Με την δήλωση «Οδηγούμαστε στο γκρεμό», ο κ.Κολπονδίνος, επισημαίνει την κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» , στην οποία έχει περιέλθει το νησί, λόγω της μέχρι τώρα στάσης των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων, για την διαχείριση θεμάτων, που συνδέονται με την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται η ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αξιόπιστες και ειλικρινείς ενέργειες και παρεμβάσεις, πάντοτε υπέρ των πολιτών και της οικονομίας του νησιού, ο κ.Κολπονδίνος δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να μένουμε σε διαπιστώσεις απόγνωσης , αλλά άμεσα να δίνονται λύσεις».
Με την πρόταση του κ.Κολπονδίνου συμφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ κ.Βαρδακαστάνης, επισημαίνοντας ότι τόσο η ΠΕΖ όσο και ο Δήμος πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με κλίμα συναίνεσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών, ενώ παράλληλα ανέπτυξε το σκεπτικό του, ότι δεν χρειάζεται να ανασταλούν οι εργασίες της επιτροπής τουρισμού,(πρόταση Αντ.Νικολουδάκη), αλλά να παραστούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εξάλλου σε αυτό το σημείο όλοι συμφώνησαν, και να διεκδικήσουν τα… αυτονόητα.
Στο μεταξύ ο κ.Αντ. Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού) μιλώντας στο Ionian Radio.grantepress24),  εμφανίστηκε αμετακίνητος στην αρχική του θέση, την οποία θα καταθέσει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη Πέμπτη 26/7, δηλαδή να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά παράλληλα να υπάρξει και αναστολή των εργασιών της επιτροπής.Στην ίδια εκπομπή,  υπάρχει οπτικό υλικό, από τη συνεδρίαση της επιτροπής, όπου μεταξύ άλλων τοποθετούνται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν.Τσίπηρας, ο εκπρόσωπος της ΠΕΖ κ.Θ.Καμπίτσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Φ.Κώττης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων κ. Θ. Κολπονδίνος, ο Πρόεδρος του συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ κ.Ν.Βαρδακαστάνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων κ. Β.Κοτσώνης και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων κ. Χ.Μαυρίας


Φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr ο Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού) δηλώνει:


Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη ώστε να αποφασιστεί μέσα από διευρυμένη επιτροπή η πρόταση για αναστολή εργασιών της επιτροπής ως μέτρο πίεσης.
Πράγματι οι παρόντες σήμερα ήταν αυτοί που συμμετέχουν στις δράσεις, έχουν βάλει το στίγμα τους και έχουν προσφέρει στην επιτροπή.
Την ερχόμενη Πέμπτη θα ασχοληθούμε μόνο με αυτό το θέμα και αυτό θα προτείνω και πάλι .
Εγώ προσωπικά αρνούμαι να συνεχίσω εργασίες της επιτροπής που θα είναι επιφανειακές. Οι εργασίες δεν εκτελούνται και δε μπορών να εκτελεστέων αφού δεν έχουμε κανένα εργαλείο.
Ο κ.Τσιπηρας έθεσε κριτήριο ότι έχουμε φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο που τώρα φρενάρει αλλά θα πρέπει να συγκεντρώσουμε και πάλι τα αιτήματα της επιτροπής ώστε να τα προωθήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.
Η δική μου θέση είναι ότι ναι συμφωνούμε να πάμε τα αιτήματα στο δημοτικό συμβούλιο , το έχουμε κάνει κατ επανάληψη άλλωστε εγγράφως όμως μέχρι τότε δεν έχει λόγο να βρίσκεται σε λειτουργία η Επιτροπή. Θα ήταν υποκριτικό.
Υπάρχουν καταγεγραμμένης εκθέσεις των υπηρεσιών που πιστοποιούν ότι οι θάλασσες μας είναι καθαρές. Πρέπει να μη κρυβόμαστε από την πραγματικότητα. Κάποια μεμονωμένο γεγονότα αντιμετωπίστηκαν και δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα σε διάσταση όχι από τη πραγματική του.
Εδώ κάθε μικρό πρόβλημα είναι θλιβερό που κάποιοι το διογκώνουν δυσφημίζοντας το νησί.
Συζητήθηκε και το θέμα των απορριμμάτων. Δεν υπήρξε κάποια εξάλειψη. Ο κ.Κάρδαρης αυτό που μας είπε είναι ότι γίνεται αποκομιδή όχι ολοκληρωμένη λόγω έλλειψης προσωπικό. Μάλιστα απευθύνθηκε στο δήμο δηλώνοντας ότι είναι ευθύνη του Δήμου και όχι του ΦΟΔΣΑ.
Αν κατάλαβα καλά μίλησε και για μείωση του προσωπικού αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς και δεν θα τοποθετηθώ. Δόθηκε πάντως η εικόνα ότι θα υπάρξει μείωση στο προσωπικό της αποκομιδής.
Το αποχετευτικό του Πλάνου δεν συζητήθηκε γιατί δεν ήρθε εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΖ αν και είχε κληθεί. Οι επιχειρηματίες έχουν συγκεντρώσει τα κονδύλια που χρειάζονται και σκοντάψουν από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΖ. Αν δεν φρενάριζαν το θέμα για γραφειοκρατικούς λόγους εδώ και ένα μήνα θα είχε λήξει το θέμα.Φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr ο Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδοχων Αρκαδίων)


 
Θα πρέπει να θυμίσω όπως έχω προτείνει η Ζάκυνθος χρειάζεται ένα οργανισμό που θα αποτελείται από ολους τους παραγωγικούς φορείς αλλά και τους πολιτιστικούς
Τουρισμός- πολιτισμός- γεωργία είναι μονοδρομος για το νησί μας και θα πρέπει να είναι στόχος αν θέλουμε να εδραιωθούμε σαν ένας τουριστικός βιώσιμος προορισμός.
Η τουριστική επιτροπή είναι ένα όργανο του δήμου που θεωρώ ότι δεν μπορεί να παίξει το ρόλο που θα έπαιζε ένας φορέας όπως προανέφερα. Δικαίως ο κ.Νικολουδάκης προτείνει την αναστολή των εργασιών της Επιτροπής Τουρισμούκαι συμφωνώ σε αυτή τη κατεύθυνση. Εξ ορισμοί η Επιτροπή δεν μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με το δήμο γιατί είναι οργάνο του και έχει και ρόλο, μόνο γνωμοδοτικό
Δίνω συγχαρητήρια στον κ.Νικολουδάκη, που μόνος του προσπαθούσε να κάνει τα ανθρωπίνως δυνατά σε δύσκολες εποχές
Τα μέλη της σημερινής επιτροπής τουρισμού είναι και μέλη της δημοτικής αρχής. Δεν μπορεί να ασκείται πολιτική .Δεν υπάρχει παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα στην σημερινή Επιτροπή.
 
Δεν μπορούμε να μένουμε σε διαπιστώσεις . εκεί ήταν σήμερα και μια τοποθέτηση μου , απόγνωσης θα την χαρακτήριζα, διότι μόνο μένουμε σε διαπιστώσεις. Τις διαπιστώσεις γνωρίζουμε.. Δεν θέλουμε συναντήσεις που θα μένουμε στην αναφορά των προβλημάτων. Θέλουμε προτάσεις-λύσεις αποτελέσματα
Το νησί μας βιώνει τα μεγαλύτερο προβλήματα που έχει βιώσει από ποτέ. Ευθύνη έχουμε όλοι και ο δήμος και η Περιφέρεια αλλά κυρίως η κεντρική εξουσία. Εμείς τους ψηφίζουμε αυτούς που μας διοικούν. Όλη η χώρα έχει παραλύσει. Το ίδιο σε μικρογραφία συμβαίνει και εδώ. Είναι σαν να διοικούμαστε από ένα παρακράτος. Αν δεν λειτουργήσουμε έχουμε τελειώσει και όλο αυτό το περιβάλλον , φοβάμαι ότι θα γίνει πιο έντονο όταν θα οδηγούμαστε σε εκλογικές αναμετρήσεις. Πρέπει κάτι να κάνουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία. Ας αναρωτηθεί ο καθένας τι έπρεπε να κάνει και τι δεν έγινε
Προτρέπω , προσκαλώ ή , τον Αντιπεριφερειαρχη, ή τον Δήμαρχο, να συγκαλέσει σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων. Οδηγούμαστε στον γκρεμό. Είναι πολύ σοβαρά σήμερα τα θέματα που βιώνουμε.

Φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr ο Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)


Πρέπει να ενημερωθούν όλα τα μέλη της επιτροπής και να μας ξεκαθαρίσουν ποιοι θέλουν να συμμετέχουν. Πέρα από εκεί εγώ εδώ και 20 χρόνια είχα ένα αίτημα και θεωρούσα ότι όλοι οι παραγωγικοί φορείς και ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να φτιαχτεί ένας οργανισμός ώστε να πιέζουμε προς λύση προβλημάτων αλλά και στο διαφημιστικό κομμάτι.Σήμερα οι τοποθετήσεις είχαν ουσία από όλους και είπαν όλοι πράγματα πολύ σοβαρά. Η άποψη μου είναι ότι πραγματικά πρέπει να συνεχιστεί η πίεση σε βαθμό πνιγμού, να κάνουν πράγματα και να λύσουμε προβλήματα που μας οδηγούν στη καταστροφή. Οδηγούμεθα στην καταστροφή. Οφείλουμε να πιέσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορεί ο καθένας προς την επίλυση τους.
Στη πρόταση του Θοδωρή Κολπονδινου θα πω ότι μου αρέσει η σκέψη του για σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων και από ΠΕΖ και από Δήμο. Αφού πρώτα πιέσουμε το δήμο , γιατί όχι να γίνει μία επιπλέον διαδικασία όπως τη λέει ο κ.Κολπονδίνος
Αν ο καθένας πάει σπίτι του τι θα γίνει; Συμμερίζομαι την αγωνία του κ.Νικολουδάκη, δεν την κατακρίνω. Προτείνω όμως να απευθυνθούμε στο δημοτικό συμβούλιο με τα αιτήματα μας.
Να συνεδριάσει όμως πρώτα η επιτροπή , να αποφασίσει και μετά απευθυνόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο με χρονοδιάγραμμα. Αυτό είναι για το καλό του νησιού.

  Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (20/07/2018)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
IONIAN RADIO 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ