ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Πρώτα ένα σχόλιο για τα κόμματα και τα πρόσωπα που ετοιμάζονται να εισέλθουν στην πολιτική κονίστρα …

«Η αλήθεια είναι πικρή και το μέλλον δεν προδιαγράφεται ευοίωνο. Όσο  δεν υπάρχουν  πολιτικοί που θα βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου που εκπροσωπούν, τόσο τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα.

Και επειδή τα  πολιτικά λάθη είναι ίδια οδηγούμαστε σταθερά στο ίδιο αποτέλεσμα. «Στο ίδιο έργο θεατές...».

Α,  και κάτι ακόμη! Ο τόπος χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Ανασύσταση και όχι πολιτικές νεκραναστάσεις»

 Για τη Νέα Δημοκρατία Ζακύνθου ...
Ζούμε τελικά, κατά κάποιον τρόπο, ένα πολιτικό παράδοξο, που σημαδεύει  ,την ύπαρξη της σημερινής κοινωνίας.Ενώ από τη μία πλευρά, πρεσβεύουν και δημοσιοποιούν , την άποψη ότι ο τόπος για να πάει μπροστά, έχει ανάγκη το καινούργιο, το σύγχρονο και το νεότευκτο, από την άλλη σε μια αδιάπτωτη και αράγιστη τραγική συνέχεια, ακολουθούν και εφαρμόζουν πιστά, ότι η ίδια η πραγματικότητα, έχει απορρίψει, μένοντας προσκολλημένοι στο παρελθόν.Πρόσωπα, που  για ένα και μόνο, σε κάποιες περιπτώσεις, πολιτικό καπρίτσιο, σε κάποιες  άλλες , για το ξεκαθάρισμα όποιας μορφής ανοικτών λογαριασμών,  ακόμη  και  λόγω λυσσαλέων αντιπαλοτήτων  -που  καθώς φαίνεται  όχι μόνο αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου  ,  αλλά κάθε τόσο αναζωπυρώνονται -  δεν διστάζουν , να χρεώσουν και να θυσιάσουν στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων το κόμμα τους, χρησιμοποιώντας το , γι άλλη μια φορά , επιστρέφοντας  όπως οι τύψεις , στον τόπο του εγκλήματος.
Προσωπικότητες που δεν μπορούν να εισέλθουν στην πραγματικότητα της τοπικής κοινωνίας, γιατί βρίσκονται εγκαταλελειμμένες, σε ένα ασάλευτο ,εγωπαθές και εγωκεντρικό σύμπαν.
Με πολλά παραδείγματα παραγόντων , που ασκώντας διοίκηση (;) οδήγησαν την ανάπτυξη σε εκκρεμότητα και ότι κληρονόμησαν το αποδόμησαν  ,  διαμορφώνοντας με επιτυχία, συνθήκες κατάντιας για το νησί,- σχήμα οξύμωρο αλλά υπαρκτό -με όλα τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών άλυτα.
Αβίαστα κάποιος, οδηγείται στο συμπέρασμα, ότι τελικά οι πολιτικοί προσανατολισμοί, μπορεί να αλλάζουν επικοινωνιακά, αλλά, το "πολιτικό καθεστώς", με ότι αυτό συνεπάγεται, παραμένει το ίδιο.
Οι πολιτικές πιρουέτες και οι γκρίζες ισορροπίες, με στόχο την εκλογή, έχουν αρνητικό αντίκτυπο.
Η επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Ζάκυνθο, για να παραστεί στις ιερές τελετές εορτής, του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου, ανέδειξε μεταξύ άλλων, την εναγώνια αναζήτηση των πολιτών, για νέες  προτάσεις  και  "φρέσκα" πρόσωπα.
Οι πολίτες βαθιά κουρασμένοι από τους «πολιτικά συνταξιοδοτημένους  παράγοντες» , με περιορισμένα πια  κοινωνικά αντανακλαστικά και εξασθενημένη πολιτική  αντίληψη, ζητούν από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις αποφάσεις του και στην επιλογή των υποψηφίων.
Χαρακτηριστική είναι η σκηνή, με εκείνον τον πολίτη, που κρατώντας σφιχτά το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ ,κ.  Διονύση Καρδιανού-Μπούκιου και άλλων στελεχών της ΝΔ, καταθέτοντας  την ανησυχία του, του δήλωνε: "Πρόεδρε πρόσεξε τις επιλογές σου στη Ζάκυνθο. Το παλιό κατεστημένο της Ν.Δ στο νησί, μας κατέστρεψε. Απομάκρυνε τους, μην τους ακούς.... Εμένα άκου Πρόεδρε...", για να εισπράξει την με όλο νόημα απάντηση του Προέδρου της Ν.Δ, "Όλα τα ακούμε και όλα τα λαμβάνουμε υπόψη μας..."

Σαφώς,  όπως οι ίδιοι αναφέρουν, πρέπει να συνυπάρξει το παλιό  με το καινούργιο.
Με ποιο τρόπο όμως ; Με ποιές και από ποια πλευρά περισσότερες υποχωρήσεις;
Και το μεταξύ τους χάσμα; Πως θα γεφυρωθεί;
Εδώ έρχονται οι κατευθύνσεις που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ., μπορεί να δώσει  (και έχει δώσει) και οι συνεργάτες του οφείλουν να ακολουθήσουν και κυρίως να εφαρμόσουν. Ένα κοινό σύστημα αξιών, με κοινωνικές προεκτάσεις, που δεν διαμορφώνεται από τις πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων και τα μικροπολιτικά συμφέροντα κάποιων  άλλων, που έχουν ως απώτερο σκοπό το προσωπικό τους όφελος.
Η καταπόντιση της κοινωνίας,  από τις όποιες πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις ΄, διαχρονικά από την 1η ημέρα εφαρμογής των μνημονίων, εδραίωσε τη διάχυτη πεποίθηση «πως όλοι το ίδιο είναι».
Εδώ βρίσκεται η πρόκληση, για αλλαγή, ή ακόμη καλύτερα ανατροπή, αυτής της ισοπεδωτικής  (σε σημεία), αλλά απόλυτα δικαιολογημένης , άποψης.
Οι πολιτικές  (για κάποιους προσωπικές) συγκρούσεις, δεν ενδιαφέρουν κανέναν, μα απολύτως κανέναν.
Εξάλλου, όπως πλέον έχει αποδειχθεί περίτρανα, δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά, στα προβλήματα των πολιτών.
Υπάρχουν μόνο μνημονιακές (που πήγαν άραγε οι αντιμνημονιακές;) πολιτικές.
Η μείωση των συντάξεων, η φορολογική λαίλαπα, η ανεργία, η φτώχεια, η γραφειοκρατία, η βία, η εγκληματικότητα και επιπλέον τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, χρειάζονται ένα δεδομένο, ένα τεκμήριο ειλικρίνειας,  ότι όλα αυτά μπορεί η Ν.Δ και τα τοπικά της στελέχη, να τα διαχειριστούν και να προχωρήσουν στην εξεύρεση λύσεων.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να κινούνται και να στοχεύουν οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και τοπικά.
Πολλοί που τα τελευταία  δύσκολα χρόνια  για την Ν.Δ είχαν  απομακρυνθεί  και αποστασιοποιηθεί  , μαζεύτηκαν  ξανά ,σαν τις μύγες  πάνω από το μέλι της εξουσίας, που  όμως  ακόμη δεν είδαν, δημιουργώντας την αίσθηση και σε κάποιες περιπτώσεις την απόλυτη  πεποίθηση,  ότι , κάπου αποσκοπούν και σίγουρα  όχι   στο συλλογικό καλό του νησιού.   Γεγονός  που  μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικό Βατερλό την Ν.Δ στη Ζάκυνθο .
 Στο  μεταξύ, αν θεωρούν εύκολη υπόθεση το Σταύρο Κοντονή,  ακόμη περισσότερο τώρα που δεν συμμετέχει  στο νέο Κυβερνητικό σχήμα, μετά τον  πρόσφατο   ανασχηματισμό, πλανώνται πλάνη οικτρά.
Ο Στ. Κοντονής είναι εδώ ! Αποφορτισμένος από τις ευθύνες  του Υπουργείου Δικαιοσύνης ,  γεγονός που του δίνει «άπλετο χρόνο»  για να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να παρεμβαίνει  συστηματικά .  Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις  και σίγουρα θα πρωταγωνιστεί , τουλάχιστον ,στην αποδυνάμωση των επιχειρημάτων της απέναντι  πλευράς ,ακόμη περισσότερο σε εκείνες τις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι της Ν.Δ., έχουν ασκήσει διοίκηση .
Ο καθένας μπορεί να κάνει τους δικούς του συνειρμούς και να καταλήξει  σε συγκεκριμένα πρόσωπα,  δίνοντας    έμφαση πρωτίστως ,  στις πολιτικές που ακολουθούν και εφαρμόζουν.
Εξάλλου γι αυτό πρέπει  κυρίως να κριθούν.
Η ίδια η πραγματικότητα διαμορφώνει την άποψη και το λόγο  όλων μας , όλων των πολιτών, και αυτό που περισσότερο μας ενοχλεί , είναι η εικόνα σήμερα της Ζακύνθου, αποτέλεσμα των δικών τους αποφάσεων.
Η πολιτική υποκρισία και η πολιτική βουλιμία, έχει  χρεώσει αρνητικά  ολόκληρο το νησί.
Είναι καιρός , εφόσον μπορούν , να κάνουν πραγματικότητα τις δεσμεύσεις τους.
Η ύπαρξη του νέου και του καινούργιου, με συγκεκριμένες  αρχές, αξίες και προϋποθέσεις, είναι  η μονή και αναγκαία  λύση.
Στόχος είναι το καινούργιο, όχι με  βάση την  αξία που  κάποιος αποδίδει στον εαυτό του, αλλά που η κοινωνία αποδίδει  και αναγνωρίζει σε αυτόν. Ας την ακούσουν …


Δημήτρης Τετράδης
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ