και μετά την συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού, όλες οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο θέμα στο IonianRadio.gr 
Στην εκπομπή μιλά ο Διονύσης Λογοθέτης (μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και μέλος ΕΚΟ Ζάκυνθος)Το πλέον αρνητικό είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή και προκλήθηκε η ανάκληση των γαλάζιων σημαιών. Διασύρεται πανευρωπαϊκά η Ζάκυνθος με όλες τις προεκτάσεις στην τουριστική μας βιομηχανία , με τεράστια ζητήματα οικονομικών ζημιών αλλά και στη ταυτότητα του νησιού.
Όταν υπάρχει μία αλληλογραφία που γνωρίζει ο δήμος και αφήνει να διαρρέει στα ΜΜΕ η απόσυρση των σημαιών, μιλάμε για εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια, για ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες και φέτος αλλά και στις επόμενες χρονιές.
Με 1-2 απλές επιστολές που θα κοινοποιούνταν στα ΜΜΕ οι πραγματικοί λόγοι, που θα αποσύρονταν οι σημαίες και που είναι λόγοι που υπήρχαν και τα προηγούμκενα χρόνια, δεν θα υπήρχε δυσφήμιση.
Ο τρόπος που το διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή είναι απαράδεκτος και δημιουργεί ερωτηματικά εύλογα. Καταρχήν εδώ , είτε μιλάμε για ανικανότητα είτε για αδιαφορία είτε για προθέσεις, που το τελευταίο δεν θέλω να το σκέφτομαι καν.
Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ.Τσίπηρας για το πώς χειρίστηκε ο δήμος το θέμα αλλά και καμία απάντηση δεν δόθηκε γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση στην επιτροπή τουρισμού. Εγώ εξεπλάγην όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μας δήλωσε ότι θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει τη δομή της η επιτροπή τουρισμού και μάλιστα πρότεινε να γίνει ένας νέος φορέας με ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς τη συνδρομή του δήμου. Εγώ μάλιστα τον ρώτησα από πότε έχει αυτή την άποψη. Προφανώς τώρα κάτι άλλαξε ενώ πριν ήταν εναντίον της δημιουργίας Οργανισμού Τουρισμού. Γι αυτό κι εγώ εξεπλάγην, γιατί ένας άνθρωπος που ήταν υπέρμαχος της επιτροπής τουρισμού τώρα μας λέει να διαλυθεί και να συσταθεί κάτι άλλο. Είναι λυπηρό στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων να θυσιάζονται προσπάθειες και βέβαια και ότι έχει να κάνει με το μέλλον και τη πρόοδο του νησιού. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για κάποιους...
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και τα δύο θα μπορούσαν να συνυπάρξουν. 
Σαν όργανο, θα κάνουμε μία προσπάθεια, να συγκληθεί μία σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί. Μπορεί να παίξει το ρόλο του συντονιστή και γι αυτό δε συναινέσαμε στην αναστολή της λειτουργίας της.
Έπειτα πρέπει να δούμε, τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της επιτροπή. Αυτό όμως θα το δούμε σε δεύτερο στάδιο. 
Οι υπηρεσίες του δήμου όφειλαν να απαντήσουν άμεσα στις αιτιάσεις της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, ώστε να μην φαίνεται πλήρης αδιαφορία από τη πλευρά του Δήμου για τις γαλάζιες σημαίες.
Αυτοί οι οποίοι, διαχειρίζονται τις τύχες του νησιού ας δώσουν απαντήσεις και επαρκείς εξηγήσεις γιατί η Ζάκυνθος πρέπει να διασύρεται με αυτό τον τρόπο και γιατί φτάσαμε σε αυτή τη κατάσταση.
Δυστυχώς η Ζάκυνθος έχει πολύ λίγες πιθανότητες να επανακάμψει. Ίσως είναι μία τελευταία ευκαιρία οι τελευταίες επικείμενες εκλογές. Ακομμάτιστοι , αχρωμάτιστοι με μόνο σύνθημα πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Πρέπει να υπάρχει μία αντιπρόταση στη παρακμή που μας περιβάλλει. 
Το εκφράζω ως προσδοκία και καλώ όποιον συμφωνεί να το εκφράσει δημοσίως γιατί δεν βλέπω με ποιο άλλο τρόπο μπορούμε να ζήσουμε με κάποια ποιότητα σε αυτό το νησί.
Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από επιλογές κομματικές.

Στο ΙοnianRadio.gr! Φιλοξενούμενος ο Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων-Ζακύνθου)

Δεν περιμέναμε καμία εξέλιξη αλλά και καμία αμφισβήτηση. Αποδεικνύεται από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ότι οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής του Πλάνου είναι καθαρότατες χωρίς ίχνος ρύπανσης. Η βλάβη αντλίας που συνέβη προ ημερών αποκαταστάθηκε άμεσα. Βλάβες συνέβαιναν και θα συμβαίνουν, έχουμε να κάνουμε με μηχανήματα, απλά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα να τις αντιμετωπίζουμεΥπάρχει ευθύνη των διοικούντων, όμως κι εμείς πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, γιατί στόχος μας είναι η διατήρηση κληρονομιάς του νησιού μας. Πρωτίστως πρέπει να προσέξουμε τη δημόσια υγεία. Πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον του νησιού μας.
Η τελική απόφαση της επιτροπής, είναι να μην ανασταλούν οι εργασίες της. Θα πρέπει να δούμε σφαιρικά τα ζητήματα της Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος έχει να διαχειριστεί μία κρίση.
Υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά, τα μεγαλύτερα που βιώνει ο ζακυνθινός λαός τα τελευταία χρόνια. Οδηγούμαστε στη καταστροφή. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και να συστρατευτούμε για να διαχειριστούμε μία κρίση.
Αυτή είναι η δική μου στάση. Πρέπει να υπάρξει μία πίεση προς το δήμο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διαχειριστούμε τη κρίση.
Από τη στιγμή που δεν εισακούστηκε η πρόταση μου η να συγκαλέσει ο δήμαρχος ή ο αντιπεριφερειάρχης, επιτροπή αντιμετώπισης κρίσης, η τελική μου πρόταση ήταν να συγκαλέσει η ίδια η επιτροπή τουρισμού σύσκεψη με φορείς, πολίτες και ΜΜΕ όχι για να καλύψουν τη σύσκεψη, αλλά για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να διαχειριστούμε αυτή τη κρίση.Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολιτικός ανταγωνισμός κάτι που εκφράστηκε και σήμερα με τις τοποθετήσεις και του κου Καμπίτση και του κου Τσίπηρα
Θεωρώ ότι λόγω αυτής της υπάρχουσας προβληματικής κατάστασης που βιώνουμε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει όσοι δεν μπορούν να κάνουν στην άκρη ώστε να διαχειριστούν τα προβλήματα κάποιοι άλλοι π ου μπορούν να προασπιστούν
Δεν είδα ούτε το κ. Νιοτοπουλο, ούτε το κ. Κολοκοτσά να συνετίσει τα ΜΜΕ, ή να προειδοποιήσει για την «καταιγίδα» που υπάρχει αυτή τη στιγμή, κυρίως από κακή και στοχοποιημένη ενημέρωση .
Η ΠΕΖ αποχωρεί από την τουριστική επιτροπή οριστικά , εκτός κι αν επανέλθουν και μας πουν ότι είναι προσωρινή. Είναι η εποχή της κωλοτούμπας και μπορεί να είναι και αναμενόμενο.Ασφαλώς και υπάρχει και χρόνος αλλά και διάθεση τουλάχιστον από όσους συμμετείχαν σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, ώστε να σώσουμε ότι μπορούμε.Για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Γαλάζιων Σημαιών, ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία όπως κάθε χρόνο. Όμως επειδή ήταν τεράστιες οι ελλείψεις υποδομών αλλά και παροχών στους λουόμενους, από την άλλη δεν υπήρχε η ανακύκλωση άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για την πληρότητα των κριτηρίων
Όλη η φημολογία επίσης, περί απορριμμάτων, επόμενο ήταν να διογκώσει το πρόβλημα, πιθανολογώντας ότι τα νερά δεν είναι καθαρά. 
Τα μέλη της τουριστικής επιτροπής δεν διαχειρίζονται τη διαδικασία , αυτό γίνεται από τους υπαλλήλους.
Στην χθεσινή ανακοίνωση μας , της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων , φαίνεται ξεκάθαρα η μη ανάρτηση των γαλάζιων σημαιών που οφείλεται 
Πρόσβαση-Καθαριότητα-Ασφάλεια, είναι οι τρεις τομείς, που έχουν να κάνουν με τα βασικά κριτήρια της γαλάζιας σημαίας
Τα προηγούμενα χρόνια τα τηρούσαμε, άλλα όχι στον απόλυτο βαθμό που απαιτούνταν
Φέτος θεωρώ ότι είναι μία τιμωρία προς τη Ζάκυνθο αυτό που συνέβη, για να συνετιστεί για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο νησί μας.Είχα μιλήσει για πολιτικές σκοπιμότητες όσο αφορά το έργο με τον παράλληλο αγωγό στον Πλάνο κι αυτό γιατί βλέπουμε μέχρι και σήμερα, όταν με τα τόσα προβλήματα που έχει το νησί μας, να ασχολούνται μόνο με την περιοχή του Πλάνου που και έχει αποχετευτικό δίκτυο και είναι όλοι συνδεδεμένοι. Γιατί δεν ασχολούνται με άλλες περιοχές; Γιατί δεν ασχολούνται με λύματα ημερόπλοιων;Προ 5 ετών είχε ήδη στηθεί ο Οργανισμός Τουρισμού που με την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής δεν λειτούργησε. Είναι σημαντική η ύπαρξη ενός τέτοιου οργάνου και ειδικά για ένα προορισμό , όπως το νησί μας ,που στηρίζεται κατά 90% στον τουρισμό.
Θα πρέπει η Ζάκυνθος , να έχει ένα αυτοδιοικούμενο όργανο με απώτερο σκοπό τη καλή συνεργασία όλων και να αγκαλιάζει όλους τους φορείς, όχι μόνο τους παραγωγικούς αλλά και τους πολιτιστικούς.
Πρέπει , είναι αναγκαίο , να αναβιώσουν αυτό το κομμάτι. Τουρισμός –πολιτισμός- γεωργία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. 
Άρα χρειάζεται ένας τέτοιος φορέας, που θα λειτουργεί αυτόνομα και αποτελεσματικά, με τεχνοκρατικό τρόπο.
Θεωρώ με όλα τα προβλήματα που βιώνει το νησί μας, αλλά και με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει η Επιτροπή Τουρισμού, πρέπει να στραφούμε σε μία άλλη κατεύθυνση. Πρέπει να συνταχθεί μία άλλη γραμμή πλεύσης, για να πάμε το τόπο μας σε μία άλλη κατεύθυνση, ώστε, και να επωφεληθούμε αλλά και να διατηρήσουμε τη φυσιογνωμία του τόπου μας.
Στο κ.Νικολουδάκη αξίζουν συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια του όλο αυτό το διάστημα. Υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του από αντιπρόεδρος αλλά διατηρείται σαν μέλος. Όλα όμως εμείς τα μέλη, επιθυμούμε να διατηρήσει τη θέση που κατέχει και μαζί να πάμε ένα βήμα παραπέρα, ώστε να αλλάξουμε την εικότα της Ζακύνθου που αυτή τη στιγμή βιώνει καταιγίδα δυσφήμισης Για εμάς αντιπρόεδρος συνεχίζει να παραμένει
Πρότεινα στο τέλος της συνεδρίασης άμεση συνάντηση για τη διαχείριση της κρίσης, θα υπάρξει επικοινωνία για την ευρεία αυτή συνάντηση στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο ΙοnianRadio.gr! Φιλοξενούμενος ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ κ. Ν.Βαρδακαστάνης

Θα ήθελα όλα τα μέλη της επιτροπής να παρευρίσκονται στις συνελεύσεις , να είναι 22 άτομα και όχι να έχουμε ενδείξεις αδυναμίας. Από τη στιγμή ειδικά που έχουμε να κάνουμε με μία επιτροπή που είμαστε φιλοξενούμενοι. Είμαστε επαγγελματίες, είμαστε φορείς και έχουμε την αρμοδιότητα να πιέσουμε.
Είμαι άνθρωπος της εικόνας και της καθημερινότητας. Οι προτάσεις μας πάνε στο δημοτικό συμβούλιο. Μέσα εκεί υπάρχει το πολιτικό κομμάτι και ότι πούμε αλλοιώνεται αν δεν ακουστεί σωστά. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν άλλες προταιρεοτητες στο δημοτικό συμβούλιο...
Όταν μιλάμε όμως για τον τουρισμό πρέπει να καθόμαστε σε στάση προσοχής. Πρέπει να προσέξουμε . Θα πρέπει και οι 22 να απευθυνθούμε στο δήμο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για να φέρουμε το ποθητό αποτέλεσμα
Ο κ.Νικολουδάκης δεν θέλουμε να φύγει από αντιπρόεδρος. Απογοητεύτηκε… εγώ του είπα Αντώνη μου θα μείνεις εκεί . Φεύγοντας τι θα πετυχεις; Πρέπει να πάμε να πιέσουμε και να βοηθήσουμε…
Όπου κι αν εκλέγονται οι αιρετοί , εκλέγονται για να προσφέρουν. Δεν έχουν δικαία να γυρίζουν τη πλάτη στο πολίτη και απευθύνομαι προς άπαντες.
Εκπροσωπώ όλους τους επιχειρηματίες… με ποιο δικαίωμα βάλλεται κύριοι τον τουρισμό; διαφορετικά να κλείσουμε το λιμάνι μας και να μη δεχόμαστε τουρισμό
Θα πρέπει να υπάρχει μία στάθμη και να καταλάβουμε ότι βουλιάζουμε
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κωφεύει
Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα; Δεν είναι κακό να πουν ότι δεν ασχολούνται γιατί δεν μπορούν. Κατακρίνω κατά κόρον το δικαίωμα αυτό σε όσους το εφαρμόζουνΣτο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η Επιτροπή Τουρισμού θα κάνει παράσταση , μάλλον την ερχόμενη Τρίτη 
Σίγουρα πρέπει να κάνουμε κριτική και να λέμε πράγματα. Θέλω να παρακαλέσω, όμως να προσέχουμε τις δηλώσεις μας γιατί το διαδίκτυο είναι μία πύρινη λαίλαπα. Αυτό το νησάκι είναι τόσο όμορφο… συμβάντα έχουμε… μην βγάζουν εικόνες ότι καταστράφηκε η ΖάκυνθοςΤα προβλήματα βεβαίως πρέπει να παρουσιάζονται για να λύνονται… πρέπει με εντιμότητα και νομιμότητα να βρούμε τις λύσεις που ο καθένας από τη πλευρά του μπορεί να δώσει.
Διάβασα την επιστολή του ΚΕΠΕ και πολλά κομμάτια των επισημάνσεων. Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά υπάρχουν και πολλά ψεύτικα. Π.Χ.και μιλάω για το Γέρακα που γνωρίζω, η ράμπα δεν είναι ΑΜΕΑ που πάει στην παραλία, αυτέ υπάρχουν παραπάνω ομπρέλες στη παραλία 
Υπήρχε υπερβολή και εύχομαι να μην ήταν πολιτική…. Ας έρθουν τώρα στο Γέρακα να δούμε …. Ή ας έρθουν να πάμε για μετρήσεις….Το νησί χωρίς ανακύκλωση και χωρίς βιολογικούς δεν σώζεται ακόμη και να φτιαχτούν 50 ΛΙΒΑ… 
Να φύγουνε όσοι δε μπορούν και να διεκδικήσει άνθρωπος τις εκλογές που πραγματικά έχει διάθεση να προσφέρει. Να διεκδικήσουν άνθρωποι που από πριν θα έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν. Οι εκλογές είναι μακριά από εμένα… 
Φίλοι μη γυρίζεται ποτέ τη πλάτη σας γιατί το κακό θα έρθει και στη πόρτα σας. Αν καταστραφεί όλο το νησί, θα καταστραφούμε κι εμείς. Πρέπει να πιέσουμε σε μορφή πνιγμού. Δεν μπορώ να βλέπω αυτό το παράδεισο να καταστρέφεται. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τη καταστροφή του τουρισμού για να τους πάνε σε άλλες περιοχές. Γι αυτό προσοχή. Ενότητα γιατί είμαστε σε πόλεμο με πολλά θύματα. 
Ας βγει κάποιος να μου πει ότι έχω άδικο… Τέρμα τα χρώματα κύριοι… Ενότητα και πάμε όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα της Ζακύνθου…
Κατ΄ ουσία, η δυσφήμιση μας καταστρέφει… γιατί ναι, υπάρχουν προβλήματα, αλλά θεραπεύονται. Και ο πολιτισμός αυτού του νησιού εξαφανίστηκε , χάθηκε… 
Γιατί αυτό το ψέμα και η αδιαφορία;

Στο ΙοnianRadio.gr! Φιλοξενούμενος ο Τάσος Τζίμης (επιχειρηματίας Καλαμακίου)

Ο κ. Βαρδακαστάνης πρέπει να κατέβει στις εκλογές… Ποιος θα κατέβει;
Στο νησί μας έρχονται μαύρες σημαίες και όχι γαλάζιες…
Κάποιοι δημοσιογράφοι είστε φανταστικά άτομα και με έχετε βοηθήσει να διώξω την αλητεία από το ΣΚΟΠΟ. Αυτό δεν συμβαίνει με όλους ...
Γιατί σήμερα φτάσαμε στους οργανισμούς; Γιατί από 22 άτομα στην επιτροπή τουρισμού φτάσαμε στα 6; Ποιος τους είπε να αποχωρήσουν σιγά-σιγά; Γιατί τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν και στη δημοτική αρχή δεν προωθούν τα θέματα και στο δημοτικό συμβούλιο; 2-3 να έλυναν κάθε χρόνο, θα είχαμε κάποια σοβαρά αποτελέσματα
Τους κ. κ.Νικολουδάκη και Κουρή παραδέχομαι, μέσα από εκπομπές που τους έχω ακούσει...
Τα στραγγίδια τώρα το καλοκαίρι δεν κατεβαίνουν. Αλλιώς δεν θα τους άφηνα να ησυχάσουν … τα απορροφάει το ρέμα. Μπορώ να δώσω το τελευταίο πόρισμα του ΚΕΠΕ…
Είναι πολλά χρήματα, και πολιτική σκοπιμότητα. Ποιος από αυτούς που διοικούν έχει το δικαίωμα να μας καταστρέφει;
Που είναι το επιμελητήριο; Που είναι το τουριστικό τμήμα να στηρίξει τους επιχειρηματίες της Ζακύνθου και να μη παίζει κανένας Τσίπηρας στη πλάτη μας; Αλλά να μου πεις και ο κ.Τσίπηρας είναι μέσα στο επιμελητήριο….Το επιμελητήριο δέχεται, ότι δέχεται, και δεν αναπνέουν εκεί μέσα… Που είναι το επιμελητήριο που κατέβασαν τις γαλάζιες σημαίες και δεν πήγε να κάνει μήνυση στη δημοτική αρχή;…. που δέχτηκε τα τέλη; … Δεν ανοίγει όμως μύτη, που δεν έκανε τίποτα το επιμελητήριο….Πάει καιρό που παραιτήθηκε ο κος Λάζαρης, τρεις μήνες…. Πως κάνουν συμβούλιο; Με 21 άτομα; Παράνομα; Ή δεν κάνουν μία συνεδρίαση ανά μήνα; Κι αυτό παράνομο είναι.
Στις επόμενες εκλογές , στις βουλευτικές , περιμένω κάποιους στη γωνία.

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (26/07/2018)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
IONIAN RADIO 
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ