Skip to main content

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το τουρνουά που θα τον κάνει θρύλο του παγκοσμίου τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του…

Πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη και δεν το κρύβει. Το λέει ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία και το σημαντικότερο; Το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο. Με σπουδαίες εμφανίσεις και νίκες σαν αυτή απέναντι στον Ταλόν Γκρίκσμπουρ. Εναν από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο, τον οποίο έκανε «μπαλάκι» μέσα στο κορτ και με τον απέκλεισε για… πλάκα (6-2, 7-5 [5], 6-3).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκορπάει τρόμο στην Μελβούρνη και προειδοποιεί ανοιχτά τους αντιπάλους του. «Είμαι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Πιστεύω στον εαυτό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας τενίστας μετά την νίκη απέναντι στον Γκρίκσμπουρ και την πρόκριση στους «16» του Αυστραλιανού Οπεν.

Το αγαπημένο του Grand Slam. Εκεί που έχει πετύχει τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του. Φέτος, μάλιστα, στην Μελβούρνη έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Μια ευκαιρία από αυτές που εμφανίζονται μια… φορά στα 100 χρόνια. Να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam στην καριέρα του και παράλληλα να ανέβει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Μια τεράστια ευκαιρία, την οποία ο Στέφανος δείχνει ικανός να την αρπάξει.

«Το 2023 θα είναι διαφορετικό, θα είναι μια χρονιά γεμάτη φοβερές αναμνήσεις. Έχει γίνει πολλή δουλειά για να υπάρξει κάτι διαφορετικό το 2023. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί και δεν έχω ξαναδώσει στον εαυτό μου να έχει τέτοιους στόχους», είχε δηλώσει πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Το βήμα που θα τον ανεβάσει στο πάνθεον του παγκοσμίου τένις. Το βήμα που θα τον πάει από το «καλός παίκτης» στο «θρύλος». Σε αυτό για το οποίο γεννήθηκε: Να γίνει Νο.1. Να φτάσει στην κορυφή και να αναγκάσει haters και αντιπάλους να υποκλιθούν μπροστά του. Να πανηγυρίσει μαζί με τους θαυμαστές του και τους φίλους του. Να φέρει την ελληνική σημαία στην κορυφή του παγκοσμίου τένις. Να μείνει στην ιστορία του αθλήματος.

Το πιστεύει. Το θέλει. Το μπορεί και το δείχνει. Στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις του φετινού Αυστραλιανού Οπεν ο Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός και έφτασε σε τρεις άνετες νίκες. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε με 6-3, 6-4, 7-6 [6] τον Γάλλο Κουεντίν Χάλις (Νο. 64), στον δεύτερο γύρο τον Αυστραλό Ρίκι Χιτζικάτα (Νο. 167) με 6-3, 6-0, 6-2 και στον τρίτο γύρο τον Ολλανδό, Τάλον Γκρίσμπουρ (Νο. 96) με 6-2, 7-6 [5], 6-3. Τρεις επιβλητικές νίκες.

Τρεις νίκες από αυτές που χτίζουν αυτοπεποίθηση και του δίνουν το boost που χρειάζεται για τη συνέχεια και τις μεγάλες μάχες που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ, Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη, για τους «16» του τουρνουά. Οι δύο τενίστες είχαν αναμετρηθεί και πέρσι στο Αυστραλιανό Οπεν για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, σε ένα ματς που επικράτησε εύκολα ο Στέφανος με 6-3, 6-4, 6-2.

Ο Στέφανος φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, εκτός από ικανότητα έχει και τύχη, αφού τόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όσο και ο Ράφαελ Ναδάλ, τους οποίους θα έβρισκε απέναντί του στα ημιτελικά, αποκλείστηκαν. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο μπορεί να βρει απέναντί του μόνο στον μεγάλο τελικό, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και είναι πιθανό σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια να αποκλειστεί, αφού δεν βρίσκεται στο 100%.

Ο Τσιτσιπάς έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και όλα – μέχρι στιγμής – λειτουργούν υπέρ του. Εχει όλα όσα χρειάζονται για να τα καταφέρει. Αρκεί να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του. Ενας στόχος, ο οποίος εάν επιτευχθεί, θα τον μετατρέψει σε θρύλο του παγκοσμίου τένις…

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"