ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Υπέροχες, μοναδικές  και σίγουρα ανεπανάληπτες στιγμές,  έζησαν φέτος  όχι μόνο οι χορευτές αλλά και το κοινό που παρακολούθησε τις μαγευτικές, γεμάτες πάθος,  ενέργεια και δύναμη,  παραστάσεις στο 1ο Φεστιβάλ χορού στη Ζάκυνθο ,μια ιδέα της σπουδαίας χορογράφου  και δασκάλας, Ανδριανής Μαρούλη, η όποια για άλλη μια φορά έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά .
Χορευτές μοναδικοί στο είδος τους, με αστείρευτο ταμπεραμέντο και άψογη τεχνική, μάγεψαν το κοινό αφήνοντας τη φλόγα της δημιουργίας τους να φτάσει στον κάθε ένα θεατή ξεχωριστά,  μετατρέποντας  το συναίσθημα της στιγμής   σε εμβόλιμο  κομμάτι της παράστασης .
Τα σκηνικά, ο ήχος και τα φώτα, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Δεν είχαν καμία σημασία. Ολα άλλαξαν ξαφνικά, όταν η γλώσσα του σώματος  άφησε να ξεχυθούν σε πιο ανοιχτούς τόπους της ψυχής όλα τα συναισθήματα πάνω σε μια σκηνή, συνεπαίρνοντας το κοινό σε ένα διαφορετικό ταξίδι.
Εξάλλου, το ομολογεί και η ίδια η κ.Ανδριανή Μαρούλη, με  μια σύντομη ανάρτηση στο face book
«Στιγμές δυνατές ζήσαμε και φέτος το καλοκαίρι με πολλά σεμινάρια αλλά και με την πραγματοποίηση του 1ου Φεστιβάλ Χορού στη Ζάκυνθο συνεχίζουμε δυνατά με ένα εξίσου δημιουργικό χειμώνα.
15 Σεπτέμβρη ξεκινούν μαθήματα και εγγραφές !»

Η Επαγγελματική Σχολή Χορού «ΠΑΛΜΟΣ» της  Ανδριανής Μαρούλη,  όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά τόλμησε, οργάνωσε  και πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ένα  μεγάλο φεστιβάλ, που κάνοντας  μια πρόβλεψη , σίγουρα  θα γίνει θεσμός ,προσφέροντας μεταξύ άλλων προβολή της Ζακύνθου, ενισχύοντας την πολιτιστικής της  φυσιογνωμία.
Στο 1ο Ιόνιο Φεστιβάλ χορού, συμμετείχαν δώδεκα χορευτικά σχήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό,  δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές , να συναντήσουν και γιατί όχι να συνυπάρξουν,  με τον  μαγικό και πολλές φορές τόσο πραγματικό κόσμο του χορού.
Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε και την μεγάλη επιτυχία του  open –studio  (στο  Θέατρο Σαρκινάδου), που αποδεικνύει το πραγματικό και ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας για αυτή την μορφή τέχνης, αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια της Ανδριανής .

Τέτοιου είδους  προσπάθειες τιμούν τον τόπο και δημιουργούν μιμητές . Ε! αυτό  είναι πολιτισμός !
Ακολουθεί  φωτορεπορτάζ   …
Η Ανδριανή ΜαρούληΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ