ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Έχει αναλυθεί διεξοδικά το πώς κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε λύση στα σημαντικά προβλήματα του τόπου .

Έχει ερμηνευθεί εξίσου αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο κατάφεραν «ορισμένοι» να διαμορφώσουν (με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες ) την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ζακύνθου.

Έχει καταστεί σαφές ότι  η εκμετάλλευση των προσωπικών αναγκών των πολιτών από τους πολιτικούς , οδηγεί σε αποσύνθεση την κοινωνία και βάζει φραγμό στην ανάπτυξη . Η τακτική αυτή, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα πολιτική, ήταν  κάποτε για όλους ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί .Τίποτα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει …

 

Οι πελατειακές σχέσεις ,τα πολιτικά προνόμια , η πολιτική «καμαρίλα» , οι άσχετοι σε θέσεις κλειδιά, οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση την κοινωνία . Απ ΄ ότι φαίνεται η λογική της γνωστής μέχρι σήμερα «διαχείρισης» και η πρακτική  προστασίας του  συστήματος , έχουν γίνει κατεστημένο .Εκ του αποτελέσματος συνάγεται ότι ο άκρατος ατομισμός τους και η αντίστοιχη ρητορική τους συρρικνώνουν την όποια προσπάθεια ανάπτυξης .

Αναμφίβολα η όποια σοβαρή πρωτοβουλία (πέρα από κομματικούς μηχανισμούς και πολιτικά συστήματα) για  να  ξεφύγει έστω και βαθμιαία ο τόπος από την αμείλικτη πραγματικότητα,  που  σήμερα διανύουμε,  βρίσκει εμπόδια. Οι παραγωγικές τάξεις πρέπει να είναι κομμάτι της λύσης και όχι η αιτία του προβλήματος .Ο ρόλος τους σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός , απεναντίας, πρέπει να κτίσουν νέους κανόνες και να θωρακίσουν την κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι η ρευστότητα και το βόλεμα τον προηγούμενων εποχών έκρυβαν την αλήθεια. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά .Ο πολίτης , ιδιαίτερα υποψιασμένος , παρακολουθεί τις εξελίξεις, καταγράφει συμπεριφορές και  … απαξιώνει.

Δυστυχώς ακόμη και εκπρόσωποι φορέων , που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές, ανακυκλώνονται στα γνωστά και τετριμμένα , στα ανούσια  και περιττά,  διαφωνούν μεταξύ τους ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα ,’’γλύφουν’’ εκεί που πιστεύουν ότι κάτι θα βγάλουν.

Το ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις , φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να αξιοποιηθεί .

Ο λόγος είναι προφανής :

Το υπάρχον -ακόμη - πολιτικό σύστημα θέλει τους δικούς του ανθρώπους . Με αυτή τη τακτική οι νέοι απομονώνονται και η κοινωνία ‘’βουλιάζει ‘’ στην μετριότητα και στην μιζέρια. Πέρα όμως  από την επισήμανση των καίριων ευθυνών υπάρχει και ο στόχος . Η ειλικρινής και έντιμη προσέγγιση των θεμάτων .

 

Οι ,  χωρίς εξωραϊστικού τύπου,  αλήθειες  που θα τους αποκαλύψουν!

 

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ