ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο Κ.ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ «ΑΝΗΣΥΧΩ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ… ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ… ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΣΚΟΠΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού «Ο ΣΚΟΠΟΣ»)
ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Δεν έχω δει κάτι  που θα μπορούσε να μου αλλάξει τη τοποθέτηση μου.
Η μεγαλύτερη βιομηχανία θεωρώ είναι ο τουρισμός. Δεν μπορώ να βάλω στη ζυγαριά ότι οι εξορύξεις μας κάνουν τόσο καλό σε σημείο που να  μπορούν να αντικαταστήσουν το τουρισμό
Ασφαλές δεν είναι  τίποτα. Είμαστε σε ένα νησί που έχει περάσει 5 χιλιάδες σεισμούς. Αν συμβεί το παραμικρό θα είναι το τέλος του νησιού και όχι μόνο. Όχι στις εξορύξεις γιατί δεν είναι δυνατόν να βάλουμε σε κίνδυνο αυτό που μας κρατάει στη ζωή και που δεν είναι τίποτα άλλο από τον τουρισμό.
Από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική εντολή δεν θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη και γραμμή το περιφερειακό απέναντι στον πρωθυπουργό.
Ήταν απαραίτητη η διαβούλευση. Θα την κάνουμε εμείς και θα στείλουμε τα μηνύματα μας. Όπου έχουν γίνει η περιοχή παθαίνει ζημιά. Δεν θα έπρεπε να συμβεί αυτό. Έδωσε γραμμή η κυβέρνηση και πειθαρχούν όλοι. Αυτό είναι.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ
Είναι βουλευτής , όμως επειδή υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί  που υπογράφουν για το νησί και ζητήσαμε τη στήριξη του στα θέματα που θα διαχειριστεί η περιφέρεια . Αυτή ήταν η συζήτηση μαζί του. Ο ίδιος στάθηκε στο θέμα της γέφυρας του Άγιου Χαραλάμπη όπου μας  είπε με θάρρος, ότι θα αγωνιστεί να γίνει ένας κόμβος.
Η γέφυρα σίγουρα θα γίνει μόνιμη. Θα αγωνιστεί για το κόμβο αφού πρώτα η περιφέρεια  προωθήσει το έργο . Η σκέψη είναι να δημιουργηθεί κάτι, να τελειώσουμε με το κυκλοφοριακό.
Για τη προβλήτα  είπε, ότι πραγματικά το σκέφτεται, για να γίνει προς το φάρο που έτσι  δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη πόλη , και αργότερα μπορεί να γίνει  κάτι πιο μεγάλο.
Σκέφτεται να γίνει κάτι λειτουργικό και άμεσο ώστε να προσεγγίζουν τα πλοίαλ ως πρώτο βήμα και στο μέλλον θα δημιουργήσει κάτι προς το Ξενία.
Όλα τα θέματα τα συζητήσαμε, και αυτό που θέλουμε είναι  να μεσολαβεί σε όλα και να βοηθάει, είτε είναι αρμόδιος, είτε όχι.
Επόμενες συναντήσεις θα έχουμε με το δήμαρχο και τον κ. Στασινόπουλο. Έχω δώσει επιστολές και περιμένω. Και πραγματικά και με τους 2 θα έχουμε να πούμε πιο πολλά από όσα είπαμε με το βουλευτή.
Για το Ε.Θ.Π.Ζ είπαμε στο βουλευτή ότι πρέπει να υπάρξει πρόεδρος που θα ασχοληθεί και με τον επιχειρηματία. Πρέπει να το δούμε με ησυχία το θέμα. Πιο πολύ με ταχύτητα έγινε η συζήτηση που είχαμε και  τώρα πρέπει να τα πάρουμε τα ζητήματα ένα-ένα.
Όποιος το ακουμπήσει πρέπει να ξεκινήσει από το πρωθυπουργό όχι από εμένα. Για να μπορέσει να περάσει κάτι θέλει συζήτηση δουλειά ενότητα από τους φορείς και τα υπουργεία να θέλουν να βοηθήσουν.
Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr  http://www.ionianradio.gr/index.php/last     ( πρόσφατες εκπομπές/25-11-2019)

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ