ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Είναι γεγονός- και όχι  απλά μία  διαπίστωση - ότι η  παρατεταμένη αντιπαλότητα των  πολιτικών προσώπων δημιουργεί συνθήκες αποχής από την πραγματικότητα .

Σε περίοδο μάλιστα  διαρκούς αναζήτησης λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας,  το φαινόμενο αυτό  μπορεί να οδηγήσει τους πολίτες σε αντιδράσεις .

Ο εκάστοτε πολιτικός  υφίσταται για να ενεργεί και να  λειτουργεί αποτελεσματικά και πάντα υπέρ του πολίτη,  και όχι να αναλώνεται σε χωρίς νόημα αντιπαραθέσεις .Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να αντιστέκεται , να αντιδρά  και όχι να συμβιβάζεται ή και ,ακόμη περισσότερο,  να εφαρμόζει πολιτικές που άλλοι του επιβάλουν (π. χ κόμματα ή άλλης μορφής πολιτικού χαρακτήρα συμφέροντα) .

 

Ουδέποτε στην ιστορία της Ζακύνθου είδαμε να εφαρμόζεται ένα κοινό σχέδιο δράσης αναπτυξιακού χαρακτήρα .

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή σε άλλες εποχές  θα οδηγηθούμε για ακόμη  μια φορά στις ίδιες διαπιστώσεις.  Αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις που έμειναν στην ιστορία αλλά οδήγησαν σε χάος την κοινωνία.

Ποιός  μπορεί να ξεχάσει τους ομηρικούς «πολιτικούς» καβγάδες του τότε Νομάρχη Γιάννη Τουρίκη με τον  Βουλευτή Γιάννη Παπαδάτο .Μία  κόντρα που τους οδήγησε σε μνημειώδεις καταστάσεις .

Θυμηθείτε …  ο μεν ένας να καταγγέλλει στα Μ.Μ.Ε  τον άλλο ότι του μετράει με … πασέτο το σπίτι,  μη τυχόν και εντοπίσει  πολεοδομικού χαρακτήρα αυθαιρεσίες και ο άλλος να χαρακτηρίζει  την  περίπτωση …  «κλινική» (!)

Ένα πράγμα , πάντως  , είναι σίγουρο:  η κόντρα τους έμεινε στην Ιστορία και εμείς … με τα άλυτα –ακόμη- προβλήματα του τόπου . Αυτοί απέχουν από τα κοινά και εμείς ακόμη συζητάμε για τα προβλήματα στο  ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και την έλλειψη Μαρίνας .

Εξάλλου,  στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτού του είδους οι  αντιπαραθέσεις δεν είχαν ποτέ ως κίνητρο τους την ανάπτυξη του τόπου .Απλά η υπεροψία (διαμορφωμένη από την πολιτική εξουσία)  και ο προσωπικός εγωισμός , τους δρομολογούσε και  τους οδηγούσε σε αυτού του είδους τις  συμπεριφορές.

Διαψεύδοντας την παραίσθηση ότι ο πολιτικός βίος του τόπου έχει ομαλοποιηθεί ,  η  Ζάκυνθος , δυστυχώς έχει εισέλθει σε νέα φάση πολιτικής αντιπαλότητας . Ο λόγος για τον Δήμαρχο Ζακυνθίων  Στέλιο Μποζίκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύσιο Μυλωνά (φευ, δεν ξεχνάμε και την κόντρα του Δημάρχου με τον Βουλευτή Σταύρο Κοντονή!) .

Θα ήταν συνετό  να παύσει όποιας μορφής  αντιπαλότητα. Να σταματήσει η διεκδίκηση  προνομίων  σκιαμαχώντας μεταξύ  τους με ανεδαφικές πολιτικές. Όλα αυτά  δημιουργούν στρατόπεδα στην κοινωνία .

Είναι αδυναμία να μην μπορεί ένας πολιτικός  να αντιληφθεί  ότι οι περιττές αντιπαραθέσεις δημιουργούν μια  κοινωνία  ελλειμμάτων και επιβαρύνουν ανάλογα την ανάπτυξη του τόπου. Το να επιδίδονται σε ερμηνείες ο ένας για τις κινήσεις του άλλου, αρνούμενοι  να συνεργαστούν μεταξύ τους  με ειλικρίνεια,  δημιουργούν την αίσθηση ότι με αυτό τον τρόπο απαξιώνουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών .

Πρόκειται για μία πράξη συμπίεσης των πολιτικών τους ικανοτήτων προς τα κάτω.

Πρέπει να αντιστραφεί η εικόνα .

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ