Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, συνοδεύοντας οικείο του πρόσωπο με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, περιγράφει ο Νίκος Βαρδακαστάνης, στέλνοντας μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες.Το ασθενοφόρο, "εγκλωβισμένο" στην οδική αρτηρία του Δ.Δ.Αργασίου, και οι αγωνιώδεις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, να φτάσουν εγκαίρως στο ΓΝΖ, ανασύρουν τις δυσκολίες που καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν οι διασώστες και από την άλλη ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κυκλοφοριακού χάους, η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού
 
Θα μιλήσω σαν ένας απλός πολίτης ,θα ξεφύγω από το θεσμικό πλαίσιο και τους νόμους, που αρκετές φορές τους έχω πει και περιμένω να αναλάβουν οι νέοι θεσμοί, για να τους δω και να προσπαθήσω να βρω ανταπόκριση.
Λέω λοιπόν , θα ήθελα να μη ζήσει κανείς το γεγονός να θέλει να σώσει τους γονείς του και να μη μπορεί να φτάσει το νοσοκομείο και αυτό γιατί κάποιοι έχουν παγιδεύσει το δρόμο. Και ρωτάω αν κάποιος θέλει να σώσει τον δικό του άνθρωπο, τι κάνει. Όταν ένας δρόμος είναι παγιδευμένος , το ασθενοφόρο θα καθυστερήσει και όταν πρόκειται για ασθένεια δεν έχεις χρόνο. Τα παιδιά του ΕΚΑΒ ήταν αξιόλογα , έκαναν τα πάντα...
Δεν είναι μόνο ο τουρίστας λοιπόν που θα καθυστερήσει να πάει στη παραλία, είναι θέμα υγείας. Ας φύγουμε από τη καθυστέρηση των διακοπών… το να θέλεις να πάς στο νοσοκομείο και να μη μπορείς όμως, δεν περιγράφεται
Περιμένω τους θεσμικά καινούργιους, αναλάβουν και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Εύχομαι πολλά τέτοια σοβαρά θέματα,  να λυθούν. Πρέπει να θέλουν, να μπορούν ….
Δεν είναι ότι εγκλωβιστήκαμε εμείς πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο, είναι και  ο εγκλωβισμός του ασθενοφόρου μέχρι να φτάσει να πάρει τον ασθενή . Ήταν απόσταση 17 χλμ .
Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι  υπάρχουν και ανθρώπινες ζωές. Καλό είναι όμως να βγουν ανακοινώσεις,  μήπως και πραγματικά συγκινηθούν κάποιοι και λυθεί το θέμα γιατί αυτό το συμβάν είναι καθημερινό. Μπορεί να πιάσει φωτιά σε ένα σπίτι και να καούν άνθρωποι.  Τα πράγματα είναι τραγικά.  Η καθυστέρηση όποια και να είναι,  είναι καθυστέρηση. Ο άνθρωπος είναι μία μηχανή και μπορεί η καθυστέρηση να του στοιχίσει τη ζωή.
Ο καθένας πρέπει να "πάει" όπως πρέπει να πάει….
Πήρα το Βουλευτή, πραγματικά έχει δείξει δείγματα να βοηθήσει, και περιμένω λύση… Θα ήταν πολύ οδυνηρό να μη φέρει λύση ο βουλευτής μας. Θα επιστρέψει σε μία εβδομάδα από Αθήνα, θα έχει αναλάβει ο δήμος και η περιφέρεια και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε  και να κάνουμε μία κίνηση να βοηθήσουμε. Η  ομάδα φέρνει αποτέλεσμα. Θα πρέπει από τώρα να δούμε τα θέματα. Θα στείλω μήνυμα και στη τροχαία. Χωρίς αστυνόμευση δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος. Κανένας πολίτης δεν εφαρμόζει κατά γράμμα αυτό το νόμο που ενοχλεί… πάντα χρειάζεται και αστυνόμευση, σε κάποιο βαθμό.
Ο Ανδρέας Κοτσώνης, έχει διάθεση και μου έχει υποσχεθεί… Εύχομαι χωρίς καμία παρέμβαση να λύσει το πρόβλημα. Το βλέπω όμως δύσκολο. Η κοινωνία δεν ακούει, έμαθε.
 Η κακή διαχείριση και η ανοχή  ενεργοποιεί κακούς επιχειρηματίες. Αυτοί πορεύονται από την ανοχή. Πρέπει να καταλάβουμε όμως,  ότι αυτή η ανοχή πρέπει να έχει όρια.  Εγώ επί χρόνια βγαίνω και τα λέω… σήμερα βγήκα να περάσω τον ανθρώπινο παράγοντα….
 
1η Σεπτεμβρίου , θα επισκεφτώ τους πάντες.
Παρακαλώ όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο και διαβάζουν αυτά που λέμε , να τα ερμηνεύουν σωστά…

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ