Τελικά, σε κάθε βήμα, σε κάθε δήλωση – τοποθέτηση, αντιλαμβάνεται κανείς την πλήρη απορύθμιση ...
Η όποια μικρή ή μεγάλη, ανάλογα την περίπτωση προσπάθεια αναδόμησης και εξορθολογισμού του τόπου, χάνεται, στην επίμονη τουλάχιστον από κάποιους προσπάθεια, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, καθιστώντας αυτή τη τακτική, εξαιρετικά επικίνδυνη για τη κοινωνία.
Αυτού του είδους διαχρονικές αγκυλώσεις, ακυρώνουν κάθε προσπάθεια για ουσιαστική στροφή στη πραγματικότητα, προκαλώντας πραγματικό χάος.
Όλα αυτά τα … «παθολογικά» στοιχεία, μιας ξεπερασμένης από την πραγματικότητα της εποχής, παρωχημένης τακτικής, συγκροτούν και μάλιστα σε μεγέθυνση, τη χαρακτηριστική μορφή που έχει πάρει η πολιτική αντιπαράθεση, στη Ζάκυνθο, καταδεικνύοντας και μάλιστα επώδυνα, την εκμετάλλευση των πολιτών και την εις  βάρος τους πολιτική τακτική.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής, είναι η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, 500.000,00 € για έργα επισκευής και συντήρησης, του δημοτικού οδικού δικτύου (βλέπε παραλιακή ζώνη Κ.Λομβάρδου) και η προσπάθεια  διαστρέβλωσης των πραγμάτων με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Ως γνωστόν, μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Στ.Κοντονή, αλλά, και του καθοριστικού ρόλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΖ, κ.Λ.Νιοτόπουλου, που έφερε το θέμα στο σώμα και υπήρξε σχετική απόφαση, προχώρησε η όλη διαδικασία .
Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, τόσο ο κ.Κοντονής όσο και ο κ.Νιοτόπουλος, έχουν πολλές φορές σταθεί και αναδείξει, την άμεση ανάγκη έργων  βελτίωσης του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις – θέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου και της ιδιαίτερης σημασίας πρόταση του Βουλευτή  και την πεποίθηση του, ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί, μέσα από την δημιουργία της Εθνικής οδού, της κάθετης προς αυτήν, Ζακύνθου – Βολιμών, από το Λαγοπόδο προς τις Αλυκές , η οποία θα αποφορτίσει  σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι τα χρήματα αυτά προστίθενται σε εκείνα της τάξεως του ενός εκατομμυρίου  ευρώ, που εγκρίθηκαν από τη Κυβέρνηση και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , μετά από αίτημα της ΠΙΝ.
Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, τα έργα ήταν μέσα στα όποια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, όπου ευτυχώς για τους πολίτες, υπήρξε ανταπόκριση… γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αντιπαραθέσεις δεν παράγουν ανάπτυξη και πολιτική παρά μόνο οι συνεργασίες και η καλή διάθεση.
Δυστυχώς όμως , όσο κάποιοι στριμώχνονται από την ανελέητη πραγματικότητα και αλήθεια, τόσο ο λαϊκισμός τους αποκτά μια χροιά εκδίκησης, ακολουθώντας (παράξενο για τον τόπο μας;) την εκδικητική  επανάληψη της διαστρέβλωσης και του λάθους.Δημήτρης Τετράδης

 

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ