έβγαλε στο προσκήνιο των προκλήσεων των τοπικών αρχών, σειρά θεμάτων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, προκαλώντας διάλογο μέσω διαδικτύου, με σοβαρές διαπιστώσεις, εκτιμήσεις, κρίσεις και επικρίσεις.
Η αντίδραση των πολιτών εστιάζεται σε θέματα που παρατηρούνται καθυστερήσεις και συνδέονται με την καθημερινότητα τους. Μεταξύ άλλων, η έλλειψη  μυοκτονίας και εντομοκτονίας, ο ελλειπής φωτισμός, τα ξηλωμένα πεζοδρόμια, το διαλυμένο οδόστρωμα, η προβληματική αποκομιδή των απορριμμάτων, τα προβλήματα υδροδότησης, το κυκλοφοριακό χάος, ειδικά σε πόλη και Αργάσι, η προσβασιμότητα των παραλιών, οι αποφάσεις του ΕΘΠΖ, που μπλοκάρουν την τοποθέτηση ομπρελών, των λουομένων στο Γέρακα, το πολυδύναμο Βασιλικού και μια σειρά άλλων θεμάτων, αλλά και οι δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα, μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους και εκπέμπουν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά μηνύματα, για τους αυτοκιοικητικούς.
Ανασύροντας από την προεκλογική κιόλας  περίοδο, υποσχέσεις και δεσμεύσεις, οι οποίες εντάσσονταν σε ένα  γενικότερο πλαίσιο αλλαγής ενεργειών, δράσεων και παρεμβάσεων, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι τα πρόσωπα που επέλεξαν να διοικήσουν το τόπο, μέχρι στιγμής δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Γλαφυρή αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί, είναι η τοποθέτηση του κ.Βαρδακαστάνη, ο οποίος απευθυνόμενος στις τοπικές αρχές (Δήμαρχο και Αντιπεριφρειάρχη) τους κάλεσε να εφαρμόσουν άμεσα, τις δεσμεύσεις τους, δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα της καθημερινότητας, αλλά και σε έργα άμεσης ανάγκης, όπως η κατασκευή της δεύτερης γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη (υπόσχεση Λευτέρη Νιοτόπουλου).
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ZantePress24, δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος all inclusive και τα προβλήματα που δημιουργεί  στη τουριστική οικονομία, πλην των ξενοδοχείων που το εφαρμόζουν.
Εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, ακόμη και πολιτιστικοί χώροι, σύμφωνα με τα όσα μέχρι στιγμής καταγγέλονται θίγονται άμεσα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υιοθετούν την άποψη Βαρδακαστάνη, δηλώνοντας ότι "αν η εφαρμογή  του γινόταν σωστά, δεν θα υπήρχαν προβλήματα με τις γνωστές προεκτάσεις.
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ