«Όπου υπάρχουν ενεργοί πολίτες, σύλλογοι , κάτοικοι,  υπάρχει αποτέλεσμα. Λειτούργησε μία ομάδα από το σύλλογο επαγγελματιών, από τη κοινότητα από το ΕΘΠΖ από κατοίκους . Όλοι είπαμε να προστατέψουμε τη περιοχή μας  γιατί τη μεγάλη ζημιά στη  τελική φάση εμείς θα την πάθουμε γιατί κανένα κράτος δεν θα πάθει τόσο μεγάλη  ζημια όσο εμείς και οι κάτοικοι της περιοχής μας.
Είπαμε να συμβάλουμε, γίνονται παρεμβάσεις, βάλαμε όλοι το χέρι στο τσέπη.
Γενικά στο βασιλικό η καθαριότητα είναι σε πολύ καλή εικόνα. Σημασία έχει το 95% να είναι όλα σωστά. Ο κακός επιχειρηματίας που ενεργοποιείται από τις κακές υποδομές θα κάνει το λάθος. Όμως αν κάποιος ελέγξει το Βασιλικό, θα δει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
Είμαστε σε εγρήγορση, η προσπάθεια μας δεν τελείωσε, γιατί μπορεί και κάτι να συμβεί . Είμαστε σε επιφυλακή να επέμβουμε για να λύσουμε το όποιο πρόβλημα άμεσα.
Θα πρέπει στη Ζάκυνθο όσοι καταγγέλλουν ένα συμβάν να είναι σίγουροι ότι έτσι είναι για να μην υπάρχει μομφή στο νησί. Κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να καλύψουν τα δικά τους, δυσφημίζοντας το νησί μας.»

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ