Η χώρα μας διανύει μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Η ανεργία είναι εδώ και καιρό το μεγαλύτερο πρόβλημα  που απασχολεί την κοινωνία και ακόμη περισσότερο τους νέους της. Βρισκόμαστε ενώπιον μία βαθιάς  οικονομικής  -ίσως και ηθικής- κρίσης,  από την οποία δύσκολα θα εξέλθουμε.

Η διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και οικειοποίηση δημόσιων πόρων -που δεν ήταν αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων-  οδήγησαν  τους πολίτες σε μία γενικευμένης μορφής  κρίση εμπιστοσύνης .

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε  δρόμο στην διχόνοια.

Οι οικονομικές και, κατά συνέπεια κοινωνικές, διακυμάνσεις δεν πρέπει να δηλητηριάσουν αυτό το οποίο χαρακτηρίζει τους έλληνες : Την Ανθρωπιά.   Το ζητούμενο είναι η οικονομική ανάπτυξη , η πολιτική συμμετοχή και η κοινωνική ευημερία .

Σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής καταβαράθρωσης η μόνη  λύση για τους πολίτες είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ .

Πάντως , μέχρι στιγμής ,αισιόδοξο είναι το μήνυμα που οι ίδιοι οι πολίτες δίνουν με την αθρόα τους συμμετοχή στις προσκλήσεις της Δημοτικής Αρχής  για την ενίσχυση του Κοινωνικού  Παντοπωλείου .

Όπως είναι ήδη γνωστό,  ο Δήμος Ζακυνθίων  συνεχίζει το κοινωνικό του έργο διοργανώνοντας την ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  στις 19 Ιανουαρίου 2013,  με στόχο την συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Όλα  τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Σολωμού.

Το σύνθημα της δράσης  ΣτηρίΖΩ-ΣυμμετΕΧΩ-ΠροσΦΕΡΩ , ας γίνει από όλους μας ΠΡΑΞΗ.

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ