Δυστυχώς επήλθε η πλήρης απορύθμιση γι άλλη μια φορά, (συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια), της Αυτοδιοίκησης της Ζακύνθου.
Η όποια προσπάθεια «αναδόμησης»  και «εξορθολογισμού» του τόπου μας, μιας επίμονης και καλοστημένης προεκλογικής υποσχεσιολογίας ,αλλά, και μετεκλογικών δεσμεύσεων, κατέληξε γι άλλη μια φορά, σε πραγματικό χάος, προδίδοντας όχι θεωρητικά και ανούσια, την ελπίδα των πολιτών ότι, κάτι μπορεί να αλλάξει.
Και ακόμη χειρότερα ότι,  οι νέοι «στη διοίκηση του τόπου», όπως, προεκλογικά διατυμπάνιζαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής,  μπορούν να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές ,τουλάχιστον ,με κοινωνικές προεκτάσεις. Αντιθέτως, ακολουθώντας την πεπατημένη, στρέφονται γι άλλη μια φορά, ευθέως εναντίον των πολιτών και συνολικά της τοπικής κοινωνίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι άλλη μια φορά το «κλείσιμο» του ΧΥΤΑ και η φιλόδοξη, άραγε  για ποιους;;; ,  προσπάθεια εφαρμογής της ενδιάμεσης  και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ.
Η στοιχειώδης λογική λέει ότι, «το να μη  μαθαίνεις από τα λάθη σου, είναι πρόβλημα. Να τα επαναλαμβάνεις είναι ακόμη χειρότερο. Να τα κάνεις  όταν έχουν ήδη στοιχίσει , πολύ ακριβά στο τόπο, είναι πραγματικά ασυγχώρητο!!!»
Ο κίνδυνος, η Ζάκυνθος να ξαναζήσει τις ίδιες τραγικές και επικίνδυνες, κυρίως για την υγεία των πολιτών, καταστάσεις, με τα σκουπίδια βουνό, από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη, είναι ορατός.
Η αλαζονεία, η πολιτική βουλιμία για εξουσία, οι όποιες και πέρα των αναγκών των πολιτών προτεραιότητες, οδηγούν συστηματικά, γενικά και ειδικά, (ελπίζουμε και όχι αυτή τη φορά) , σε αδιέξοδο.
Είναι  γεγονός ότι περνώντας από τη «Σκύλα και τη Χάρυβδη», έγινε η πρώτη εγκατάσταση των μηχανημάτων στο ΛΙΒΑ, με τη Δημοτική Αρχή και το ΦΟΔΣΑ, να δηλώνουν περιχαρείς και πανευτυχείς, γι αυτή την εξέλιξη, με χαρακτηριστικό μάλιστα  παράδειγμα , τις αναρτήσεις στο προσωπικό του λογαριασμό στο face book, του κ. Αναστάσιου Μποτώνη , (που μπορεί ο Δήμαρχος να τον αντικατέστησε από τη θέση του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου, αλλά διατηρείται μέλος στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ), να διατυμπανίζει τη χαρά του, με φωτογραφικό υλικό και βιντεάκια , όπως αυτό που ακλουθεί,

Ελπίζουμε τα ίδια αισθήματα χαράς κι ευτυχίας να νιώσουν και οι πολίτες, βλέποντας την όποια λύση αντιμετώπισης του προβλήματος, να εξελίσσεται ομαλά, για να αποβάλουν έστω και για μία φορά (οι πολίτες), το αίσθημα της απόλυτης εκμετάλλευσης και της πολιτικής "εξαπάτησης", με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου τους και την κατά το δοκούν χρησιμοποίηση.
Προφανώς οι αιρετοί μας και όσοι εμπλέκονται και διαχειρίζονται το θέμα αυτό, δυσκολεύονται να αντιληφθούν , ότι η μέχρι σήμερα τακτική τους , έχει διαμορφώσει τη συνείδηση των πολιτών, με αποτέλεσμα, καθημερινά και ολοένα περισσότερο, να βυθίζονται στην κινούμενη άμμο της αμφισβήτησης.
Και επειδή αδυνατούν να βρουν, ένα στήριγμα στη κοινωνία,  να πιαστούν και να βγουν στην επιφάνεια, η μόνη σωτήρια λύση γι αυτούς, είναι η διαφάνεια, οι καθαρές λύσεις και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, που οι ίδιοι για τους δικούς τους λόγους δημιούργησαν, αναστατώνοντας τη κοινωνία.
Και αυτός ,  δεν είναι ο ρόλος τους!!!
Από την άλλη , ίσως η στενή παρακολούθηση από τις αρμόδιες και τις εμπλεκόμενες με το θέμα αρχές,  αλλά, και η πίεση, αξιοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα , που ο πολιτιστικός σύλλογος «ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ» ασκεί και αποτυπώνεται ευθαρσώς στη δήλωση του Προέδρου, κ. Σταύρου Σκιαδόπουλου  στο IonianRadio.gr «Ζητάμε την τήρηση νομιμότητας και η μελέτη να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Δε θα παραβλέψουν τίποτα...Εμείς σαν σύλλογος, θα είμαστε πάντα προς τη κατεύθυνση, να μη καταστρέψουμε ένα χώρο, που από κάτω έχει νερό και να μη δημιουργηθεί άλλη μία χωματερή...», να  δρομολογούν  τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της μόνιμα αιμορραγούσας  πληγής ,αυτής των απορριμμάτων, δίνοντας παράλληλα κάποιες εγγυήσεις  για την καλύτερη δυνατή και εφικτή λύση....
Ίδωμεν...

 Δημήτρης Τετράδης

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ