Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Δύναμη Ελπίδας»:«Μοναδική έννοια της Δημοτικής Αρχής να «πατρονάρει» τις εκλογές σε ΤΕΕ και πολιτιστικά σωματεία»

Η Δημοτική Αρχή αντί να επιλύει και να ενδιαφέρεται για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, μέχρι στιγμής η μοναδική της έννοια είναι να «πατρονάρει» τις εκλογές θεσμικών οργάνων και πολιτιστικών σωματείων και μάλιστα ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ.

Η πρώτη «απόπειρα» έγινε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της Φιλαρμονικής Κατασταρίου, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να «προωθεί» και να μαζεύει ψήφους για άτομο, που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος στον συνδυασμό του. Έχασαν όμως και άρχισαν να στέλνουν εξώδικα.

Η δεύτερη και πιο τρανταχτή «απόπειρα» έλαβε χώρα στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΕ. Εκεί υποψήφιος ήταν Αντιδήμαρχος και ο κ. Στασινόπουλος έκρινε σκόπιμο να ελέγξει πολιτικά τη διαδικασία, τηλεφωνώντας σε μηχανικούς και ζητώντας τους στήριξη στον εκλεκτό του, τάζοντας μάλιστα μελλοντικές συνεργασίες σε έργα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε δημόσια ο κ. Ιάκωβος Κονταράτος, και τα οποία δεν έχει διαψεύσει ο κ. Στασινόπουλος, ανέβηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας που είχε στηθεί η κάλπη και επιχειρούσε ακόμη και τη στιγμή που γινόταν η ψηφοφορία να επηρεάσει με τον τρόπο του καταστάσεις. Πρωτοφανή γεγονότα για την τοπική μας κοινωνία, με τον Δήμαρχο να έχει αρχίσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα και να τάζει τα πάντα. Απέτυχε όμως και σε αυτή την περίπτωση αφού οι μηχανικοί αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις!

Αν η Δημοτική Αρχή ενδιαφερόταν πραγματικά για τους μηχανικούς και για την καλή εκτέλεση των έργων στο νησί μας, δεν θα τους έθετε εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΖ για να εντάξει σε αυτό φίλους της ξενοδόχους που ήταν υποψήφιοι μαζί της.

Αν η Δημοτική Αρχή είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία θα άφηνε τους μηχανικούς, που είναι ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος του κράτους, να κάνουν αφιλοκερδώς ελέγχους στις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων της Ζακύνθου και δεν θα τους απαγόρευε την είσοδό τους στα διδακτήρια μαζί με την Ένωση Γονέων, με επιστολή που έστειλε Αντιδήμαρχος στους Διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Αν η Δημοτική Αρχή ήθελε πράγματι καλοπροαίρετη συνεργασία με τους μηχανικούς, θα τους καλούσε να την βοηθήσουν για την εφαρμογή των Σχεδίων Πόλης στη Ζάκυνθο, ένα θέμα το οποίο κατ’ επανάληψη έχει βάλει στον δημόσιο διάλογο η παράταξη της «Δύναμης Ελπίδας».

Όμως, η απρεπής πολιτική συμπεριφορά του κ. Στασινόπουλου είναι αλήθεια πως δεν μας εκπλήσσει. Τα ίδια έκανε και στις εκλογές του τοπικού παραρτήματος του «Ερυθρού Σταυρού» όταν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος.

Όπως έλεγε και ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης: Τα περί αυτού πάντα λέγειν και επαγγέλλεσθαι, και τα αλλότρια αυτού φάσκειν, αλλαζονείας ίδιον εστί!

Μετάφραση: Το να λέγει κανείς διαρκώς για τον ίδιο τον εαυτό του και να δίνει υποσχέσεις και τα ξένα να τα παρουσιάζει για δικά του, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αλαζονείας!

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Παράταξης

«Δύναμη Ελπίδας»

Δείτε επίσης

του Δημήτρη Τετράδη
"Συντονιστείτε"