Κάθε μέρα και ώρα που περνάει όλο και αποκαλύπτονται !

Οι δυνατότητες να  αντιμετωπίσουν  αποτελεσματικά  τα “εγκλήματα” της  πολιτικής ασυνεννοησίας και ολιγωρίας  τους , όλο απομακρύνονται.

Τo τελευταίο  διάστημα ζήσαμε για άλλη μια φορά το θέατρο του παραλόγου . Αφορμή  – η πραγματική  αιτία βρίσκεται αλλού –  ήταν η  κατολίσθηση μικρού (ευτυχώς) τμήματος του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Απ ΄ όλα είχε ο μπαξές…

 

Τι φιέστες συναντήσεων ,  τι γαϊτανάκια δηλώσεων  ,τι “θηριοδαμαστές” απόψεων και θέσεων , μέχρι και κυβερνητικό εκπρόσωπο!

Επιτέλους ... !

Το  πρόβλημα τον σκουπιδιών στην Ζάκυνθο  και οι συνθήκες της εποχής, επιβάλουν λύσεις άμεσα διαχειρίσιμες. Δυστυχώς, η  πολυγλωσσία των άμεσα εμπλεκόμενων ( πέρα από τους πολίτες οι οποίοι «λούζονται» τα αποτελέσματα της αδράνεια και της  αδυναμίας των εκπροσώπων τους ) , η έλλειψη κοινής στρατηγικής με στόχο την αντιμετώπιση ενός ιδιαίτερα σοβαρού σε επίπεδο διαχείρισης προβλήματος , αλλά και οι -χωρίς νόημα και ουσία- αντιπαλότητες, σβήνουν από τον ορίζοντα κάθε λύση ,κάθε σημάδι ελπίδας. …

Η αμετανοησία τελικά των εκπροσώπων εξουσίας  και η αδυναμία τους  να αναμετρηθούν  με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου ,οδηγούν σε απόγνωση ολόκληρη την κοινωνία .

Είναι , ή δεν είναι  παραφροσύνη να ανατίθεται στους αίτιους και σε πολλές περιπτώσεις , ηθικούς αυτουργούς των όσων έχουν μέχρι σήμερα συμβεί, η λύση των  προβλημάτων που οι ίδιοι  δημιούργησαν .Οι  εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας είναι αδύνατο να σκεφτούν και να ενεργήσουν δίχως την σκοπιμότητα της επανεκλογή τους .

Στην τοπική αυτοδιοίκηση η σωστή επικοινωνία είναι αδύνατη . Ο πολιτικός χώρος έχει αλωθεί από  μικροπολιτικά συμφέροντα .

Η απαξίωση των πραγματικών αναγκών μας , συμβολίζει τελικά  την απαξίωση του θεσμού που νομίζουν ότι  εκπροσωπούν .Τα σκουπίδια στις  γειτονιές και στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων,  απεικονίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πραγματικότητα μας .

Η πολιτική παρακμή κορυφώνεται όταν  οι φορείς περιέρχονται σε κατάσταση κοινωνικής αποδόμησης,  είτε εξαιτίας των συμφερόντων τους , είτε εξαιτίας της  πνιγηρής  στασιμότητας που εμφανίζουν σε επίπεδο  ενεργειών,  πράξεων και αποτελεσμάτων .

Επιβάλλετε να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το όλο θέμα . Να προτείνουν  λύσεις.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι !

ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ