Νίκος Βαρδακαστάνης, πρ. " Ο ΣΚΟΠΟΣ" Βασιλικός Ζακύνθου

Τελικά έγινε αυτό που είχε προταθεί, αλλά έγινε βουβά σιωπηλά… 
Περιμένουμε τη τροποποίηση που θα κάνει ο Δήμος για να επαναλειτουργήσει η Επιτροπή. 
Το θέμα είναι οικονομικό…
Ότι αφορά πολιτική θέλω να πω ότι πραγματικά είναι λάθη γιατί ήρθαμε να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργήσουμε

Όσο αφορά τις γαλάζιες σημαίες, στη Κέρκυρα έχουν 5πλάσιο πρόβλημα αλλά οι γαλάζιες σημαίες δεν αφαιρέθηκαν.
Ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσε να γίνει απέναντι στο τουρισμό. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να χτίζει το προφίλ του πολιτικά επάνω σε αυτό. Είναι γεγονός ότι κάποιοι από τα συντρίμμια κερδίζουν…
Λόγω εργασίας , κάθε φορά που επισκέπτομαι τη περιοχή κάνω το σταυρό μου, να φύγω καλά από τη περιοχή του Ναυαγίου. ¨Η θα πρέπει να σταματήσει ο χώρος να είναι επισκέψιμος οργανωμένα ή θα πρέπει να προστατέψουν αυτούς που τον επισκέπτονται. Θα μπορούσαμε σήμερα να είχαμε 300 νεκρούς. Μέχρι πότε θα έχουμε άγιο; Πόσο θα μας αντέξει;
Περιμένω την τροποποίηση προϋπολογισμού του δήμου. Συμμετέχουμε στην επιτροπή για να μπορέσουμε να προσφέρουμε. 
Η επιτροπή που εκπροσωπεί τη Ζάκυνθο και μας εντάσσει μέσα δεν είναι αυτή. 
Εγώ Οργανισμό Τουρισμού θέλω. Η επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει με όλους αυτούς. Είναι δύσκολο όλη η κοινωνία να ενταχθεί σε αυτό το κομμάτι. Είναι το λάθος αυτή η επιτροπή. Χρειάζεται ένας αυτόνομος Οργανισμός Τουρισμός. 
Ο κ.Νικολουδάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια, προσέφερε με το δικό του τρόπο και με τις υποχωρήσεις του. Το σωστό όμως ήταν να μείνει όχι να φύγει και να πάμε σε Οργανισμό.
Είναι εκλεγμένοι για να υπηρετήσουν τη Ζάκυνθο και το πολίτη. Οποίος δε μπορεί πάει σπίτι του. 
Το Ναυάγιο θα ξανανοίξει με τον ίδιο τρόπο και τους ίδιους κινδύνους. Όχι . Να μείνει κλειστό. Η δυσφήμιση είναι μεγάλο πράγμα. Για φανταστείτε να έρθει η εξέδρα κάτω…
ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Υπάρχει ένας κύκλος που δεν είναι 100% ότι θα κλεισει. Τη Παρασκευή θα βγάλω ένα δελτίο τύπου. Θα εξαρτηθεί από 2-3 πραγματάκια αν θα αποχωρήσω.

Έχω προσφέρει αρκετά, αλλά πιθανόν να παραμείνω μέχρι τον Ιούνιο, γι αυτή την ποδοσφαιρική περίοδο. Το σίγουρο εγγυημένα είναι ότι ο κύκλος μου θα λήξει στο τέλος του πρωταθλήματος.
Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για να αποχωρήσω. Μου κάνουν την τιμή να είμαι πρόεδρος στο σύλλογο επαγγελματιών. Θέλω να ρίξω τη δύναμη μου σε αυτό το κομμάτι όπως επίσης και στην οικογένεια μου. Στην ομάδα με χαλάνε και κάποια πράγματα στο σύστημα αλλά αυτό θα το πούμε αργότερα.

Γιάννης Φεραδούρος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου

Ήταν πάρα πολύ σημαντική και χρήσιμη η παρουσία του κ.Λέκκα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μάθαμε πάρα πολλά . Είμαστε μια σεισμογενής περιοχή και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτό το φαινόμενο. Ο βράχος δεν έχει αποκολληθεί παρά μόνο το 1/5 και αναμένεται και η πτώση των υπολοίπων 4/5.
Θα μπορέσει να ξανανοίξει η παραλία αλλά θα πρέπει να μειωθεί η πολιτική πρόσβαση στη παραλία. Ζήτησε να οριοθετηθεί η παραλία σε 3 ζώνες επικινδυνότητας για τη πρόσβαση στη παραλία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει κάθε χρόνο να αναθεωρούμε ως προς την προσβασιμότητα αναλόγως και με τη γεωφυσική κατάσταση. Όσο για επάνω το πρανές θα πρέπει να φραχτεί και παράλληλα ή να φύγει τελείως η εξέδρα ή να μπει μία άλλη περιστροφική εξέδρα.
Εκείνο που μας προβλημάτισε είναι ότι επάνω αν δεν συσταθεί ένας φορέας διαχείρισης δεν θα βρούμε άκρη. Ποιος είναι ο φορέας που έχει την ευθύνη όταν διεκδικείται από δήμο, εκκλησία κλπ. Για μένα αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από χθες.
Ας πάρουμε το αίσιο αποτέλεσμα που όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε κανένα νεκρό. Εγώ είμαι επιφυλακτικός ως προς την υλοποίηση στο επάνω μέρος του Ναυαγίου…
Πήραμε ομόφωνη απόφαση να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα.
Τα μέτρα θα πρέπει να παρθούν για να μπορέσουμε όχι να μειώσουμε το κίνδυνο αλλά για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Είμαι μέλος ενός συνδυασμού που αναδείχτηκε νικητής το 2010.
Ασχοληθήκαμε με την ενοποιήσει των 6 δήμων σε 1 και αφήσαμε έργο και παρακαταθήκες. Ηττηθήκαμε το 2014 αλλά όλοι μας μαθαίνουμε… ας αφήσουμε το πώς χάσαμε….
Όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα ντοκουμέντα ….
Το 2014 κάτσαμε στα έδρανα της αντιπολίτευση και σήμερα βλέπουμε την ανεπάρκεια όλης της δημοτικής αρχή και μηδενός εξαιρούμενου των μελών της.
Ο κ. Αβράμης θα παραμείνει φίλος μου… Όλα θα κριθούν σε λίγους μήνες… Του καθενός τις επιλογές θα τις κρίνει η κοινωνία μας…
Ο εκλογικός νόμος δεν αφήνει περιθώρια να χαρεί ούτε και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί. Και αυτό γιατί ο δύσμοιρος θα πρέπει να αναζητήσει τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων. Δεν νομίζω ο πρώτος συνδυασμός να κάνει πάνω από 8-9 συμβούλους. Αυτός ο νόμος νομίζω ότι τελικά θα διαλύσει την αυτοδιοίκηση.
Οι συμμαχίες , προβλέπονται για μετά τις εκλογές… Στη δεδομένη στιγμή εμείς σαν συνδυασμός έχουμε βάλει ως στόχο να δούμε το πρόγραμμα το συνδυασμού μας , παράλληλα με τον εμπλουτισμό νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο μας.
Οποιοδήποτε πολίτη και να ρωτήσεις θέλει κάτι καινούργιο, κάτι το νέο…. Ο κ. Αρμένης είχε εκφράσει τη διάθεση του να είναι υποψήφιος και μας είχε πει μάλιστα ότι ο καθένας μας θα μπορούσε να βρει κάποιον να μπει μπροστάρης.
Κι εγώ ασχολήθηκα προσεγγίζοντας τεχνοκράτες. Η απάντηση τους ήταν ότι στο τέλμα που έχει φτάσει ο δήμος προβληματίζονταν.
Ο κ.Αρμένης είναι ο πιο συνειδητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος. Μπορεί να είναι πάνω από 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση αλλά πάντα ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης εκτός από 2 θητείες επί Λαδικού και επί Μποζίκη.
Δεν μπορεί λοιπόν να φέρεις αποτέλεσμα σαν αντιπολίτευση.
Αυτή η καραμέλα ότι είμαστε το ίδιο και το αυτό με την αντιπολίτευση, να τελειώσει. Η δημοτική αρχή μη έχοντας πυξίδα προσανατολισμό που θα πάει βάδισε στο δικό μας πρόγραμμα. Τι να κάναμε ;


Αντώνης Νικολουδάκης , Επιχειρηματίας , πρώην Αντιπρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Ζακύνθου

Δυστυχώς η επιτροπή βρίσκεται σε αδράνεια, δεν υπάρχει πρόεδρος σε ισχύ. Από όσο γνωρίζω ο κ.Λουκίσσας έδωσε ευθέως και ξεκάθαρα την παραίτηση του στο Δήμαρχο εδώ και πολύ καιρό και έχει αποχωρήσει από την επιτροπή.
Μέχρι να οριστεί νέος προεδρεύων βρίσκεται σε αδράνεια η επιτροπή και δεν εργάζεται. 
Είχα καταθέσει προτάσεις για τα ζητήματα ασφαλείας στο Ναυάγιο. Είχα ενημερωθεί από τον ίδιο λιμενάρχη από το κ.Κοκκάλα πριν από ένα χρόνο και μάλιστα τον προέτρεψα να κάνει έγγραφο στο Δήμο . Πράγματι το έπραξε άμεσα . Με το έγγραφο ζητούσε την τοποθέτηση σήμανσης και την περίφραξη του ναυαγίου. 
Από το δήμο δεν υπήρξε ανταπόκριση, καμία απολύτως. Ζητήσαμε ένα μικρό κονδύλι για μέτρα ασφαλείας στη παραλία και αγορά εξοπλισμού που οι οικονομικές υπηρεσίες δεν έδωσαν και το πραγματοποιήσαμε με ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν στάθηκε δυνατό η αρμόδια υπηρεσία προσλήψεων, να προχωρήσει σε πρόσληψη ναυαγοσωστών στην περιοχή του ναυαγίου. Ακόμη και από τις τεχνικές υπηρεσίες που ζητήσαμε προσωπικό για να προβούμε στις εργασίες αντί για άτομα μας ζητούσαν έγγραφα. Τελικά καταφέραμε και στείλαμε 2 εργάτες με την εμπλοκή και παρέμβαση του γενικού γραμματέα του δήμου.
Για τη διαχείριση της περιοχής του ναυαγίου έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ανάπτυξη της χερσαία και τη θαλάσσια ανάπτυξης στην περιοχή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και παρακάτω.
Εγώ παρήγαγα ένα έργο. Αυτή ήταν η δική μου υποχρέωση…
Τα μεγαλύτερα εμπόδια στο έργο του δήμου, τα θέτουν οι ίδιες του, οι υπηρεσίες.
Το Ναυάγιο είναι κλειστό και θα πρέπει να παραμείνει κλειστό για λόγους ασφαλείας. Πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης αυτή τη στιγμή για τη σωστή ανάπτυξη της περιοχής. Υπάρχουν εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν στην επόμενη 2ετία να μεταμορφώσουν τη περιοχή. Είμαστε τέλος της σεζόν και δύσκολα τώρα να ανοίξει η περιοχή. Η ζημιά λοιπόν στους τουριστικούς επαγγελματίες δεν είναι μεγάλη. 
Αυτά είναι γεωλογικά φαινόμενα που θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.
Δεν χρειάζονται θαύματα, συγκεκριμένες παρεμβάσεις χρειάζονται.

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (19/09/2018)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
IONIAN RADIO 
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ