"Με την σφραγίδα και τη βούλα" του Υπουργού Εσωτερικών, και υπό το βάρος των τραγικών καταστάσεων, αναφορικά με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων, προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή της ενδιάμεσης λύσης, έστω και προσωρινά , σε οικόπεδο στη θέση ΜΕΛΕΝΕΣ Ορθονιών.
Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Π.Κολοκοτσάς, συνάντησε γι άλλη μια φορά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στο γραφείο του και τον ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις,  αλλά και για την τελική του απόφαση να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο για την διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρις ότου, ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης για την εφαρμογή, πέρα από την ολοκληρωμένη διαχείριση, και της ενδιάμεσης λύσης στο ΛΙΒΑ.
Στα πλαίσια αυτά, ξεκίνησαν οι διαδικασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου στόχου, με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης , να συμμετέχει πια ενεργά, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει και κυρίως την αντιμετώπιση του προβλήματος  που αφορά, την εγκεκριμένη από το δασαρχείο μελέτη.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει η ZantePress24 στη διάθεση της, είναι πολύ πιθανόν, παράλληλα με το οικόπεδο στις Ορθονιές, να χρησιμοποιηθεί και οικόπεδο δίπλα από το ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου, για την τοποθέτηση του δεματοποιητή, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη  μια φορά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, να γίνει η εγκατάσταση με όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό στο ΛΙΒΑ, το συντομότερο δυνατόν, "πάση θυσία'.
Στο μεταξύ, και ενώ η Ζάκυνθος «βουλιάζει»  στα σκουπίδια,  με την οργή και αγανάκτηση των πολιτών να έχει χτυπήσει κόκκινο,  δεδομένου του ότι οι δεσμεύσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ για πλήρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με στόχο να παραδοθεί η Ζάκυνθος καθαρή κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, έπεσαν γι άλλη μια φορά στο κενό, προκαλώντας και την οργή του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ο οποίος ανακοίνωσε την μη πραγματοποίηση των λιτανειών, λόγω της εγκαταλελειμμένης  εικόνας που παρουσιάζει το νησί .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, έκρυθμη παραμένει η κατάσταση μεταξύ των κατοίκων των Ορθονιών και της Δημοτικής Αρχής , οι οποίοι, όχι απλά δηλώνουν, αλλά εμφανίζονται και αποφασισμένοι, να μην επιτρέψουν  την τοποθέτηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη μεταφορά των απορριμμάτων στη περιοχή τους.
Αποστάσεις από το όλο γεγονός, κρατά σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, με χαρακτηριστικές τις δηλώσεις στο IonianRadio.gr ,του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ.Α.Κασσιμάτη, αλλά, και του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της δημοτικής κίνησης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ κ.Γ.Φεραδούρου, οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα  «Η Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη , ας βγάλει αυτή το φίδι από τη τρύπα».
Στα ίδια περίπου πλαίσια, με ίσως κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στο τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, κινήθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του και ο επικεφαλής τη ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.Γ.Κωνσταντίνου.
Το μόνο σίγουρο είναι , ότι οι πολίτες και οι επισκέπτες της Ζακύνθου, γιορτάζουν το Πάσχα με τους όγκους σκουπιδιών να κατακλύζουν το νησί από τη μία άκρη στην άλλη.
Οι εξελίξεις και το επόμενο διάστημα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση, και όχι μόνο, θα είναι ραγδαίες………
Πάντως , προς  το παρών, ο Δήμαρχος  Ζακύνθου,  πήρε κίτρινη κάρτα από τον Υπουργό   και  αυτό γιατί  το νησί βρίσκεται λόγω του σκουπιδιών σε τραγική κατάσταση. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης …

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ