ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΣΚΟΠΟΣ"


Την Παρασκευή ήμουν στη εκδήλωση της ΕΠΣ Ζακύνθου κατά τη διάρκεια δηλώσεων μου στην εκπομπή σας . Την άποψη μου  τη λέω πάντα με καλή πρόθεση και για το καλό των επιχειρηματιών που αυτούς εκπροσωπώ, και για το καλό της Ζακύνθου.

Πρέπει να υπάρχει καλή πρόθεση και διάλογος. Στην 20ετή πορεία μου ως Πρόεδρος έχω μάθει πάντα να λέω την άποψη μου που πάντα είναι καθαρή και ποτέ δεν γέρνει προς κάποιο κόμμα. Την Παρασκευή ίσως ήμουν γρήγορος στο λόγο και δεν τεκμηρίωσα αυτά που είχα στο μυαλό μου. Κάποιοι ίσως παρεξήγησαν κάποια πράγματα. Όμως πριν απαντήσετε θα έπρεπε να υπάρξει ένας διάλογος και όχι που δέχτηκα επίθεση .

Πραγματικά με παρεξηγήσατε κύριοι. Όταν εγώ εδώ και 30 χρόνια ζω σε μια Χιροσίμα γιατί στο ΣΚΟΠΟ τα ζουμιά είναι ποτάμι και  καταλαβαίνω τον αγώνα που κάνετε. Σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα φύγετε από εκεί και ας γίνει ότι γίνει. Όλο το καλοκαίρι τα σκουπίδια έρχονταν στο ΣΚΟΠΟ.

Αγωνιώ και προσπαθώ να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση στους δρόμους. Σε όλα τα τουριστικά μέρη που μας επισκέπτονται έχει περάσει το μήνυμα ότι η Ζάκυνθος δεν είναι ασφαλής, είναι βρώμικη και χωρίς νοσοκομείο. Αν δε λειτουργεί η καθαριότητα και το νοσοκομείο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα να μη μας επισκεφθεί ο τουρισμός. Σε αυτή τη περίπτωση θα χάσουμε τα πάντα.

Αν πραγματικά υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο ΒΡΑΧΙΟΝΑ θέλω να με καλέσετε γιατί το πρόβλημα το ζω και έχω τη βόμβα σπίτι μου. Δεν ήθελα να προσβάλω και ποτέ δεν είπα ΛΙΒΑ. Αν όμως κατ ομολογία όλων των φορέων που λένε ΛΙΒΑ και οι επιστήμονες και η Ευρώπη που το επέτρεψαν, το Υπουργείο  που το χρηματοδοτεί , ο ΦΟΔΣΑ, ο Δήμος τρελάθηκαν και υπάρχει παρανομία τότε δεν το γνωρίζω. Εγώ δεν έχω την επιστημονική δυνατότητα να ξέρω. Αφού κατ ομολογία όλων όσων προανέφερα λένε ΛΙΒΑ είπα λίγο νεράκι στο κρασί και εφόσον δεν σας κάνει ζημιά να υποχωρήσετε.

Απευθύνθηκα και είπα την κουβέντα προχθές με λάθος τρόπο. Θεωρώ ότι θα είναι η καταστροφή μου αν δε λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών και του νοσοκομείου. Έχω ακούσει ότι εκεί δε πρέπει να υπάρξει καθόλου.

Έχω κάνει μία δήλωση και θα την επαναλάβω. Μηδενός εξαιρούμενου ο τρόπος που εκλέγονται κάποιοι είναι επικίνδυνοι γιατί το καλό παιδί που γίνεται υπουργός δε σημαίνει ότι μπορείς να διαχειριστείς και μία Ελλάδα , ένα τόπο μία Ζάκυνθο.

Τώρα όσο για τις κωλοτούμπες εγώ  από τους πάντες αυτό έζησα. Ας μου πείτε μία προεκλογική υπόσχεση που υλοποιήθηκε. Έχουμε 50 διαφορετικούς φόρους , κοιμάσαι και το πρωί δεν έχει τίποτα. Όσο για τη κωλοτούμπα του κ.Κολοκοτσά , αν είναι για το καλό της Ζακύνθου και αν εκεί δε γίνεται η παραμικρή ζημιά, όπως  αυτή που έπαθα εγώ στη περιοχή μου, τότε καλώς η κωλοτούμπα. Αν όμως είναι να καταστρέψουμε και το Καταστάρι όχι. Θα είμαι πρωτοστάτης εκεί αν είναι να γίνει ζημιά.

 

Κανένας δεν τα θέλει στη πόρτα μας. Εγώ εκεί επάνω δεν έχω έρθει και δε γνωρίζω . Είναι μονόδρομος πιστεύω και όποιος και να έρθει εκεί θα πάει στο ΛΙΒΑ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Θέλω να πω δύο πράγματα , έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σε αυτό το σύλλογο πολιτικές δεν χωράνε. Μακάρι να είχε η Ζάκυνθος ένα σύλλογο όπως ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ, δεν θα υπήρχε αυτή η κατάντια στο ΣΚΟΠΟ. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να γίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επίσης σε 2 μήνες άκουσα έρχονται τουρίστες. Εμείς τι είμαστε? Αν θέλετε να ανεβείτε στο ΛΙΒΑ με χαρά μου να σας συνοδεύσω.

 

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Με χαρά μου θα επισκεφτώ το ΛΙΒ Α. Θα ήθελα να ρωτήσω. Διαφωνείτε γενικά με τη τοποθέτηση του ΧΥΤΥ στο ΛΙΒΑ ή επειδή δε γίνεται κάτι καλό?

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Διαφωνούμε και ας βρεθεί ένας ζακυνθινός και μου πει ότι κάνουν κάτι σωστό στο ΛΙΒΑ ….. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ρώταγαν τους ξενοδόχους και τους φορείς αν εκεί επάνω ο ΛΙΒΑΣ λειτουργεί σωστά. Αν είναι δυνατόν. Είπατε είναι μονόδρομος. Δεν ήταν. Απλά έκαψαν όλες τις άλλες περιοχές.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Το ίδιο θα γινόταν. Όπου και να απευθυνθούμε στη Ζάκυνθο το ίδιο θα είχαμε. Κάτι δε πρέπει να γίνει; Δεν πρέπει να βοηθήσουμε άπαντες; Κάπου πρέπει να  πάνε

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο ΣΚΟΠΟΣ δεν ήταν λύση. Αν ήταν να προτείνω εγώ τη λύση…. θα είχα εκλεγεί. Αυτοί που ψηφίσαμε πρέπει να δώσουν λύση. Άκουσα τον κ.Νιοτόπουλο που είπε ότι ανέβηκε επάνω και δεν λειτουργεί σωστά

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Εμείς δε μπορούμε να πούμε το μέρος. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει λύση και εμείς πρέπει να είμαστε ένα και όχι αντίπαλοι. Κάπου πρέπει να πάνε. Αν όλες οι κοινωνίες αντισταθούμε όπως και έκαναν ,και αυτοί που συμφώνησαν ΛΙΒΑ εγώ ο πολίτης που να πάω.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Δε θα μπω στη διαδικασία να πω τι είπαν για να εκλεγούν. Μας υποσχέθηκαν πράγματα στο Καταστάρι, τη πρώτη Κυριακή τον κάναμε Δήμαρχο.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Εκλέχτηκε με ψέματα, αν όμως η νομιμότητα είναι ο ΛΙΒΑΣ θα το στηρίξετε?

Δε θα πω ποτέ ΛΙΒΑΣ δεν είναι δουλειά μου τίποτα άλλο από το να παλεύω σαν σύλλογος για τη περιοχή μου και δεν θα αντιδικήσω μαζί σας. Θέλω όμως να σας ακούσω να μιλάτε για επιλυσυ γενική του θέματος ακόμη και αν φύγουν τα απορρίμματα με καράβι

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Το ΣτΕ έχει ψηφίσει μία μελέτη που είπε ότι κάνει για οπουδήποτε. Θα την εφαρμόσουν λοιπόν  και αυτός θα είναι ο αγώνας μας . Όχι μόνο για το ΛΙΒΑ αλλά για οπουδήποτε στη Ζάκυνθο. Στο ΣΚΟΠΟ έχω ανέβει πρόσφατα και έχω πει ότι είναι ντροπή όπως τον κατάντησαν . Δεν θέλω αντιπαράθεση μαζί σας. 

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Θέλω επίλυση του θέματος . Όμως οι πολλές δηλώσεις εκθέτουν. Σας εκθέτουν οι πολιτικοί που λένε ότι σας στηρίζουν. Αν εσείς δεν έχετε τη πολιτική χροιά που λέω εγώ τότε σημαίνει ότι κάποιοι σας εκθέτουν

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο σύλλογος αντιπροσωπεύει πάνω από 2000 μέλη. Οι πολιτικοί ας πουν ότι θέλουν. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει και ότι γίνει θα γίνει με το γράμμα του νόμου και θα δούμε ποιοι συμφωνούν.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Εγώ  σε θέλω πρωτοστάτη για επίλυση του προβλήματος της Ζακύνθου από εδώ και πέρα ακόμη και αν δεν είναι ο ΛΙΒΑΣ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Ξέρω ότι ασχολείστε με αθλητισμό και έχετε ευαισθησίες,  ας το κλείσουμε εδώ

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Θέλω να δεσμευτούμε οι δύο πρόεδροι εδώ δημόσια ότι όπου υπάρχει εντιμότητα , όπου υπάρχει σωστό και όχι παρανομία θα βοηθάτε και όχι μόνο για τα σκουπίδια αλλά και  για το νοσοκομείο

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:

Όταν ήρθε ο κ.Πολλάκης ζητήσαμε να τον δούμε. Ήμασταν κι εκεί παρών.

ΠΑΡΕΜΑΒ ΑΣΗ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ  (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ 

Θα ήθελα να παρέμβω και χαίρομαι που θα είναι κοντά μας ο κ.Βαρδακαστάνης γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν το είδαμε κοντά μας. Επίσης θέλω να πω ότι αν γίνει το ατύχημα στο σκοπό θα καταστραφεί όλη η Ζάκυνθος και χαίρομαι που έστω και τώρα ο κ.Βαρδακαστάνης θα είναι κοντά μας στην αποκατάσταση, αυτή βέβαια που προβλέπεται βάση νόμου.

Τόνισα τις ενέργειες που κάναμε γιατί πρέπει να προχωράς σε άλλες ενέργειες όταν δεν εισακούγεσαι. Όταν λοιπόν λέμε ότι διαμαρτυρόμαστε για κάτι και δε γίνεται, μπαίνουμε σε άλλη διαδικασία. Περάσαμε στα πορίσματα και στα ασφαλιστικά μέτρα. Λέω λοιπόν ότι σε αυτές τις ενέργειες δεν ήταν κοντά μας και χαίρομαι που θα είναι από εδώ και μετά

 

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Είναι επιλογή μου που δεν ήρθα στο δικαστήριο και αυτό γιατί διαφωνούσα με κάποια  πράγματα που κάνατε εκεί και δεν ήθελα να ακολουθήσω στο δικαστικό κομμάτι γιατί έχω μια άλλη κουλτούρα.  Στις δικαστικές αίθουσες δεν ήρθα για 2 λόγους αλλά με ξέρουν στο Καλαμάκι ποιος είμαι. Πρώτον δεν ήρθα γιατί πραγματικά υπήρχε ασυνεννοησία γενικής μορφής και δεύτερον γιατί ακούστηκαν πολλά για την είσοδο του ΣΚΟΠΟΥ…. Αυτοί είναι οι λόγοι.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ  Κάοιοι σας έχουν πείσει για κάποια πράγματα όμως το πρόβλημα πείτε μου…. υπάρχει; Γιατί δεν κάνατε εσείς μια καταγγελία ;;;

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ναι υπάρχει όμως δε μπορώ να ακολουθώ τα πάντα,  ακόμη κι αν κάτι με εκθέσει… είναι του χαρακτήρα μου… όμως η σκέψη μου είναι στο ΣΚΟΠΟ

Στον αέρα δε θα πω κάτι άλλο…. Σε παρακαλώ….Κάποια στιγμή θα τα  πούμε.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΝΙΚΟΣ  Σε παρακαλώ εγώ γιατί είπες για 2 λόγους και δε τους λες

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Θέλεις να τους πω με δική σου ευθύνη; Αποφασίζω και δε θέλω να μιλήσω άλλο….

Ας βάλουμε  μία τάξη πραγμάτων . Ξέρουν άπαντες τι έχω κάνει για το ΣΚΟΠΟ. Όμως στο βούρκο δεν θα με οδηγήσει κανένας. ….. Ο Κεφαλληνός έκανε λάθος απόψε θα το διορθώσω κατ ιδίαν.

Δεν με παρέσυρε και δεν είπα πράγματα που έπρεπε να πω. Εκτιμώ το Καλαμάκι και έχουμε κάνει πολλούς  κοινούς αγώνες. Προφανώς  δεν είναι ενημερωμένος ο κ.Κεφαλλκηνός. Όμως για να μπω σε αίθουσα δικαστηρίου και να κάνω καταγγελίες θα πρέπει να έχω τα νώτα  μου εκατό τοις εκατό καλυμμένα

Εγώ θέλω το καλό της Ζακύνθου, γιατί είναι ό τόπος μου. Ασχολήθηκα με το τουρισμό και θέλω το καλό του νησιού. Γι αυτό θέλω να κάνω ένα κάλεσμα του συλλόγου του ΒΡΑΧΙΟΝΑ και να στείλω μήνυμα σε άπαντες ότι πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις που καταστρέφουν ένα νησί. Και μείς οι παραγωγικοί φορείς όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Σετέτοιες ενέργειες επίλυσης του προβλήματος πρωτοστατούμε. Σε κανένα μέρος δε μπόρεσαν να λύσουν το θέμα των απορριμμάτων… πρέπει να βοηθάμε από τη καλή πλευρά και φυσικά να μην  επιτρέψουμε να γίνει ζημιά.

Να μη παρεξηγούν που λέω ότι υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα.

Θα κλείσω  με κάλεσμα σε όλους …πολιτικές παρατάξεις, εξουσία, να σώσουμε  τη Ζάκυνθο. Η μεγάλη ζημιά δε θα βλάψει τα κόμματα αλλά εμένα τον πολίτη. Να προσέξουμε οι παραγωγικοί φορείς και οι πολίτες γιατί κάποιοι θα κερδίσουν μέσα από κάποια καταστροφή. Όχι μπλοκαρίσματα και αν κάτι ξεκινά έστω και με αυτό το τρόπο ας βρούμε τρόπο να στηρίξουμε. Να βρεθεί η λύση που θα φύγει το σκουπίδι από το δρόμο. Κανένας δεν τα κρατάει σπίτι του….. ο αγώνας γίνεται για το καλό της Ζακύνθου..

Οι εκλογές έφτασαν…  ας προσέξουμε κι εμείς οι ίδιοι ας κάνουμε αυτοκριτική και να διεκδικήσουμε το καλό της Ζακύνθου …. Όχι ακρότητες….

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΤΑΣΟΣ ΤΖΙΜΗΣ (Καλαμάκι)

ΤΑΣΟΣ ΤΖΙΜΗΣ

Λυπάμαι πολύ που κάποιοι έβαλαν για άλλη μια φορά τους πολίτες να τσακώνονται μεταξύ τους.

Το θέμα του σκοπού δεν έχει τελειώσει. Κάθε μέρα ρυπαίνει με μια απλή βροχούλα το κόλπο του Λαγανά. Εκεί θέλω να με στηρίξουν οι φίλοι μου από εδώ και πέρα. Ζητάμε να πάει κάθε ημέρα μια τσάπα να περιορίσει τα στραγγίδια που πάνε στη θάλασσα και όμως δεν το έχουν κάνει. Έχουν βάλει ένα μεγάλο λουκέτο.

Φίλε Νίκο, μην αφήνεις να μπαίνουν στο μυαλό σου γκεμπελιστές .

Το περιβάλλον το καταστρέφει ο άνθρωπος και όχι τα μηχανήματα. Ότι έχεις να πεις σε παρακαλώ να πας τώρα στην αστυνομία να τα πεις και όχι να σπιλώνεις…. αν έχεις κάτι θα σε πάρω εγώ από το χέρι να πάμε στον Εισαγγελέα……..

Το αν έχει βοηθήσει ο Βαρδακαστάνης τους Καλαμακιώτες το ξέρω εγώ…..

Η πόρτα του ΣΚΟΠΟΥ δεν έκλεινε ποτέ και δε θέλω να ακούω ότι άνοιγε και έκλεινε η πόρτα

Να προσέχουμε ο ΛΙΒΑΣ να μη γίνει δεύτερος ΣΚΟΠΟΣ

 

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Βγήκε ο Κεφαλληνός και είπε ότι δε στηρίζω … λάθος.

Δε μπορώ να μη το πω ….. τη τελευταία μου κουβέντα δεν την είπα τυχαία. Θα την ξαναπώ. Θα πρέπει να επανακινηθούμε όλοι όσοι έχουμε σχέση με τα κοινά , να διώξουμε ότι μας κάνει κακό και να πιέσουμε…. Δεν είναι στραβή η κίνηση  αλλά δε ξέρω και το μέρος που πρέπει να είναι, παρά μόνο ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί.

Όποιοι δε προσέχουν τις πολιτικές και τα πολιτικά…. Βράζει ο τόπος στη Ζάκυνθο… και αυτοί που θα βάλουν υποψηφιότητα να προσέξουν τον άμοιρο πολίτη της Ζακύνθου.

Ο Νίκος ο Κεφαλληνός, του το αναγνωρίζω ,κάνει πολλά πράγματα στη περιοχή, είναι όμως πιο νέος , δεν γνωρίζει πολλά….

Με ανάγκασε να του πω τους δύο λόγους που δε πήγα στο Δικαστήριο… δε ξέρω αν εκπροσωπεί κάποιους εγώ  όμως εκπροσωπώ σύλλογο και δεν αποφασίζω μοναχός μου… καλά έκανε και μου την είπε… είπα ότι είχα δύο λόγους που δεν ακολούθησα. Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι; Κανείς δεν τους ξέρει....

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ