Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο καθήκον των αιρετών είναι να υλοποιούν τα αιτήματα των πολιτών και με τις παρεμβάσεις τους(;) να δίνουν ευκαιρίες εξέλιξης των νέων να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των μεγαλύτερων και του κάθε πολίτη.
Πρώτος στόχος των πολιτικών δεν πρέπει να είναι απλά και μόνο η επανεκλογή τους, κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται ακόμη και λογικό αλλά γίνεται καταστροφικό όταν χρησιμοποιούν επικοινωνιακά τρικ, για να πετύχουν τον στόχο τους.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Ζάκυνθο, δημιουργεί ανάταση ψυχής στους άμεσα ενδιαφερόμενους και καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αλλά με ορισμένες και σίγουρα αναγκαίες προυποθέσεις.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως η θέση της πλειοψηφίας, δηλαδή της Δημοτικής Αρχής πρέπει να κινείται στα πλαίσια της ειλικρινούς προσπάθειας και όχι στη σφαίρα των πολιτικών  αποφάσεων-υποσχέσεων που ποτέ δεν πραγματοποιούνται ...
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

Μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου είναι το γεγονός ότι ο Βουλευτής Ζακύνθου,κ. Σταύρος Κοντονής, συμμετέχει στη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ιδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

Σε διαφορετικούς δρόμους δείχνουν να βαδίζουν  αυτή τη στιγμή, η Δημοτική Αρχή και ο Βουλευτής Ζακύνθου, γεγονός που οι ίδιοι, δημοσίως, δεν παραδέχονται. Ας αποδείξουν ότι οι μεταξύ τους σχέσεις κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο, από αυτό που η υπόθεση ΛΙΒΑ, διαμόρφωσε ως άποψη στη κοινή γνώμη, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την ανάμεσα και σε άλλα έργα κατασκευή του κολυμβητηρίου.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!

Οι τοπικές αρχές είναι καιρός πια, να αποδείξουν τις καλές τους προθέσεις και μη θυσιάζουν στο βωμό των μικροπολιτικών τους συμφερόντων, τις διεκδικήσεις ετών των πολιτών.
Γλαφυρή αποτύπωση της ανάγκης να προχωρήσει η κατασκευή κολυμβητηρίου είναι οι συνεχείς επιτυχίες των "δελφινιών" του ΑΝΟΖ και οι ασταμάτητες διαχρονικά προσπάθειες όλων των διοικητικών συμβουλίων (του ΑΝΟΖ) για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.
Η απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για κατασκευή κολυμβητηρίου έχει τη σημασία της , αλλά η πραγματική αξία βρίσκεται στην κατασκευή του έργου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή, είναι η αρχή των προσπαθειών τους και όχι η αρχή καθυστερήσεων, δηλαδή χωρίς ακόμη να το χρεώνουμε σε κάποιους, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών.
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ