IonianRadio.gr  ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’, ο Νίκος Βαρδακαστάνης για την Επιτροπή Τουρισμού ‘’Είχε κάποια αποτελέσματα… που οφειλόταν σε 3-4 άτομα… Κάποιοι αποχώρησαν γιατί δεν λειτουργούσε σωστά ‘’ – Τι δηλώνει για Δήμο-ΠΕΖ-Σιδερένια Γέφυρα στο ποτάμι Αγ. Χαραλάμπη- Υδροδοτηση στο Δ.Δ.Βασιλικού και το σχόλιο με νόημα του Κώστα Κόκκορη «Δεν εισπράττω τα ανάλογα χρήματα, με τα κυβικά που παίρνει ο Βασιλικός», καθώς και για τον Α.Ο.Βασιλικού «Αποχώρησα όχι γιατί απέτυχα… Είχα διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι θα αναλάβουν…»

Συγκεκριμένα:

Παρόλο του ότι έχω άποψη και ασχολούμαι, θεωρώ ότι υπήρξε αύξηση, η ανάπτυξη τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, μένουν όμως άλλα πράγματα πίσω.
Ο κόσμος που έρχεται δεν έχει τα ανάλογα χρήματα για να μπορεί να προσφέρει στη Ζάκυνθο. Πολύς ο κόσμος αλλά τα χρήματα είναι λίγα. Επίσης κάθε μέρα και κάθε χρόνο δημιουργούνται πάνω από 20% επιχειρήσεις. Αυτό θα μας πληγώσει, θα μας στενοχωρήσει γιατί θα είναι τόσες πολλές οι επιχειρήσεις και τα χρήματα που θα φέρνει ο κόσμος δεν θα μπορούν να μας ικανοποιήσουν.
Το φορολογικό σύστημα είναι τελείως λάθος, υπάρχει αποκεφαλισμός, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Μία επιχείρηση μη ξεχνάμε ότι εκτός της φορολογίας έχει και καθημερινά έξοδα
Είναι αβάσταχτα τα ποσά, τη βγάζουμε δύσκολα. Το εισόδημα δεν φτάνει , δεν
μένει τίποτα .
Σίγουρα είναι υπερβολή αυτό που λέγεται δε δουλεύω καθόλου. Το all inclusive θεωρώ ότι πραγματικά δεν έκαναν ζημιά τα ξενοδοχεία. Ο τρόπος που προσεγγίζουν κάποιοι τον επισκέπτη είναι σε πολλά σημεία. Το 70% των επισκεπτών είναι ή σε ένα καράβι ή σε ένα λεωφορείο κλπ. Κάποιοι στη Ζάκυνθο πραγματικά θησαυρίζουν αλλά η πλειοψηφία αιμορραγεί.
Ο μηχανισμός ελέγχου προέρχεται από το κράτος. Ποιο κράτος; Αυτό κάνει το κράτος παρανομεί. Όταν δεν σέβεται το πολίτη και τον επιχειρηματία και αποκεφαλίζει αυτό κάνει. Ο μηχανισμός είναι καλός όταν είναι υγιής.Σίγουρα η επιτροπή τουρισμού είχε κάποια αποτελέσματα όμως αυτό οφειλόταν σε 3-4 άτομα.
Κάποιοι αποχώρησαν, γιατί δεν λειτουργούσε   σωστά. Η επιτροπή έκανε πράγματα και δεν ήταν κακό ότι υπήρχε. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει θα το δούμε στις επόμενες ημέρες, μήνες , χρόνια….
Μετά την αποχώρηση του κ.Νικολουδάκη, δεν έχουμε συνεδριάσει. Σε κάποιο χαρτί υπάρχει επιτροπή τουρισμού. Όμως εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει Οργανισμός τουρισμού
Σίγουρα πρέπει να είναι μέσα ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι παραγωγικοί φορείς. Θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αν όμως δεν μπορούμε τότε αυτό το νησί δεν μπορεί να πηγαίνει μπροστά.
Εμείς στην επιτροπή τουρισμού είμαστε φιλοξενούμενοι. Ότι και να αποφασίσουμε θα περάσει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Αν δεν το αποφασίσουν δεν θα προχωρήσει.
Υπήρξαν πράγματα που έγιναν στο Βασιλικό, όμως εμείς διεκδικούμε αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Η καθημερινότητα είναι πολύ σημαντικό πράγμα για το ζακυνθινό. Διεκδικούμε τη διαφορά και αυτά που πραγματικά λείπουν. Ο Βασιλικός είναι ένα από τα χωριά που είναι σε πολύ καλή κατάσταση ως προς την καθαριότητα. Με το νερό υπήρχαν κάποια κενά . Σε κάποια σημεία χάνονται χιλιάδες κυβικά, το γνωρίζει η ΔΕΥΑΖ, εντοπίστηκε σε ένα σημείο στο Ξηροκάστελο και διορθώθηκε
Δεν γνωρίζω αν το νερό αφαιρείται με παράνομο τρόπο κάτι που άφησε να εννοηθεί ο κ.Κόκκορης. Αφού πραγματικά λέει πως δεν εισπράττει για το νερό που δίνει , άρα το γνωρίζει.
Ότι και να συμβαίνει την ευθύνη την έχει η ΔΕΥΑΖ. Ας βρουν τον τρόπο να δουν αν χάνεται και που και πως το νερό. Εγώ θέλω πάνω από 1000 κυβικά την ημέρα να δίνονται στο Βασιλικό. Με απασχολεί να λυθεί το πρόβλημα.
Αναγνωρίζω τα βήματα που λύνονται όμως το πρόβλημα δεν λύνεται.
Υπάρχει μία βελτίωση στο φωτισμό, στο οδόστρωμα, έγιναν κάποια στηθαία.
Και στο πολυδύναμο πετύχαμε κάτι. Έγιναν βελτιώσεις… όμως…
Αναγνωρίζουμε ότι έγινε δουλειά , ας δούμε όμως αποτέλεσμα.
Για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη είναι ότι ο κόσμος συνολικά έχει το δίκιο του. Έγινε ένα στολίδι με τον αγώνα μας η πρώτη γέφυρα. Δίπλα έγινε και η σιδερένια γέφυρα. Ίσως κάποιοι με έχουν παρεξηγήσει και θα πουν ‘’ μα Βαρδακαστάνη δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο;’’
Έχω απόλυτη άποψη τι συνέβαινε στη γέφυρα. Υπήρχε ένας όγκος ι.χ. Μια μέρα μέτρησα 131. Αυτός ο όγκος των ι.χ μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Την ίδια άποψη έχω και εγώ , αλλά να καταλάβουν ότι κι εμείς στο νότιο μέρος δεν είμαστε λεπροί.
Λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα της περιοχής. Ας κάνουν λίγο υπομονή. Και όποιος θέλει ας φτιάξει αυτό το γεφύρι, όλοι το θέλουμε.
Επειδή δεν έχω στόχους να πολιτευτώ, δεν ανήκω σε κάποια πολιτική ομάδα, λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα της περιοχής μου
Για το κυκλοφοριακό στο Αργάσι θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έκλειναν το δρόμο… απαράδεκτη η κατάσταση μέχρι χθες.
Ήθελα να επισκεφτώ τη περιφέρεια, όταν γνωρίζω ότι είναι καλά στην υγεία του ο αντιπεριφερειάρχης θα τον επισκεφτώ.
Για τον Αθλητικό όμιλο Βασιλικού
Είμαι υπέρ του αθλητισμού. Όλοι πρέπει κάπου να ανήκουμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω παίξει ποτέ μπάλα. Ανήκω στο καράτε. Μου αρέσει πάρα πολύ. Μέχρι σήμερα αυτό κάνω. Στο ποδόσφαιρο που μου αρέσει να το βλέπω και να το υπηρετώ δεν έπαιξα. Ξεκίνησα γιατί ήταν Α.Ο.Βασιλικού. θεωρώ ότι έκαναν ένα πετυχημένο κύκλο. Τώρα με την αποχώρηση μου πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως δεν απέτυχα κι έφυγα. Αμφισβήτηση μπορεί να υπάρχει , υπάρχουν όμως λόγια. Αποχώρησα γιατί πραγματικά αυτός ο χειμώνας για μένα είναι σημαντικός για το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι κι επίσης θέλω να είμαι κοντά στην οικογένεια μου. Η ομάδα έχει πολύ δουλειά. Είχα διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι θα αναλάβουν .
Ο Νίκος ο Βαρδακαστάνης δεν απέτυχε. Είπε αποχωρώ. Και αν ήξερα ότι κανένας δεν θα την αναλαμβάνει θα συνέχιζα. Και πάλι θα βοηθήσω, θα είμαι κοντά. Τον Απρίλιο θα υπάρχει νέα γενική συνέλευση και εκεί θα εκτιμηθούν όλα και … όλα μπορούν να συμβούν τον Απρίλιο.
Για το Σύλλογο ‘’ΣΚΟΠΟΣ’’ έχω ανάγκη να το πω, θα δώσω μεγάλο αγώνα να βελτιώσουμε τη περιοχή μας ώστε να έχουν όφελος οι επιχειρηματίες.
Ζάκυνθος Καιρός