Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου «Ο ΣΚΟΠΟΣ»)
Θέλω να ευχηθώ με πρώτο την υγεία , καλή χρονιά και ευημερία.
Ε τον κ.Αντιπεριφεριαρχή, κάναμε μία ανασκόπηση , η περιφέρεια έχει προσφέρει σε 8 σημεία στην ασφαλτόστρωση , σε κάποια στηθαία και μιλήσαμε για το μέλλον. Μου είπε ότι έχει δώσει εντολή στο Δημήτρη Βαρδακαστάνη να ξεκινήσουμε σύμφωνα και με τα οικονομικά που υπάρχουν παρεμβάσεις στα γεφύρια
Μέσα στις γιορτές είχαμε πολλά θύματα. Τα στηθαία δεν βιτρίνα ούτε εικόνα. Συγχωρεί και προστατεύει το στηθαίο το ανθρώπινο λάθος από ότι και να προέρχεται. Επειδή κάποιος θα πει ανθρώπινο λάθος  θα συμφωνήσω, μπορεί όμως να συμβεί σε όλους μας και γι αυτό είναι αναγκαία τα στηθαία.
Είναι πρώτα η στατικότητα στα γεφύρια και δεύτερον η εικόνα τους, που κάνει ξεκούραστη τη διαδρομή του επισκέπτη. Όμως μην προσπερνάμε τους ζακυνθινούς. Κι εμείς χρειαζόμαστε ασφάλεια και δρόμους όπως βέβαια χρειάζεται και ο τουρισμός.  Μου υποσχέθηκε ο κ.Νιοτόπουλος ότι το έχει δρομολογήσει. Τα γεφύρια στο Βασιλικό είναι περίπου 15-17 γεφύρια από τη γέφυρα Αγ.Χαραλάμπη μετρώντας τα.
Μετά τις δηλώσεις που έγιναν και από τη Περιφέρεια και από το κ.Ζήβα του λιμενικού ταμείου μου είπε ό κ. Νιοτόπουλος ότι είναι αισιόδοξος για τη σιδερένια γέφυρα στον Αγιο Χαραλάμπη. Θα μου δώσει όμως απαντήσεις επιστρέφοντας από το ταξίδι του. Μία μόνιμη γέφυρα  όλοι τη θέλουμε αλλά ας εξυπηρετηθούμε τώρα με τη σιδερένια και αν υπάρξουν τα χρήματα προχωράμε στη μόνιμη.
Επισκέφτηκα και το Δήμαρχο κ. Κολοκοτσά και στο γραφείο του συνάντηση και το  κ.Κοκορη τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ που πριν του ανάφερα κάτι μου δεσμεύτηκε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο Βασιλικό. Το ίδιο δεσμεύτηκε και ο Δήμαρχος.
Θα συμφωνήσω ότι το πρόγραμμα του κ.Κολοκοτσά και των συνεργατών του ήταν άλλο προεκλογικά και άλλο μετεκλογικά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κυβέρνηση. Τι έκανε για τα απορρίμματα; Και όχι  μόνο θα μιλήσω για τη κωλοτούμπα σε όλα που έκανε όχι μόνο ο κ.Κολοκοτσάς αλλά και η Κυβέρνηση. Βέβαια ναι οι ανάγκες μας κάνουν να αλλάζουμε πράγματα.  Όμως αν λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων όπως έχει δρομολογηθεί εγώ θα του δίνω συγχαρητήρια από τώρα μέχρι το 2030 του κ. Κολοκοτσά , όσες κωλοτούμπες και να κάνει.
Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί το έργο στο ΛΙΒΑ και αυτό με τρομάζει. Αν συμβεί αυτό ευθύνη θα έχει όλο το Δημοτικό συμβούλιο μηδενός εξαιρουμένου, και η Κυβέρνηση και όσοι χειρίζονται τη κατάσταση. Θεωρώ αδιανόητο να μη μπορούμε να βρούμε μία λύση για αυτό που εμείς οι ίδιοι παράγουμε. Δεν έχω κομματική ταυτότητα και έτσι πρέπει να λειτουργούν, με μεταξύ τους συνεργασία.
Όταν κάποιος εκλέγεται γίνεται «υπηρέτης»  για να φέρει καλό στο τόπο. Τα σκουπίδια θα λυθούν πολύ πιο γρήγορα με  συνεργασία και δεν είναι μόνο τα σκουπίδια. Δεν έχουν το δικαίωμα να μη κάνουν συνεργασία από όπου και να έχουν εκλεγεί, με όποιο κόμμα και να έχουν εκλεγεί, ούτε να μου κάνουν ζημιά. Γι αυτό συνεργασία και λύση των προβλημάτων αλλιώς ας φύγουν και ας αφήσουν αυτόν που μπορεί να το κάνει. Απευθύνομε σε όλους κ.Κασιμάτη, κ.Βουλευτή, κ Κολοκοτσά κλκπ.
 
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ:
Αντώνη Νικολουδάκη συνέχισε να παλεύεις και να προσπαθείς να μας ενώσεις παλι. Η διάρκεια του χρόνου μας έφερε σε μία απόσταση στην Επιτροπή Τουρισμού. Καλό είναι να παλεύουμε από μέσα και όχι από έξω. Όλοι μαζί θα φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλει η Ζάκυνθος.
Όμως και ο Οργανισμός Τουρισμού δεν είναι κακός….
Κλείνοντας ευχαριστώ όσους ανταποκρίνονται στα αιτήματα μου. Θα συνεχίζω να πιέζω και αυτή τη χρονιά θα το κάνω περισσότερο γιατί αυτό μου επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η πλειοψηφία των επαγγελματιών.
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ