ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Αν κάτι λείπει περισσότερο στους  τουρίστες όταν επισκέπτονται την  πλατειά Δ.Σολωμού, κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι η φυσική σκιά ή  έστω ένα στέγαστρο το οποίο θα τους προστάτευε από τον καυτό ήλιο και θα τους επέτρεπε να ξαποστάσουν απολαμβάνοντας  την ομολογουμένως, πολύ ωραία πλατεία του νησιού .
Τα κιόσκια τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία και μάλιστα, εκατέρωθεν του αγάλματος του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού,  είναι σίγουρα ένα καταφύγιο δροσιάς αλλά με το αζημίωτο . Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι  οι τουρίστες που δυσκολεύονται  και εν τέλει δεν θέλουν να πληρώσουν για λίγα λεπτά ξεκούρασης .
Οι αρμόδιοι όπως  «φρόντισαν» τους επιχειρηματίες, ανάλογα πρέπει να σκεφτούν και  να «φροντίσουν» και  τους πολίτες,  ντόπιους και επισκέπτες ,  κατασκευάζοντας,  ίσως , ένα ακόμη κιόσκι ελεύθερης πρόσβασης  . Γιατί όχι; Και μη μου πείτε ότι δεν το επιτρέπει η γενικότερη εικόνα  ή  η  μνημειακού χαρακτήρα αισθητική της πλατείας, γιατί η πραγματικότητα άλλα λέει .
Οι εικόνες που ακολουθούν  με τους κουρασμένους τουρίστες να αναζητούν λίγη σκιά για να ξεκουραστούν  κάτω από το  μοναδικό δέντρο  ή να στριμόχνωνται κάτω από την σκιά που δημιουργεί ο άχαρος τσιμεντένιος στύλος , αποκαλύπτουν μια από τις μεγάλες αδυναμίες της πλατείας .

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει  σχετικά…
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ