Η συζήτηση του κ.Ν.Βαρδακαστάνη με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη,  περιστράφηκε γύρω από το Καράτε με ειδική αναφορά σε έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους τον αείμνηστο Ζαχόπουλο.
Το ενδιαφέρον των διαδικτυακών ακροατών, δρομολόγησε και ένα από τα θέματα της αυριανής εκπομπής στο ΙοnianRadio.gr, με καλεσμένο τον κο Γιάννη Πράπα από το Σύλλογο "Η γροθιά της Ϋδρας"

 Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ & Πρόεδερος Α.Ο.Βασιλικού) 

 Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Τελευταία ενημέρωση μετά από ερώτηση στη γραμματέα της επιτροπής τουρισμού ήταν ότι περιμένουμε τέλος του μήνα το μελετητή για να προχωρήσουμε σε συνεδρίαση. Δε γνωρίζω αν έχει πληρωθεί ο μελετητής. Αν μείνουμε Ζάκυνθος και την τιμήσουμε όπως μας τιμά, και όλοι εμείς μηδενός εξαιρουμένου κάνουμε το πρέπον θα προχωρήσουμε. Πολλά χρόνια πριν είπα ότι πρέπει να υπάρξει ομαδικότητα για το καλό του νησιού και πρέπει να παραμερίζουμε προσωπικά πράγματα. Έρχεται η εποχή που θα αξιολογηθούμε κάποια στιγμή. Όμως στη θητεία του ο καθένας θα πρέπει να υπολογίζει ότι υπάρχουν πολίτες και επιχειρηματίες που κλαίνε. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. 
Το επιμελητήριο είναι  ο δυνατότερος φορείς στη Ζάκυνθο. στο επιμελητήριο πρέπει να προσέχουμε πολύ , όχι δυνατές αντιπαραθέσεις και στην επόμενη στροφή να υπάρχει λύση. 
Όλοι οι φορείς δεν κάθισαν στο τραπέζι ακόμη να συζητήσουν, για παράδειγμα, τι θα γίνουν τα σκουπίδια.
Δεν εννοώ να τα βρουν γενικώς αλλά πάνω στο τραπέζι να βρουν τις λύσεις εκείνες που θα βοηθήσουν τη Ζάκυνθο.
Κάθε χρόνο πέφτει ένα πρόστιμο από το Λιμεναρχείο για ναυαγοσώστες που δεν υπάρχουν στις παραλίες, ιδιαίτερα στις οργανωμένες παραλίες. Βέβαια στις παραλίες τις πολυσύχναστες στις οποίες και επιβάλλεται να υπάρχει ναυαγοσώστης.
Ότι δε συντηρείται πεθαίνει. Και όπως μου είπε ένας γερμανός επισκέπτης στο νησί , δεν έχουμε ανάπτυξη αλλά μπορούμε να συντηρήσουμε αυτά που έχουμε.
Υπάρχει αύξηση στο νησί όμως η κατανομή τουρισμού δεν είναι ίση. Πάνε σε συγκεκριμένα σημεία και στις πολύ οργανωμένες παραλίες. Βέβαια πάντα υπάρχει και καθοδήγηση. Η μεγάλη αύξηση του τουρισμού δεν κάνει σε όλους καλό και κατά την άποψη μου στη Ζάκυνθο δεν κάνει καθόλου καλό.
Στο Βασιλικό δε μπορώ να πω ότι είχε κακή εικόνα από καθαριότητα όμως στερούμαστε από νερό και από μεγάλα έργα. Το πολυδύναμο έχει μία στασιμότητα και δε γνωρίζω ποια θα είναι η εξέλιξη του. Πραγματικά ο Πρόεδρος του Βασιλικού δεν ξέρω τι άποψη έχει γι αυτό. Συνεχίζω εγώ και το διεκδικώ , λέω ότι πρέπει να λειτουργήσει.
Θέλω να θέσω 3 ερωτήματα στο κο Κόκορη το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ για το 2018
1ον τι θα γίνει με το νερό
2ον φρεάτια
3ον οι παρεμβάσεις για τις διάφορες βλάβες θα πρέπει να υπάρχει μετά αποκατάσταση
Οι υδροφόρες με το ανάλογο τίμημα μας λύνουν το πρόβλημα. Θέλω να ξέρω όμως τι θα 
Στο κο Νιοτόπουλο να πω:
Καλές οι παρεμβάσεις όσο αφορά στηθαία και 8 ασφαλτοστρώσεις όμως να υλοποιηθεί και το πρόγραμμα που έχει για τα γεφύρια. Είναι χάρτινα…. 
Όλο και γίνονται κάποια πράγματα από Δήμο και Περιφέρεια, όμως πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. 
Η δεύτερη γέφυρα κόλλησε στην άποψη του κ.Νιοτόπουλου, Η σιδερένια γέφυρα έλυνε το θέμα της αμεσότητας και θα προχωρούσαμε στην μόνιμη. Αν όμως γίνουν όπως τα λέει ο κ.Νιοτόπουλος δεν χρειάζεται , 20 μέτρα είναι, ας μπει κατευθείαν η μόνιμη.

Επισημαίνω, ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κακό στη Ζάκυνθο. Και ας συνετιστούν κάποιοι , ας μαζευτούν και ας αναλογιστούν…… Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου) 

 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
H αγορά όπως κάθε Οκτώβριο είναι καθισμένη. Το καλοκαίρι πήγε καλά, υπήρξε μία σχετική κινητικότητα, αρκετός κόσμος κι ελπίζουμε για ένα καλό χειμώνα στην αγορά.
Με την Αλεξάνδρου Ρώμα κανένα νεότερο, κλειστή μέχρι τέλος μήνα και περιμένουμε τη κυκλοφοριακή μελέτη. Το καλοκαίρι γενικά στη πόλη υπήρξε κυκλοφοριακό χάος.
Έχουμε μικρούς δρόμους πόλη είναι μικρή και αν δεν εξασφαλίσουμε χώρους στάθμευσης υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να ελευθερωθούν και χώροι στάθμευσης που έχουν καταργηθεί από συμπολίτες μας. Αν δε πιέσει ο Δήμος , η Περιφέρεια δε γίνεται τίποτα. Τα φαινόμενα του βάζει καρέκλα έξω από το σπίτι του για να ξαναβρεί κάποιος το παρκινγκ επιστρέφοντας είναι αυτά που πρέπει και μπορεί να περιορίσει ο Δήμος. Το βασικό όμως είναι ότι πρέπει όλοι να πιέσουμε να γίνει αστική συγκοινωνία με μικρά λεωφορειάκια. Αμέσως θα γίνει αποσυμφόρηση. Είναι και ένα από τα βασικά θέματα της κυκλοφοριακής μελέτης η αστική συγκοινωνία.
Έχουμε θέματα με τη συγκοινωνία γιατί για παράδειγμα για να πας από τη πόλη στο Νοσοκομείο παίρνεις το ιχ. Για να πας στη Παναγούλα, στο Κρυονέρι για μπάνιο χρειάζεται αυτοκίνητο. Έχουμε ζητήσει μέχρι και Μπόχαλη να πιάνει η αστική συγκοινωνία.
Πρέπει περιφέρεια δήμος κι εμείς όσο μπορούμε να πιέσουμε. Με μία αστική συγκοινωνία πολλά προβλήματα κυκλοφορίας μέσα στη πόλη θα είχαν λυθεί.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι ένα θέμα που δεν έχει προσέξει κανείς. Μας χρεώνουν κάποια ποσά για τις ευπαθείς ομάδες. Σε αυτούς όμως τους έχουν ορισμένα κιλοβάτ που αν τα υπερβούν μπαίνουν στο ίδιο τιμολόγιο με εμάς. 
Αυτό που δεν έχουμε προσέξει είναι ότι όπως χρεώνουν σε εμάς «του πλούσιους» κανονική τιμή χρεώνουν και στο κοινωνικό τιμολόγιο για το κοινωνικό τιμολόγιο και μάλιστα έχω παράδειγμα. Άρα κοινωνική παροχή δεν δίνεται από τη ΔΕΗ. Εισπράττει από όλους μας και το ίδιο ισχύει και από τις άλλες εταιρείες ρεύματος. Πρέπει να το δούμε σοβαρά αυτό το θέμα και να το διεκδικήσουμε.
Εκλογές στον Εμπορικό σύλλογο έχουμε στις 25/10 και αύριο έχουμε οριστική γενική συνέλευση που εκ των πραγμάτων θα γίνει και ευελπιστούμε να υπάρξει συμμετοχή. Εμείς το συμβούλιο που λήγει η θητεία μας προσπαθήσαμε σε πάρα πολλούς τομείς και αναμιχθήκαμε παντού. Εμείς προσπαθήσαμε να φτιαχτούν κάποια πράγματα, απαιτήσαμε. Άλλη δυνατότητα από το να απαιτούμε δεν έχουμε. Άρχισαν οι βροχές και πάλι τα καταστήματα στη Φωσκόλου και Τερτσέτη έχουν προβλήματα. Δυστυχώς δεν υπήρξε κάτι που να φτιάξουν. Για τα Καμίνια μόνο κάτι έγινε, κάτι προχώρησαν. Στα Τσαρουχαρέικα δεν υπήρχε φωτισμός. Δεν βρίσκουμε ανταπόκριση. Καταφέραμε να κρατήσουμε την επέκταση των πολυκαταστημάτων , τις Κυριακές ανοιχτά…
Εμείς απλά ζητάμε, απαιτούμε...δε πάμε να παίξουμε ξύλο.
Για το θέμα των δημοτικών τελών , του νερού… φωνάξαμε… αλλά … φωνή βοώντος….
Κοιτάμε να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι να έρθουν στις εκλογικές διαδικασίες. Όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε κάτι να καταφέρουμε. Για τα απορρίμματα φοβάμαι κι ελπίζω να μη τα δούμε πάλι στους δρόμους.
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ