Δεν υπάρχουν εξαρχής συναινέσεις, στηριζόμενες πάνω σε κοινές προτάσεις , με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος, της αντιμετώπισης των απορριμμάτων, ακόμη κι αν πρόκειται για μια προσωρινή επιλογή, που θα καλύψει τις ανάγκες της μεταβατικής περιόδου ,μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Σίγουρα αναφορικά με το θέμα αυτό υπάρχει κακό αρνητικό ιστορικό προηγούμενο, το οποίο δε δημιουργεί τις αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις,  εμπιστοσύνης των πολιτών στους  χειρισμούς των αυτοδιοικητικών.

Εξάλλου η κοινή αντίληψη «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» , δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα,  αλλά παρόλα αυτά άμεση είναι η ανάγκη εξεύρεσης λύσης.
Αναμενόμενες είναι οι αντιδράσεις των πολιτών, αλλά περισσότερο παρά ποτέ σήμερα, είναι η ανάγκη δημιουργίας κάποιας μελλοντικής προοπτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σίγουρα οι πολίτες της Ζακύνθου είναι πολύ κουρασμένοι και αγανακτισμένο,ι από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί, μεταξύ άλλων και λόγω των άστοχων ενεργειών, δηλώσεων, τοποθετήσεων και προτάσεων, για την εφαρμογή της ενδιάμεσης λύσης.
Η ανάδειξη διαφορετικών επιλογών και η υπόδειξη κάθε τόσο συγκεκριμένων χώρων, προκάλεσε χάος και έντονες αντιδράσεις.
Στα πλαίσια αυτά και συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες, υπάρχει έντονη συζήτηση, προκαλώντας αντιδράσεις γύρω από το ενδεχόμενο εφαρμογής της ενδιάμεσης  λύσης, σε οικόπεδο στην περιοχή Εξω Xώρας.
Η ανησυχία των κατοίκων, χτύπησε κόκκινο και για το λόγο αυτό η ZantePress24 , επικοινώνησε με το Πρόεδρο της Εξω Xώρας κ. Διονύση Μαρίνο, ο οποίος από την πλευρά του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι υπάρχει συζήτηση για την αξιοποίηση οικοπέδου που ανήκει σε ιδιώτη, δηλώνοντας άκαμπτος και αμετακίνητος εμμένοντας όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην αρχική του θέση ότι αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψει.

Μάλιστα προχώρησε και σε διευκρινήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το οικόπεδο αυτό βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή ενώ περιστοιχίζετε από καλλιεργήσιμα χωράφια.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στη ZantePress24, κάτοικοι θα ζητήσουν τη διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης με σκοπό την ενημέρωση τους, αλλά και την απόσπαση δέσμευσης των τοπικών αρχών και κυρίως της δημοτικής αρχής ότι δε θα υιοθετήσουν αυτή την επιλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει νέα συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων με σκοπό την ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις στην οποία ενδέχεται μεταξύ άλλων να τεθεί και το θέμα της Εξω Xώρας.

  Αναμένονται εξελίξεις…

Δημήτρης Τετράδης

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ