ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΒΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 


Ανδρέας Κοτσώνης (Πρόεδρος Oμοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων)

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
 ‘’Ορατότης μηδέν στο θέμα Λαζαρέτα. Δυστυχώς η ελπίδα στη Ζάκυνθο παραμένει ελπίδα. Τελευταία φορά που υπήρξε μία μελέτη ήταν επί δημαρχίας Τσαγκαρόπουλου.
Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα… αλλά δυστυχώς τίποτα μα τίποτα δεν έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή, για να δούμε τουλάχιστο κάτι. Το τοπικό συμβούλιο Αργασίου δεν υπάρχει. Ποτέ δεν είχε γίνει. Αυτό το εκλογικό μαγείρεμα κάποιος να παίρνει 250 ψήφους και πρόεδρος να γίνεται ένας με 70 αυτό το αποτέλεσμα έφερε.
Δεν έχω καμία επικοινωνία με κάποιον , ο κ.Αντιδήμαρχος Κόκλας Κώστας, από πλευράς του πολύ λίγες παρεμβάσεις, το ίδιο και το τοπικό συμβούλιο πόλης.
Ζήτησα από τον αντιδήμαρχο τη μελέτη για το έργο της παραλίας, δεν την πήρα . Την ζήτησα τη μελέτη για να απευθυνθώ σε γραφείο στην  Αθήνα μήπως γίνει ένταξη. Δεν ξέρω γιατί δεν μου την έχουν δώσει. Όλα θα τα ξαναθυμηθούν σε ένα χρόνο που είναι εκλογές.
Ο κ.Κοντονής με βοήθησε , σε συγκέντρωση που έγινε στο χωριό. Τη βρήκε σε κάποιο υπουργείο , στον κ. Μανιάτη και εκεί τελείωσε  η υπόθεση
Δεν κατηγορώ κανέναν. Μπορεί τα προβλήματα της καθημερινότητας να μην δίνουν την ευκαιρία στο δήμαρχο για να ασχοληθεί με κάποια πράγματα. Ρωτάω όμως γιατί αυτή η μελέτη που είναι τελειωμένη δεν προχωράει ώστε να γίνει έργο.
Επισκέφτηκα το κ.Νιοτόπουλο, του είπα για τα πάρκινγκ. Με ενημέρωσε ότι ο επίτροπος δεν έχει πρόβλημα να γίνει ενοικίαση πάρκινγκ. Το μετέφερα στο δήμο ώστε να λυθεί το κυκλοφοριακό. Ο δρόμος είναι περιφερειακός. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούν δήμος και περιφέρεια να το λύσουν. Μπορούν να νοικιάσουν 2 πάρκινγκ και όχι να πετάνε το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο.
Αυτό που δημιουργείται θα λυθεί με αυτό τον τρόπο.  Η πομπή των αυτοκινήτων προς Βασιλικό είναι μεγάλη , υπάρχει χάος.
Υπάρχουν οι χώροι. Ας ενδιαφερθούν , να έρθουν να λυθεί το θέμα. Γνωρίζω το θέμα , έχω μελετήσει και μπορώ να τους καθοδηγήσω. Γνωρίζω τη δυναμικότητα του Αργασίου σε δωμάτια αλλά γνωρίζω και πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα στο Αργάσι.
Αν δεν γίνει τοπικό συμβούλιο όμως, πως θα λυθούν τα προβλήματα;
Πολλά τα προβλήματα δεν είναι. Αν καθίσουμε να τα δούμε θα τα αντιμετωπίσουμε.
 
Επιστημονικά για το ΛΙΒΑ δεν μπορώ να μιλήσω. Όταν πήγα και είδα τον εξοπλισμό αυτά που είδα είπα. Ο κ. Σκιαδόπουλος κολλάει στα λόγια του Κολοκοτσά «Ποτέ στο ΛΙΒΑ». Δεν καταλαβαίνει όμως το πρόβλημα με το Σκοπό που από κάτω υπήρχε υδραγωγείο και κάθε εβδομάδα κάναμε ανάλυση. Εγώ είπα αυτό που είδα πηγαίνοντας επάνω. Οι προεκλογικές του δεσμεύσεις του Κολοκοτσά καθυστέρησαν το να πάνε στο ΛΙΒΑ. Εγώ επάνω που πήγα είδα το τέλειο επάνω στο ΛΙΒΑ και αυτό είπα.
Η αποκεντρωμένη είχε στείλει το πρώτο εξάμηνο έγγραφο τα απορρίμματα να πάνε στο ΛΙΒα
Δεν θέλω να κάνω καμία τοποθέτηση για το επιμελητήριο , από τη στιγμή που αποχώρησα δεν ασχολήθηκα.
Επαγγελματικά η κίνηση πήγε από 10-20% χαμηλότερα από πέρυσι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε ποιοτικότερο τουρισμό. Λογιστής δεν είμαι αλλά οι ίδιοι λένε ότι τον Ιανουάριο ο έλληνας θα έχει στεγνώσει οικονομικά’’.

 
Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)

Είναι το ξεκίνημα μιας καταστροφής προς το Βασιλικό το κομμάτι του Αργασίου.
Είναι η πρώτη επαρχιακή οδός . Το θέμα με καίει. Έχω κάνει ένα βήμα παραπάνω και έχω βάλει δικηγόρο. Θα δημοσιεύσω το αν πραγματικά αν επιτρέπεται στο κομμάτι από τη γέφυρα μέχρι το Γέρακα να υπάρχει παρκινγκ και αν κάποια τεράστια οχήματα που καταστρέφουν το δρόμο, τους επιτρέπεται η στάθμευση
Μιλάω με ουσία. Γιατί αυτή η κάλυψη; Τι εξυπηρετεί; Γιατί περί καλύψεως μιλάω και δεν εξαιρώ κανέναν αρμόδιο φορέα. Περί καλύψεως πρόκειται και καταγγέλλω ότι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων είναι αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι. Όταν βλέπω κάποια λεωφορεία για 17 λεπτά στη μέση του Αργασίου και να με βρίζει στη κυριολεξία, δεν μπορώ να το πω διαφορετικά.
Οι αρμόδιοι φορείς , αυτοί που επιβάλουν την τάξη που είναι; Και η τροχαία είναι μέσα. Γιατί αυτή η κάλυψη της απόλυτης παρανομίας στο χώρο;
Το συζητάμε με τους αρμόδιους φορείς και μου λένε ότι είναι άλυτο το θέμα.
Ο κ.Νιοτοπουλος μου λέει ότι έχει κάνει συστάσεις , έχει συζητήσει με τους φορείς , αλλά… το πρόβλημα μεγαλώνει…. Μπορεί να υπάρχει κάλυψη, μπορεί να το αφήνουν το θέμα για το τουρισμό… όμως ας ρωτήσουν και εμένα.
Ο Ανδρέας Κοτσώνης προσφέρει για το Αργάσι και έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα στο Αργάσι.
Το επόμενο μου βήμα είναι όταν ενημερωθώ από το δικηγόρο τι επιτρέπεται, να τα δημοσιεύσω στα ΜΜΕ στη περιφέρεια και στο δήμο και θα περιμένω τις εξελίξεις. Μετά δεν ξέρω τι θα κάνω, τώρα όμως ενημερώνομαι.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Έχω δώσει πάρα πολλά πράγματα . Πιέστηκα από θέμα χρόνου αλλά και από κάποιες αδικίες και είπα να παραλάβει κάποιος άλλος την ομάδα να συνεχίσει., η ομάδα θέλει πάρα πολύ δουλειά… υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Τώρα ποιοι είναι; Τη Κυριακή θα το δούμε. Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα τη Δευτέρα το πρωί θα βγω να κάνω την ανάλογη δήλωση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το κανόνα των  καταστατικών. Λέει ότι όταν ένας πρόεδρος δεν συνεχίζει, το αναφέρει στο Διοικητικό συμβούλιο.  Αυτό έγινε χθες βράδυ αλλά αρνήθηκε την παραίτηση μου και πάμε σε γενική συνέλευση που εκεί θα τα κουβεντιάσουμε όλα. Πρώτα από όλα αν θέλει κάποιος να συνεχίσει μετά από εμένα. Αν αρνηθούν όλοι τότε πραγματικά πρέπει το υπάρχον Δ.Σ να συνεδριάσει εκ νέου. Τυπικά ακόμη είμαι ακόμη Πρόεδρος. Αν κάποιος δεν θέλει να συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο μου, τότε θα ξανακαθίσει το Δ.Σ και θα βγάλει νέα απόφαση. Αυτά όμως τη Δευτέρα το πρωί

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το πολυδύναμο , έχει γίνει το σπίτι των ανέμων. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι κρίμα να καταστρέφεται αυτή τη στιγμή. Αυτός ο χώρος θέλει μέχρι 200.000 € και μετά θα μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στο Βασιλικό.
Μου λένε όλοι ότι έχω δίκιο αλλά τελικά είναι το σπάτε των ανέμων που η ίδια η φύση το καταστρέφει. Είναι κρίμα γιατί κάποια στιγμή θα αρχίσει να γκρεμίζεται κιόλας. Κάποιος πρέπει να τολμήσει.
Αν πραγματικά από κάπου βρεθούν τα χρήματα , είναι πολλά αλλά και πολύ λίγα παράλληλα γι αυτά που θα προσφέρει.
 
Εκπροσωπώ σαν Νίκος Βαρδακαστάνης ,πάντα έντιμα, πάντα θα είμαι παρών, θα λέω την αλήθεια και θα διεκδικώ. Καλό είναι να με σέβονται αλλά και να υλοποιούν τα αιτήματα. Τα μέλη μου έχουν ταυτότητα και προσωπικότητα.  ΤΑΣΟΣ ΤΖΊΜΗΣ (Επιχειρηματίας Καλαμακίου)

 «ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ, ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΆΛΛΟΥΝ» -  ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΤΣΙΠΗΡΑ -  ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ -  ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Με προκάλεσε η εκπομπή απόψε  , και ευχαριστώ που με τα λεγόμενα του κ.Κοτσώνης επιβεβαιώθηκε ότι ο ΣΚΟΠΟΣ είναι ένα έκτρωμα και ότι κατά τακτά διαστήματα έκανε έλεγχο στα Βρυσάκια για το νερό.

Το έγκλημα καθημερινά θα επιβεβαιώνεται , είναι τεράστιο , όπως τεράστιο είναι και στο ΛΙΒΑ

Ο Νίκος Βαρδακαστανης  είναι από τα λίγα καλά άτομα σε αυτό το νησί που καθημερινά το βιάζουν.

Στον περιφερειακό δρόμο απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση ρητά. Δεν παίρνεις μόνο πινακίδες αλλά ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Απλά και ήσυχα παίρνεις από το δήμο άδεια για παρκινγκ αριστερά  και δεξιά ανα μονούς και ζυγούς μήνες.

Δεν βοηθηθήκαμε από τη ζακυνθινή εξουσία για το ΧΥΤΑ . Αν μας βοηθούσαν άτομα που ήξεραν καλά το θέμα

Το χωριό μου εγώ στα χέρια του Τσίπηρα δεν το άφηνα με τίποτα. Δεν υπάρχει συμβούλιο, προσυμβούλιο, είδα πονηρά και κακά πράγματα για μένα. Έτσι έπρεπε να βοηθήσω,  εγώ,  να κλείσω το «τέρας» ΧΥΤΑ.

Ζητήσαμε σαν αντιπρόεδροι εγώ και ο κ.Στασινόπουλος γίνει ένα έκτακτο συμβούλιο για τα απορρίμματα στο επιμελητήριο. Ποιο ήταν το κακό; Δυστυχώς  επιβεβαιώνομαι και αυτό θα συμβαίνει όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουν εκλογές.

Τώρα το επιμελητήριο κάνει έργα… πήγε στη ΔΕΘ, επισκέφτηκαν το κ.Τσίπρα , το κ. Μητσοτάκη…. Φυσικά αστειεύομαι ….

Η αντιπολιτευση πρέπει να ενημερώνει τον κόσμο , προχωράνε κάποια πράγματα ή όλα έχουν παγώσεις

 Με το κ.Κεφαλληνό το δικηγόρο προχωράμε το θέμα και μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε απαντήσεις που θα υποβάλλουμε μηνύσεις.


 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (25/09/2018)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
IONIAN RADIO 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ