“Τα παιδιά του Ζεβεδαίου πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” και αυτό φαίνεται πως το έχουν αντιληφθεί πλήρως τα μέλη του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού, τα οποία προετοιμάζονται ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.
Έχουν ξεκινήσει και σαν επιχειρηματίες αλλά και σαν σύλλογος τις προετοιμασίες και σκοπός τους είναι να επισκεφτούν όλους τους φορείς για να κάνουν γνωστό το πρόγραμμά τους για την καθαριότητα, το νερό, τον φωτισμό.
Στόχος τους τα γεφύρια της περιοχής στα οποία όλο το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν και λίγα τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Βαρδακαστάνης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, αναφέρθηκε σε αυτό το μείζον θέμα που πρέπει να λυθεί στον δρόμο προς Βασιλικό, κυρίως για την ασφάλεια των ανθρώπων. Και πρόσθεσε ‘Τα γεφύρια είναι πολύ επικίνδυνα, διότι μερικά από αυτά δεν έχουν καθόλου στηθαία. Τα πιο πολλά ατυχήματα προέρχονται από ανθρώπινα λάθη, όμως συνένοχος είναι και το κράτος. Εμείς προσπαθούμε, από τα ήδη υπάρχοντα, να μπορέσουμε να φτιάξουμε με τέτοια μορφή τις επιχειρήσεις μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας’’.
Για την υδροδότηση….
Όσον αφορά το πρόβλημα της υδροδότησης, ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι έχουν δοθεί υποσχέσεις από τους αρμόδιους, ότι το ζήτημα θα λυθεί μια και καλή και προσθέτει ‘’Είχαμε πραγματοποιήσει μια συνάντηση πριν 20 μέρες με παρουσία Δημάρχου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ μιλήσαμε και μου υποσχέθηκαν σημαντική βελτίωση, αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη. Εύχομαι να τηρήσουν τον λόγο τους και να μπορούμε και εμείς να δουλέψουμε’’.
Τι ζητούν από Δήμο
και Περιφέρεια
Για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού έχει κάποια αιτήματα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν κατά την επόμενη τουριστική σεζόν. ‘’Από τον Δήμο περιμένουμε σίγουρα να υπάρξει η καθαριότητα η οποία δεν ήταν σε καλή κατάσταση φέτος ενώ ταυτόχρονα είχαμε πρόβλημα και με το νερό. Μας έχει υποσχεθεί ο Δήμαρχος ότι θα δρομολογήσει και το πολυδύναμο. Για τα μεγάλα προβλήματα της Ζακύνθου, τα σκουπίδια, το νοσοκομείο, το λιμάνι, γίνονται πράγματα από την περιφέρεια και τον Δήμο, όμως δεν φαίνονται. Επιβάλλεται να λυθούν τα προβλήματα. Καλώ τους πάντες να έχουν συναίνεση για να λύσουν αυτά τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε και αργότερα να λύσουμε και τα υπόλοιπα’’, καταλήγει.
Διαβεβαιώσεις έχουν λάβει και από την Περιφέρεια πως μετά την ασφαλτόστρωση και κάποια στηθαία που έκανε θα ασχοληθεί με τα γεφύρια.
 
Κ.Μ.
Πηγή:www.imerazante.gr
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ