Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «ΣΚΟΠΟΣ» , σε συνεργασία με το Πρόεδρο της Τ.Κ.Βασιλικού κ. Πέτρο Γιαννούλη, θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, σε ένα κύκλο επαφών , με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν σε νέα βάση, τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και όπου επί σειρά ετών παραμένουν άλυτα.
Στα πλαίλσια αυτά , ο Πρόεδρος του «ΣΚΟΠΟΥ» κ. Νίκος Βαρδακαστάνης , μιλώντας «ΕΚΤΕΝΩΣ στο Ionian Radio.gr , έθεσε τις προτεραιότητες, όπως καθαριότητα, υδροδότηση, επαρκής φωτισμός κ.α, ασκώντας κριτική σε όσους  τα προηγούμενα χρόνια, δεν υλοποίησαν τις δεσμεύσεις τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα, τις παρεμβάσεις που υπήρξαν στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής,  των μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.Αξίζει να σημειώσομε ότι ο κ. Βαρδακαστάνης, έστειλε μήνυμα με αποδέκτες, το δήμαρχο Ζακύνθου κ.Νικήτα Αρετάκη, την περιφερειάρχη κ.Ρόδη Κράτσα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Στασινόπουλο, καθώς και το Βουλευτή Ζακύνθου , κ.Διονύση Ακτύπη, ενώ με συγκεκριμένα επιχειρήματα αποδόμησε, τα όσα πρόσφατα δήλωσε στο IonianRadio.gr , ο τ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ. Κόκορης , για επαρκή υδροδότηση του Βασιλικού.
Συγκεκριμένα:

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού «ΣΚΟΠΟΣ»)
Παρακολουθώ τα θέματα και είμαι εδώ , για να διεκδικήσω και να πω την άποψη μου. Για την επιτροπή τουρισμού, έχει έρθει έγγραφο να απαντήσουμε αν θα συμμετέχουμε ή όχι. Αυτό έγινε πριν ενάμισι μήνα , έκτοτε δεν είχαμε νέα πληροφόρηση.
Η χρονιά όσο αφορά το μήνα Οκτώβριο δεν έκλεισε καλά. Μετά την Thomas Cook υπήρξε ένα πρόβλημα. Η ποσότητα που ήρθε, σημασία έχει τι απέδωσε και αν απέδωσε σε γενικό ή μερικό σύνολο και σε ποιο ποσοστό των επιχειρηματιών.
Ο Βασιλικός, είναι ένα χωριό, που πάντα είναι κάποια βήματα μπροστά, όσο αφορά τη καθαριότητα και αυτό οφείλεται στη δράση και του συλλόγου μας και της κοινότητας Βασιλικού.
Το να αναρτήσει μία σημαία στις παραλίες ο δήμος, κάτω από ποιον έλεγχο θα το κάνει; Για να το κάνει πρέπει να πληρούνται κάποια όρια, γύρω στα 33 σημεία. Μία σημαία του δήμου κάτω από ποιες συνθήκες θα πιστοποιεί; Ότι είναι καθαρό το νερό; Δεν φτάνει αυτό
Θα έχουμε λοιπόν μια σημαία που θα παρακολουθεί τη ποιότητα του νερού, δεν θα είναι όμως γαλάζια σημαία . Δε θέλω να μειώσω τη προσπάθεια αλλά ….
Για να μη πω υπό το μηδέν, θα πω ότι είμαστε στο μηδέν. Πέρα των εορτών, οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να ασχολούνται με τις διακοπές. Έχουμε αργήσει. Δεν έχουν γίνει σοβαρά  πράγματα. Ο τουρισμός και οι επιχειρηματίες τρέχουν με 1000, ενώ οι υποδομές μας πάνε με την ίδια ταχύτητα αλλά όπισθεν.
Ο επιχειρηματίας σίγουρα κάνει επιπλέον πράγματα από αυτά που μπορεί. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιτροπή τουρισμού, θα ήθελα ένα οργανισμό με όλους τους φορείς και τους συλλόγους,
Η μεγαλύτερη βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός. Πρέπει να προσέξουμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται . Αυτό που θα δεχτώ και θα χειροκροτήσω θα είναι λύση.
Στην ύδρευση τι έχει γίνει; Βελτίωση μόνο. Δεν έχει λυθεί τίποτα. Η βελτίωση δεν είναι κακή δεν είναι όμως η λύση του προβλήματος
Σίγουρα δεν έχει μαγικό ραβδάκι, όμως  η ολοκληρωμένη πρόταση,  δρομολογεί και πράγματα. Αλλιώς θα πάμε μία από τα ίδια και το άμοιρο νησάκι θα οδεύει προς τη καταστροφή
Το στενάχωρο είναι ότι τα αποτελέσματα δεν είναι σημαντικά και εννοώ ότι από τα  μεγάλα θέματα δεν έχει λυθεί κανένα. Παντού υπάρχει το μπάλωμα  και λογικό είναι να πιέζω συνέχεια, μήπως κάποια στιγμή υπάρξει κάποιος, για να λύσει προβλήματα και όχι απλά να υπάρχει.
Νερό- λύμα- σκουπίδι και φωτισμός είναι το λυπηρό στη Ζάκυνθο
Αν ένα νησί δεν έχει λύσει το πρόβλημα της καθημερινότητας τι να πούμε;
Θέλω ο κ.Κόκορης, να μου απαντήσει, αν πραγματικά έλυσε το πρόβλημα. Προεκλογικά αλλά και το μήνα Ιούνιο είχαμε πολύ νερό. Θέλω να μου πει πόσα κυβικά έρχονται, πόσα κυβικά φτάνουν στο Βασιλικό…. Γιατί αν φτάνουν 500 κυβικά, τότε δεν έχει λύσει το πρόβλημα. Η βελτίωση δεν με καλύπτει. Σίγουρα είναι κάτι και το αναγνωρίζουμε, όμως δεν είναι η λύση του προβλήματος.
Από το Δήμαρχο κ.Αρετάκη, ζητάω άμεσα να λύσει τη καθημερινότητα.
Δε θέλω να δω σκουπίδι στο δρόμο,  πρέπει να υπάρχει αύξηση του νερού, ανάλογος φωτισμός, να δούμε το οδικό δίκτυο και να έχει δρομολογήσει κάποια άλλα θέματα
Στο κ.Αρετάκη έδωσαν μεγάλη τιμή οι ζακυνθινοί και εναπόθεσαν σε αυτόν τις ελπίδες τους. Στις θέσεις αυτές δε πάμε για προσωπικά μας , αλλά για να λύσουμε προβλήματα.
 Οι πολίτες είμαστε δίκαιοι, και ζητάμε αυτά για τα οποία τους εκλέξαμε.
Τα ίδια ζητάμε και από τη περιφέρεια. Παρόλο που ο κ.Νιοτόπουλος έκανε κάποια πράγματα  στο Βασιλικό, χρειάζονται στηθαία, διαπλατύνσεις στο Βασιλικό …  Η βελτίωση είναι καλή , δεν έχει λυθεί όμως το οδικό δίκτυο
Γιώργο φίλε έχω πολλά, έχω πάρει υποσχέσεις από κ.Κράτσα που θα δω και αύριο. Πρέπει να τρέξουμε λίγο για να υπάρξει αποτέλεσμα
Ο βουλευτής  μας, έχει μεγάλη αποστολή. Είναι η ομπρέλα της Ζακύνθου. Πρέπει  να τον προσεγγίζουν και στην κυβέρνηση πια θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Από αυτόν εξαρτώνται πολλά θέματα. Θα γίνω λίγο κακός. Εάν πραγματικά δεν υπάρχει ειδικό πρόγραμμα και εάν δεν έχουν τις μελέτες που λένε,  να το ανακοινώσουν δημόσια, να φύγουν και να φύγουμε.
Πρέπει να λύνονται προβλήματα και να δρομολογούνται.
Αν ο κ.Κόκορης όπως λέει,  έχει καλύψει το Βασιλικό με νερό, για ποιο λόγο επισκέπτονται συνεχώς τη περιοχή οι υδροφόρες; Μία βελτίωση υπήρξε και αυτή κατά καιρούς και καλό είναι να καθίσουμε να λύσουμε το πρόβλημα και όχι να παινευόμαστε.
Έχω στείλει έγγραφο για συνάντηση, είμαι εδώ για συνεργασία και όπου μπορώ να βοηθήσω.
 Όλο το δ.σ, θα είναι στη συνάντηση, και θα είναι και το 5μελες του τοπικού συμβουλίου με τον πρόεδρο του , Πέτρο Γιαννούλη
Έχουμε απευθυνθεί, πρώτα στη κοινότητα γιατί από  κοινού,  θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα
Θέλω να πω για τις κλοπές και αυτό αφορά όλους «προφυλάξτε τη περιουσία σας» Μέτρα ασφαλείας να υπάρχουν και όχι απλά ένα ς συναγερμός. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Έχουμε βάλει και γενική ασφάλεια στο χωριό. Για μένα η μεγάλη ασφάλεια είναι ο καθένας να φυλάξει την περιουσία του.  Πρόσφατα σε θάνατο στην οικογένεια μου , έκλεβαν το σπίτι της αδερφής μου. Αυτός που θέλει να κάνει ζημιά δεν θα σεβαστεί ούτε το θάνατο.
Να δώσουμε τον αγώνα όλοι , ένα αγώνα που θα φορά το καλό της Ζακύνθου
Τα πιο πολλά υδρόμετρα της ΔΕΥΑΖ, δεν λειτουργούν σωστά. Επίσης στο δίκτυο δημιουργούνται κενά αέρος με αποτέλεσμα το υδρόμετρο, να γράφει. Πρέπει να μπουν ασφαλή ρολόγια για τους πολίτες ώστε να πληρώνουμε το νερό που παίρνουμε. Η σφράγιση είναι νόμιμη, αλλά ας λύσουμε πρώτα το πρόβλημα και μετά τα σφραγίζουμε όλα.
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ